Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 9 februari 2009

1 na laatste vrije dag

En wat doe je dan zoal? Om te beginnen open je de luiken,(na het ontbijt, de afwas, het eerste wasje en het douchen).Kijk naar de hyacinten die het nou echt goed gaan doen.
Op je rubberlaarzen, omdat alleen voor het huis een paadje met klinkers is ( verder vooral veel modder).
Schuur je het nieuwe tafeltje. schrobt het toilet, en stoft en stofzuigt boven. Doe je boodschappen,en laat je de place-mat maken bij de copyshop. Om nog even een paar boterhammen te eten terwijl je naar de B.B.C. kijkt. Homes under the hammer, al blijf je niet echt zitten, en hang je meteen het wasje even op.
Bak je honingkoekjes voor als de kinderen uit school komen. De trommel zit ook vol, als je het doet dan ook meteen heel veel. Het recept is uit het kookboekje van winnie the Poeh.
Bak je een brood,( en laat het iets te donker worden).
En een rijstevlaai. Om dan snel aan het eten te beginnen,(hutspot met worst en de rest van het stoofpotje van gisteren. Manlief is wat later, maar kinderen helpen mee met tafeldekken, opruimen en afwassen.
Hier hebben we ons vanavond mee verwend. Goed dat ik bijna aan de slag moet, anders zitten de kilo's die er net af zijn er zo weer aan. Klinkt alsof ik het druk heb gehad, toch voelde het niet als een te drukke dag.
Morgen bij pa langs en misschien nog even bij een vriendin. Nou heb ik zo lang vrij gehad, en ik wil alleen maar meer. Nog niet achter de naaimachine gezeten, wil nog een patroon (na) tekenen, en nog stofjes knippen. Kortom, ik kom weer tijd tekort. Na dit kraambed, wil ik vooral meer aan het naaiwerk doen, het is zo verleidelijk om snel iets te bakken, ( of iets lekkers te koken) maar nu wil ik wel eens een naaiproject starten ( en afwerken). Ik zie anderen zulke leuke dingen maken, dat wil ik ook. Al ben ik geen supernaaister, iets simpels moet toch lukken. Daar heb ik nou al weer zin in. Misschien kan er morgen nog ( een kleine) start gemaakt worden. We zullen zien.
groetjes, Franca.

1 opmerking: