Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 21 december 2012

1 bordje

Browniemix in een pot. Kijken of dit wel past.
Ik zou geen Kerstkaarten schrijven.
Maar vind dat toch wat kaal.
En dan blijkt dat je met dingen die je nog in huis hebt. best leuke cadeautje kunt maken.
Wat chocola voor de browniemix, en verder was er nog genoeg in huis.
Wat zou het mooi zijn als jullie allemaal ( die hier lezen) een kleinigheidje wat je toch in huis hebt, wil geven aan iemand die wat eenzaam is, of niet meer echt mee kan draaien in deze maatschappij.
Een zakje zelfgebakken koekjes. Of een potje sun-soda. Of zelfs gewoon een bordje eten. Als er vanavond of met Kerst een portie overblijft, hoeveel moeite is het dan om dat bordje even naar een alleenstaande ( oudere ) buur te brengen?
Zullen we afspreken : iedereen 1 bordje?

              groetjes, Franca.

6 opmerkingen:

 1. Afgesproken!

  En wat doe je met sun-soda?

  Met groet,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou ik ook wel willen doen. Mooi idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik deed dat vroeger voor mijn bejaarde zieke buurvrouw maar het bleek dat ze altijd alles door de WC spoelde terwijl ik haar hondje uitliet. Sindsdien ben ik wat terughoudender geworden met spontane hulp, je kan er mensen ook mee in verlegenheid brengen, dat ze niet durven zeggen dat ze het niet willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Roos: Ik geniet erg van de geur, gekke reden misschien om dit te gebruiken. Verder denk ik dat het vast minder belastend is voor het milieu dan kant en klaar schoonmaakmiddelen,al gebruik ik voornamelijk zachte zeep en een vrij veilig middel uit de reformwinkel ( met een lekkere sinaasappelgeur, ik schijn vooral op geur af te gaan).
  Maar dat is geen antwoord op je vraag. Ik maak er het toilet en de badkamer mee schoon. Maar ook keukenkastjes e.d. Deuren en zo doe ik liever met het sinaasappel middeltje.
  @Sandra: Mooi al heb ik van Elfie inmiddels begrepen dat je wel zeker moet zijn dat ze het ook eten.
  @Elfie: ik geef alleen eten als ik zeker weet dat ze het opeten. Ik heb inmiddels jarenlange ervaring met eten en ouderen ( mijn eigen ouders en schoonouders) en weet echt wel dat ze mijn hutselschoteltjes niet hoeven,hoe lekker wij ze ook vinden. Voor hen alleen de overbekende Hollandse pot. En durf daar niet een heel klein beetje knoflook of zoiets bij te doen, want dan kun je het vergeten. Tijdstip is ook belangrijk. Veel ouderen eten tussen de middag warm, en 's avonds gebracht eten daar gebeurd dan niks meer mee. Het luistert nauw. Maar ja, als we zo tante nog even aan het eten kunnen houden ( en daarvoor mijn ouders en regelmatig mijn schoonouders) dan hebben we dat er graag voor over. Vergeet daarbij niet het heel belangrijke aandeel van manlief! Ik heb namelijk een hekel aan (vlees)bouillon laten trekken ( die lucht alleen al). Manlief doet dit regelmatig, omdat ouderen dit toch als echt soep zien. Wat een man heb ik hè.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk. brownie in een pot!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een lief idee, een kadootje voor iemand maken. Ik weet nog niet wat, maar ik denk er over na.

  BeantwoordenVerwijderen