Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 1 februari 2009

kleine verhuizing

De huiskamer is weer schoon en gezellig. Het groene boekenkastje met ( oude) kinderboeken is al naar de huiskamer verhuisd. Morgen het nieuwe naaitafeltje in de voorkamer in orde maken.
Ik heb er zin in. Toch ben ik nog maar niet te hard van stapel gelopen. Flink wat wasjes gedraaid ( moet toch maar weer eens de flay-lady manier gaan toepassen, 1 draai elke dag, tot het op is, in plaats van alles ineens).
Verder vanmiddag lekker zitten breien en de Jane Eyre film eindelijk eens gekeken. Ik was bang dat het erg saai zou zijn. Heb er ( samen met man en kinderen) erg van genoten.
Dit boekje kreeg ik (ooit) nieuw, nu is het bijna stukgelezen. Heel vaak in mijn jeugd, en zelfs nu nog af en toe vind ik het een heerlijk boekje om te lezen. Zou hier de start liggen van mijn kraam baan? Later heb ik er ook deel een bij gevonden(Marie streepje Anneke) en er schijnt ook een deel drie te zijn( het leven is moeilijk, zegt streepje) maar die heb ik nog nergens gevonden. Wie weet lukt het ooit nog.
Wat is het toch weer lekker om zo in huis bezig te zijn. Ik merk wel dat er soms wel erg veel blijft liggen als ik werk. Met als gevolg dat er een berg werk op me wacht als ik mijn vrije dagen heb. Ik vraag me af hoe anderen dat aanpakken. Toen ik pas weer werkte ( onder contract) volgde ik ( ongeveer) de flay-lady methode. Op den duur leek dat erg zwaar, maar misschien moet ik er toch weer eens over gaan denken, zodat ik ook lekker van mijn vrije dagen kan genieten en niet alleen achterstallig werk moet doen. Nou ga ik nog wat breien( deze week moet het af, ik wil iets anders) en dan op tijd mijn bed opzoeken, zodat ik morgen flink wat energie heb.
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk al die oude boeken in je kast, ziet er erg gezellig uit! Toen ik de boekenkast uitpakte om in een verhuisdoos te stoppen kwam ik ook allerlei oude boeken tegen, ik heb er zelfs nog een paar van mijn oma en moeder, uit hun jeugd. Straks kopen we waarschijnlijk een extra boekenkast en kan ik ook zo'n gezellig hoekje maken.
    Groetjes Jente

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lastig he, de boel bijhouden als de rest van je schema niet vast is... Ik heb er ook last van, heb vaak het gevoel dat ik achter de feiten aan blijf rennen. Het zal er wel bij horen, denk ik...
    Als ik dat boekje ooit tegenkom ergens, zal ik aan je denken!

    BeantwoordenVerwijderen