Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 19 december 2012

van boeken, films,lekker eten en de start van...

Langzaam gaan we richting Kerstmis.
Geniet ik nog steeds van mijn prachtige boek. Heel voorzichtig, bladzijde voor bladzijde. Plaatje voor plaatje. Om het niet te snel "op" te hebben, zoals een doosje heel lekkere luxe snoepjes.
Probeer ik weer zo gezond mogelijk te eten.
En dat gaat prima...overdag. Maar die avonden...dan is zo'n stuk chocola weer zo verleidelijk. Maar ja, even in de mond, heel lang op de ....
Heeft manlief vandaag bij de kringloop iets opgehaald wat ik gisteren nog niet durfde te kopen. En kan ik hopelijk met Kerst laten zien hoe de verbeterde versie is geworden.
Maakte ik vandaag een flinke pan minestrone soep. Niet alleen omdat ik die zelf zo lekker vind ( al helpt dat wel natuurlijk), maar ook omdat het een maaltijdsoep is voor mijn tante. Ach het lieve mensje heeft zo lang nog zelfstandig alleen kunnen wonen ( ze is nu 86) maar nu komt de klad er een beetje in. Het begon ermee dat ze niet meer wist hoe de wasmachine aan moest en we merken dat het nu toch erg hard achteruit holt met haar geestelijke gezondheid. Lichamelijk gaat het daardoor ook wat minder, ze eet nog nauwelijks. waarschijnlijk is koken te moeilijk geworden.
En dus brengen we regelmatig een pannetje makkelijk eten. Als het een warme maaltijd is, moeten we die zelf opwarmen omdat ze de magnetron niet meer kan bedienen. En als we bij het eten blijven, zien we ook dat ze echt eet.
Zo hoeft het voor haar niet meer zo zegt ze. Ach lieve mensje,wat zou ik het graag anders zien. We zullen met zijn allen doen wat we kunnen.Soep voor tante ( niet te veel dan blijft ze dezelfde soep te vaak opwarmen).
En een tv gids voor de feestdagen. Omdat we zoveel mooie films komen, waarvan ik er graag een paar wil opnemen. Wat een fijne filmtijd is dit elk jaar.
Over Films gesproken. Ik leende twee hele mooie van de bieb. Hele verschillende, maar ik heb van beide genoten.
En tot slot: de deur die straks in de veranda gaat komen.
Wat zal het mooi worden!

En verder: is dit toch nog een vrij lange blog geworden. Mooi, want eigenlijk liep ik er weer een achter, dan tellen we deze maar voor twee.
En het cadeautje waar ik gisteren naar vroeg.. Daar heb ik een leuke tip voor gekregen. Maar dat is voor morgen. Nu naar mijn tantetje.

                groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

 1. mooie post weer. En een leuke lamp.
  Ja, die Kringloop wil wat.Ben er niet aan verslaafd hoor,maar kom er gewoon graag....
  Lekker soepje. Ook maar weer eens maken.
  Ben benieuwd naar de verandadeur,lijkt al goed zo.
  Goede Kerstdagen en een gezond 2013.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke blog weer. Hopelijk kan tante nog een tijdje mee als jullie er samen voor zorgen. Fijne kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Minestronesoep, lekker voedzaam, lief dat jullie dat doen voor je tante.
  Over dat boek heb ik een recensie gelezen, maakt me ook benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach. Ik kan de chocolade ook maar niet laten.
  Wat een fijn logje weer om te lezen.
  Prachtig hoe je soep maakt voor je tante en er bij blijft zodat je zeker weet dat ze het eet: dat is liefde: naastenliefde.

  Geniet nog van je boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Sandra: maak het niet mooier dan het is hoor. Mijn tante is nooit getrouwd( net als haar inmiddels overleden zus) en samen gaven ze iedereen in de familie altijd een warm welkom. Dan is het toch heel gewoon dat je ook later voor elkaar blijft zorgen.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen