Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 10 december 2008

Het zit er weer op


Op 3 december mocht ik gaan werken in een gezin waar net een prachtig meisje was geboren.
Natuurlijk ga (mag) ik geen foto's van de baby's plaatsen , maar dit was wel een heel mooi humpie.
Een Antiliaanse moeder , een Surinaamse vader, een plaatje van een dochter, met kleine zwarte krulletjes en een paar heldere donkere kijkers.

Je snapt dat ik soms met moeite afscheid neem van 'mijn' gezin.
Het was (extra) hard werken deze week, zo was daar: een kraamvrouw met griep die graag borstvoeding wilde geven wat de eerste keer niet 'gelukt' was , veel visite , mensen die bleven slapen (O daar is ook nog iemand) , heel veel lekker eten ( dank je wel oma , voor al die heerlijke gerechten),veel was en geen droger of goede droogruimte.
Maar vandaag nam ik afscheid van een tevreden familie , een bijna herstelde kraamvrouw( van de griep) een oudste zoontje dat niet wilde dat ik ging , en een tevreden slapende baby die op 10 gram na op haar geboortegewicht was (met borstvoeding).

Ik ben bekaf maar dat komt wel weer goed.
Dat hoop ik ook van mijn huis. Net heb ik een stralend schoon huis achtergelaten , nu moet ik dat hier ook weer voor elkaar zien te krijgen. Maar vandaag neem ik rust!
Morgen de opening van de (uitgebreide) zaak van mijn nichtje (hoop dat ik met al dat lekkere eten nog in mijn jurk pas), vrijdag ga ik hier alles met bezemen keren. Iemand zin om te komen helpen!
Groetjes, Franca.

p.s. Dat is dus boffen als je kraamverzorgster bent, heel vaak een mooie bos bloemen in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten