Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 2 december 2008

Over eten en meer

Sinds ik wat regelmatiger een berichtje hier plaats, begrijp ik waarom ik de laatste jaren geleidelijk wat zwaarder ben geworden.Als je het leuk vind om te koken,let op prijzen en alles op wilt maken,moet dat wel gebeuren.
Neem gisteren:
Twee paprika's en wat tomaten in de koelkast. = paprika/tomatensoep als voorgerecht.
Prima, niks mis mee.Maar geen creme fraiche in huis, nog wel slagroom van man's verjaardag, dus ongezoete slagroom erop.
Hoofdgerecht.= karbonaadjes,gekookte aardappels en spruitjes.
Dat gaat nog, al had ik wel even wat rauwe ham gebakken voor bij de spruitjes.
En als toetje: - appeltaart met een klein beetje slagroom(room was over van het voorgerecht,met wat poedersuiker erdoor gezoet voor nagerecht).Nou heb ik het toetje niet meegedaan,al had ik de dag ervoor wel appeltaart gegeten toen er visite was.
Ik had er foto's van gemaakt,maar omdat mijn jongste zoontje er net met zijn gezichtje opstaat,wil ik die nog niet plaatsen.
Maar bij elkaar eigenlijk van de gekke.Zowiezo heb ik altijd veel taart met verjaardagen.
Als er dan ook nog late visite komt(maandag voor de verjaardag op vrijdag),ben ik gek genoeg om nog een keer te gaan bakken.
Zo'n jaar of vier/vijf geleden kon ik nog alles eten.
Maar toen fietste ik de hele tijd op en neer met de kinderen naar en van school.
Dat was 28 kilometer alleen al halen en brengen, als er dan s'avond nog een ballet of muziekles was kwam daar nog 7 kilometer bij.
Dan kun je wel flinke maaltijden eten.
Dus, ik ga toch maar eens wat meer opletten wat ik eet.
En meer als die ene keer in de week sporten, voor ik er als een dikke mama uit ga zien.
Daar voel ik me echt niet goed bij.

Ik weet niet wie die foto van de kast in de keuken gemaakt heeft,die stond ineens op de camera.
Maar wel leuk om te laten zien waar wij elke avond(en ochtend)samen eten.
De kast is weer een rommeltje(zoals mijn kasten helaas erg vaak zijn),maar ik ben er toch trots op.
Manlief heeft de kast helemaal zelf gemaakt, zodat ik het oude trouwservies van mijn moeder ergens neer kon zetten. Helaas staat net dat stuk niet op deze foto,dus er komt nog wel een nieuwe.De handdoeken hebben geen funcie bij de appeltaart, maar ik laat ze nog maar een keertje zien(het zijn de kringloop-keukendoeken)kleuren ze niet mooi bij elkaar?

De laatste foto is van mijn lievelingboek,armoe troef van Maria Oomkens.
Het ligt normaal op mijn nachtkastje, zodat ik het kan pakken als ik niet kan slapen.
Na een paar van deze verhaaltjes(die ik inmiddels kan dromen)lukt het vaak wel.De quilt is nieuw,aangeschaft tijdens de kerstfair afgelopen zaterdag.Veel goedkoper omdat er geen belangstelling voor deze kleuren was.Ik vind ze juist prachtig.Ze doen zo oud aan.
In het hoekje zie je (per ongeluk) nog een klein stukje van mijn jaren vijftig gordijntjes(uiteraard van de kringloop,samen voor 5 euro) ik vind ze nog steeds hartstikke leuk.

Het wordt tijd om de luiken open te gaan doen(het is hier 9 uur, de tijd staat steeds verkeerd bij het blog,zal manlief eens vragen dit op te lossen),over een uur ga ik in de wacht.
Ik hoop maar dat er dan snel een babytje geboren gaat worden, dan ben ik vannacht uit de wacht.Voorlopig dus veel minder berichtjes.De laatste tijd was ik veel thuis, omdat ik uren op moest maken voor het nieuwe jaar.
Ik had me voorgenomen eens kasten op te gaan ruimen en andere achterstallige karweitjes te doen ,maar daar is weer weinig van terecht gekomen.
Misschien maar op mijn lijstje goede voornemens zetten,samen met minder eten en meer bewegen.
En dan maar zien wat er van komt.Ik heb me prima vermaakt en geen moment verveeld,kan er zo nog een weekje bij hebben,al zal het kraamcentrum daar niet intrappen.
Tot later,
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

 1. Ja, lekker eten en minder fietsen is hier ook het probleem. Sinds ik mijn rijbewijs heb, ben ik kilo's aangekomen.
  Die kast ziet er gezellig uit. Altijd leuk zo'n onopgesmukt kijkje in andermans leven.
  Armoe troef is ook een van mijn lievelingsboeken. Altijd tranen in mijn ogen bij het verhaal over Anneke en het huisje. En Leensje met haar keuken, Loutje met de handschoenen en de jas van Bert... Heerlijke verhaaltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele late reactie, maar ik lees je blog dan ook nog niet zo lang :) Armoe troef is ook mijn "troost" boek, voor als ik me niet lekker voel, niet kan slapen of om zomaar weer even te lezen voor de heerlijke verhaaltjes! Ik heb al veel leuke blogjes van je gelezen inmiddels en kon het niet laten om er nu op 1 te reageren :)
  groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen