Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 17 december 2012

van knus,Kerst en kleding

Ik wilde me net gaan omkleden voor het jaarlijkse kerstfeest op het werk, toen er op het raam geklopt werd.
Mijn nichtje. Met haar " kerstkaart".
Lief! Zeker omdat haar man net uit het ziekenhuis is. Wat zou ik haar nu graag iets geven. Liefst iets wat ( snel,simpel) zelfgemaakt is. Iemand een gouden idee?
Dat kerstfeest...wat doe je aan als je daar heen gaat?
Netjes, oké. Nieuw , nee ik heb nog genoeg in de kast, en netjes draag ik niet zo vaak. Het moet passen ( ja toch weer wat kilootjes erbij,oef). Maar is dit niet te saai? Het is wat als je niet wekelijks ( of zelfs Maandelijks) in de stad de kledingwinkels rond struint, je hebt geen idee meer wat er "in" is.
Ik heb het maar aangehouden, en zag daar dat er beter een leuk felgekleurd jasje of vest bij had gekund. Ach ja, al doende leert men.
 Ik ben niet zo van de grote feesten. Meer dan 400 kraamverzorgsters bij elkaar. Man wat een kippenhok. Neem daarbij nog wat harde muziek en je ziet voor je hoe we naar elkaar ( terwijl je vlak naast iemand stond ) stonden te schreeuwen. Geef mij maar het kleine knusse. Dat is meer mijn ding.
Een heerlijk voorleesboek, met mooie winterverhalen en prachtige tekeningen (geleend van de bieb). En oudste die tussen neus en lippen door vertelde dat hij wat voor me gemaakt had. Het lag nog op zijn nachtkastje, vanavond zou hij het wel schuren. Ligt daar de breivork die ik eerder in de week op de computer aan hem liet zien. Geweldig toch!

 Rijk zijn. Als verhaal. En in het echt. Je moet het soms alleen even beseffen.

En verder:  Ben ik al gaan scharrelden op zolder, en vind ik genoeg decoratie materiaal voor de veranda .
Vind ik het toch wat kaal zonder kerststuk of krans, dus ga ik vandaag kijken wat ik nog voor "groenigs" in de tuin kan vinden.
Is er ( zoals altijd) nog genoeg te ruimen en te poetsen in huis.
Maar heb ik me voorgenomen om voor simpel te gaan, dus geen kerststress en gezoek in winkels naar dit ene perfecte cadeau of versierinkje hier!

Rustig aan genieten !
        
                 groetjes, Franca.


   

5 opmerkingen:

 1. Als je goed bent met handwerken zou je misschien een sneeuwvlok voor je nicht kunnen haken? Die zag ik op een blog voorbij komen, en zijn geloof ik snel gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach Franca, zo herkenbaar.... Een feest of bijeenkomst, waar je eigenlijk in je hart niet op zit te wachten, maar je gaat toch en dan wat trek je aan.....Jij leidt een heel ander leven dan maar mooi op feesten opdraven, dus blijf gewoon lekker jezelf. Trek aan wat in de kast hangt en mode!!! Alles mag tegenwoordig.En je ziet zelf, andere kleine dingen maken je veel gelukkiger. Geniet ervan en fijne feestdagen op jouw manier. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is een kerstschort een idee? Model gebaseerd op een bbq-schort, maar alle zijkanten zijn recht. Zo doe je dat: koop een vierkant kersttafelkleedje, ong. 80 tot 100 cm langs de zijkant, liever geen rode ondergrond, dat wil nog wel eens afgeven, en breed band, gewoon wit, zo.n 3 cm. breed en meet even bij jezelf af hoeveel meter je nodig hebt. Vouw 1 punt van het kleed naar binnen en naai 1 cm. beneden de vouw en langs de zijnaden van die punt. De bovenkant wordt ong. 20 cm. breed. Gebruik gewoon jezelf als paspop.
  Wil je nicht hem zelf niet dragen dan is het geweldig als een gast hulp aanbiedt en er ligt zo'n leuk schortje klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry, in boivenstaande vergat ik te melden, dat je het kleedje diagonaal voorhebt als schort, er hangt dus 1 punt naar beneden en twee punten gaan langs je taille, daar worden de strikbanden aan gezet. Zo is het wat duidelijker.

  BeantwoordenVerwijderen