Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 18 december 2008

Gezellig maar druk

Zo ongeveer kan ik de laatste dagen wel omschrijven.
De kerst-LP's kunnen weer draaien, de boom staat eindelijk in huis(al is het pas in de hal) eerder zat de vorst nog in de grond, dus kon de boom niet uitgegraven worden.
Het is de kerstboom van een vriendin van zo'n jaar of drie geleden. Omdat er een kluit aanzat en de (dure) boom er nog prima uitzag na kerst, vond ze het zonde hem weg te doen.
Dus hebben we dit jaar een mooie grote boom (mede dankzij de goede zorgen van schoonvader).

Manlief is nog niet thuis(kerstbijeenkomst waar hij ook zijn kerstpakket krijgt) dus deed ik net zelf een rondje om de luiken dicht te doen.
Wat gezellig zeg, om je eigen huis eens vanuit een heel andere hoek te zien.Ik dacht ineens weer aan vroeger, als ik naar huis fietste uit school( 12 kilometer) was het s'winters ook vaak al donker,dan zag het er vaak zo gezellig uit in de huizen waar ik langs fietste.Maar ons huis zo van buitenaf gezien is echt super!

Vandaag al even kerstman gespeeld.Wat leuke dingetjes die ik op een kerstmarkt van de katholieke plattelandsvrouwen kocht.Aangevuld met wat lekkere dingen,zijn het leuke kadootjes om aan ooms en tantes te geven.
Pa was gelukkig ook best goed, in het huis heerst een virus,maar tot nu toe gaat het gelukkig nog goed met hem.De kerstviering in het huis gaat niet door,eerst moeten ze het virus onder contole krijgen.
Helaas is zijn gebit nog niet gevonden.Wat een verhaal.Toch ga ik het een demente man van bijna 85 niet aandoen om opnieuw te gaan happen.Hoe vervelend ik het ook vind dat er weer een stukje waardigheid van hem afgenomen is.

Morgen mijn laatste vrije dag.
De laatste tijd ben ik zoveel op pad geweest, dat ik morgen de hele dag thuis blijf.
De belangrijkste boodschappen voor kerst zijn binnen,en ook wat oudste nodig heeft voor skieen met school ( eerste week na de kerstvakantie). Zijn pak is waterdicht gemaakt,sokken en andere spullen zijn in huis.
Alleen zijn skibril nog, maar dat mag zijn vader met hem gaan doen.
Morgenochtend rommel ik lekker wat aan. De planning voor de middag is lekker lang video/d.v.d kijken met dochterlief.
Nemen we alvast een voorproefje van de vakantie, want al is haar pa dan thuis,daar kun je geen romantische films mee kijken.Je moest eens horen wat het commentaar van onze drie mannen dan is!

Vandaag nog het pakket voor Amerika afmaken.
Schoonouders hebben familie daar,wij hebben gehopen een pakketje samen te stellen.
Natuurlijk met drop,speculaas,beschuit en muisjes,stroopwafels en een engelstalig kookboekje met echt Nederandse recepten.Oma heeft er nog zelfgebreide sokken bijgedaan(zou ik die ook krijgen,als ik het lief vraag?),en opa een echt hollands tafelkleed met molens en klompen.
Manlief maakt vanavond een d.v.d. van de foto's die ik afgelopen dagen gemaakt heb.Dat wilde die mensen graag.Grappig om de simple dingen van de dag te fotograferen.
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik wat misbruik van de situatie heb gemaakt.
Jongste zoon wil bijna nooit op de foto, maar omdat hij deze mensen nog niet zo lang geleden heeft gezien, wilde hij het voor hun (en opa en oma) wel toelaten.
Dus heb ik hier en daar wat extra foto's gemaakt, waar ik heel blij meer ben.

Nou ga ik lekker in de bank liggen onder mijn nieuwe plaid. Manlief komt over een uurtje thuis en oudste zoon moet straks nog naar de kerstavond van zijn school gebracht worden.Verheug me op het kerstpakket(ook op de thuiskomt van manlief hoor) ,en op effe lekker niksdoen, je zou gewoon moe worden van vrije dagen!
groetjes, Franca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten