Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 2 februari 2009

Eindelijk

Eindelijk heb ik Jente' s plaatkoek (verbeterde versie) opnieuw gemaakt.
En er natuurlijk meteen een stukje van geproefd , inderdaad deze is nog lekkerder.
Eindelijk heb ik de omslagdoek waar ik voor kerstmis al aan begonnen was af! Nou twijfel ik of ik er franjes aan zal maken. Vind het zo eigenlijk ook wel leuk. Kun je je voorstellen hoe enorm veel steken er op het laatst op de naald stonden?
Of het door het licht komt of door ( de inmiddels oude) camera , maar je kunt niet goed zien hoe het is geworden. De omslagdoek draagt lekker en is heerlijk warm.
Eindelijk komt het einde van de enorme stapel was in zicht. Lijkt het hier al een wasserette, dan moet je bedenken dat er ook was op de bezemsteel in de bijkeuken hangt, in de keuken en voorkamer boven de verwarming, en dat ik gisteren al flink wat weggewassen ( en in de droger gedroogd) heb.
Daar zitten dan natuurlijk wel uniformen en vesten van het werk bij, en ook het beddengoed van iedereen is gisteren gedaan. Morgen is mijn dochter vroeg klaar op school ( uitval van lessen, alweer) dan vind ik dat ik een uitje verdiend heb.Misschien bieb en kringloopwinkel, of een familiebezoekje, we zullen zien. Morgenochtend deze was nog vouwen en strijken. Nu eerst koffie en koek, en dan proberen manlief of een van onze zonen zo gek te krijgen dat ze een tafel gaan versjouwen. Ben benieuwd!
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Franca! Wat leuk dat je op mijn blogje rerargeerd hebt! Ik vind je omslagdoek heel erg mooi! Wat een werk zeg...dat heb je heel snel gedaan!
  Die bulten wasgoed is ook hier elke dag prijs (6 mensen = iedere dag een wasmachine vol van 7 kilo, en dan ben ik nog niet van iedere dag schone kleding hoor!). Een wasrek op de overloop, een wasrek op de slaapkamer deur en een heel groot wasrek op de overloop. Dan de handdoeken en lakens toch zoveel mogelijk naar buiten, ook in de winter. Ik heb op zolder nog een droger maar die gebruik ik eigenlijk nooit. Het is meer werk de vliso trap op de klauteren met een wasmand vol nat goed dan het even op te hangen op de eerste verdieping.. Deze keer beloont lui zijn dus wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, die omslagdoek! Ik vind hem zonder franje ook mooi.
  Die was... oh, vreselijk. Hier ligt en hangt het ook door het hele huis!
  En als je net klaar bent, begint het weer opnieuw...

  BeantwoordenVerwijderen