Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 3 februari 2009

babykleertjes en sneeuw

Het tafeltje wat nog op zolder staat, bleek veel te groot. Een goede smoes om naar de kringloopwinkel te gaan. En daar stonden maar liefst drie tafeltjes die geschikt waren. Het tafeltje wat ik kocht moet nog wel geschilderd worden, nu bedenk ik alvast wat ik eromheen ga doen. Een memobord, een boekenplank of toch die oude gezinsfoto en een leuk rekje. Wat je toch blij kunt worden van een nieuw hoekje.
En van mijn favoriete bakske koffie.
Waar ik ook heel blij van wordt is de kringloopwinkel. Wat zou ik veel plezier van de baby en peuterkleertjes gehad hebben als ik de kringloopwinkel iets eerder ontdekt had! Ik kocht wel 2e hands kleertjes, maar dan in een speciaal winkeltje. Een klein stadje iets verderop ( waar veel rijke mensen in grote huizen wonen) had een geweldig winkeltje. Met een groot aanbod van dure kinderkleertjes. Waardoor mensen soms dachten dat ik kapitalen uitgaf voor kinderkleertjes. Bovendien maakte ik ook veel zelf, een wat duurder patronenblad, zorgde ervoor dat de kinderen er zelfs erg chic uitzagen voor speciale gelegenheden. Voor elke dag maakte ik simpele dingen.
Sommige speciale dingen heb ik nog bewaard ( zoals de houtje touwtje jas van de oudste, en de communiejurk van de middelste), veel andere dingen zijn verkocht ( aan datzelfde 2e hands winkeltje) of weggegeven( waarbij ik nog altijd met spijt terugdenk aan dat schattige roze jasje van mijn dochter wat ik later gruwelijk smerig terugzag). Sommige mensen moet je geen mooie dingen geven, later heb ik ze trouwens toch weer alle te kleine kleding van mijn dochter gegeven, maar toen via een zus die alles sorteerde en netjes hield. Gisteren in de kringloopwinkel, zag ik prachtige gebreide en gehaakte jasjes en mooie vintage kleding voor baby's en peuters, als ik nu nog kleintjes had dan wist ik het wel!
Bij gebrek aan een broodbakmachine, heb ik zelf maar een brood gebakken. Leuk om te doen, de tijd valt mee, maar het is niet zo perfect als een b.b.m. brood. Oefening baart kunt zullen we maar denken.
Op het blog van lieveheerstbeestje( een thuisblijfmoeder met 4 kinderen, die super creatief is) vond ik een link naar dit hartjespatroon. Makkelijk, snel, en er verslavend. Fijn ook zo'n kort project na de grote lap van de omslagdoek.Als ik er genoeg heb maak ik er ( op een of andere manier) een slinger van voor valentijnsdag. Bij de Hema zag ik van alles in hartjesvorm( voor belachelijke prijzen). Zelf doen we ook altijd iets voor valentijnsdag. Zeker toen ik nog niet werkte maakte ik er iets speciaals van. Elke mogelijkheid van iets feestelijks in Februari moet je aangrijpen vind ik. Onze etentjes bestonden o.a. uit gehaktballetjes in hartjesvorm. Een mooi gedekte tafel, met door de kinderen gemaakte hartjesversieringen en papieren bloemetjes. En bij de koffie natuurlijk een hartjestaart of hartjeskoekjes.
In een van mijn planten staat nog een rood houten hartje op steel, een gekoesterd aandenken aan mijn moeder. Ze vroeg me vier valentijnsboeketjes te kopen, en gaf die aan de mensen die haar erg na stonden, ze was toen al erg ziek en overleed 12 dagen later. Wat een geweldig mens, om daar nog aan te denken.
Zo moesten mijn kinderen vanmorgen weer naar school. Ze fietsen altijd, weer of geen weer. Dat komt ook omdat ze toch een flink stuk van het dorp af wonen. Ze fietsen liever meteen door( ook met slecht weer) dan eerst nat worden door naar het dorp te fietsen en daarna nog de bus in. Maar deze winter zit het ze niet mee. Misschien vind ik het zeker zo erg als zij. Ik hoor ze nooit klagen! Terwijl ik er al over in dit dat ik zodadelijk naar pa moet ( en dat nog met de auto), wat een bikkels. Dan moet ik ook maar eens ( zonder klagen) aan de slag. Veel opruimen, mijn kringloopvondsten ( pyrex schaaltje, glazen cakevorm, en tupperware ijsvormpjes) in de vaatwasser, en het sanitair een goede beurt, dat is ( met een bezoek aan pa, en een ouderinformatie-avond vanavond) het plan voor vandaag. Hoef me dus niet te vervelen, wil ook nog op internet rondneuzen voor een goede camera( iemand een suggestie ? ) en ben aan het lezen in : The Frugal Duchess, niet veel nieuwe tips, maar wel leuk. Genoeg te doen. Ik zou graag wat oude kleertjes laten zien, misschien eens door wat fotoalbums bladeren en in scannen. Maar dat is iets voor een andere keer als ik wat meer tijd heb.
groetjes, Franca.

1 opmerking:

 1. Wat leuk! Ik ben zeer vereerd dat je mij genoemd hebt in je blogverslag hoor...bloos..
  Je vindt ook altijd leuke dingen bij de kringloop zeg, ik heb de laatste tijd toch minder geluk..
  Wat baby en kinderkleding betreft; wij zweren al jaren bij het leger des heils winkeltje hier. Ik heb zo bijna alle kleding van de jongsten tot een jaar of 5,6 gekocht voor een habbekrats. Voor de oudsten kocht ik ook wel tweedehands op rommelmarkten en zo, maar ik kende toen dit winkeltje nog niet. Na deze leeftijd is er niet veel meer te vinden, waarschijnlijk verslijten ze meer (vooral jongens). Voor ons zelf kopen we er echt alles! Peperdure bh's, laarzen die lekker lopen als nieuw, twee winterjassen van wol (lange zwarte en korte bruine) voor resp. 5 en 3,5 euro (als nieuw!), allerlei truien, rokken en vesten, bloesjes en ook mannenkleding, pyjama's, wollen dekbedden, dekbedhoezen, ja zelfs al mijn mooie dikke gordijnen komen er vandaan! (oh, en een sjoelbak, destijds 1 gulden!)
  Je ziet, ik ga er iedere week heen, het is maar één ochtend per week open. En soms vindt ik handen vol, soms heel weinig. Ik draag graag wat sjiekere en aparte kleding, dus dat kost teveel om nieuw te kopen. Gelukkig doen veel mensen dat weg... Mij zie je dus altijd in een nette, geen truttige hoor, rok met iets aparts er op. En ik krijg vaak complimentjes over mijn kleding, haha, ze moesten eens weten! Mijn mannetje loopt er lekker bij in mooie pakken (5 euro) van superdure merken, jaja, waar doen ze het van?! Goed he? ik ben er echt heel blij mee... Je maakt overigens ook heel lekkere dingen zie ik, volgens mij lijken we gewoon een beetje op elkaar! Ik heb je blog bij mijn favorieten gezet hoor,
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen