Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 16 december 2012

van een bel,weer een sjaal en een paar schatten

Geef dochterlief een paar belletjes en voor je het weet...heeft ze de kat de bel om gebonden. Wat Poespoes ervan vind?
Dochter met de sjaal ( die cowl schijnt te heten).
Zo'n ding wat je een paar keer omslaat.
Het patroon is heel makkelijk. Het garen geeft het grappige effect.
 Ik zou het handwerken niet meer kunnen missen. Al hebben we langzamerhand genoeg sjaals, misschien toch eens wat oude projectjes afmaken?
Zoals deze sjaal, waar ik mee stopte om een grovere uitvoering te maken. Zonde om zomaar uit te halen. Een mooi werkje voor tussendoor, zeker met de hulp van het tellertje. En ja, weer een sjaal dus.
Hoe veel kun je van een man houden? Als die zomaar uit zichzelf, niet alleen een kerstboom haalt, maar die ook al in de huiskamer heeft staan, als jij uit je werk komt. En dan te bedenken dat hij zo graag de deuren voor de veranda wilde lassen.
En als je dan de volgende ochtend vroeg opstaat...blijkt je oudste zoon ( die kerstbomen eigenlijk maar flauwekul vind) de boom zelfs al voor je versierd te hebben! Rijkdom!
Maaltijd gekookt door manlief: pastinaak wok, gebakken aardappeltjes en gehaktballetjes, dat is nog eens fijn thuiskomen.

Het gezinnetje is goed afgesloten. Ik denk dat ze het prima gaan redden. Op hun manier, maar met het kindje gaat het uitstekend. Dat geeft de burger moed.
Vanaf vandaag, een dagelijks ( klein) blogje. Als stok achter de deur.
In de hoop dat we het alsnog gaan redden om Kerst in de veranda te vieren.
Dan moeten er nog even deuren in komen. Iets van een tafel en flink wat stoelen en niet te vergeten nog wat (kerst)decoratie.
We gaan het proberen.

                      groetjes, Franca.

9 opmerkingen:

 1. Er komt weer heel wat gezelligheid voorbij bij jou op de blog. Lekker zeg, van die mannen die zo goed voor je zorgen!!

  Het boek, waar je het de vorige keer over had, heb ik besteld bij Bol. Daar hadden ze ´m tweedehands. Ik ben heel benieuwd! In ieder geval, bedankt voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trudy: leuk! Ik hoop dat je er net zoveel plezier van hebt als ik.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee poes vind het vast niet leuk! Maar die sjaal is wel heel leuk geworden zeg. Ik heb ook al een hele hoop sjaals liggen dat breid het lekkerste maar tegenwoordig heb je ook hele leuke jasjes voor vaasjes en theelichtjes, daar ga ik me nu op storten. Een kerst op de varanda is wel heel erg leuk zeg. ik hoop dat het je gaat lukken! Groetjes van Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk toch die mannen. Hier thuis was het ook zo. Ik kwam uit mijn werk en de Kerstboom stond binnen al mooi in de standaard en de dozen met de spullen stonden al beneden. Ook was er al gekookt en na het eten hebben we samen de boom op getuigt.
  Genieten noem ik dat maar.
  fijne week.
  groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook zo'n (kerst)man ;)
  Naar jaarlijkse traditie versiert hij
  zowel buiten als binnen....
  Ik moet er niks aan doen! leuk!
  Hopelijk krijgen jullie de veranda
  kerstfeestklaar!
  Ik duim alvast mee
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat straalt weer veel gezelligheid ook. Leuke sjaals ben je weer aan het maken. Wat lief van je mannen, doen ze in dit huishouden nou nooit voor mij. Kerstboom versieren en het eten klaar maken.
  Ik hoop voor jullie dat jullie de kerst in de veranda kunnen doorbrengen. Gezellig.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schatten die man en zoon van jou en jij nog veel sterkte met alles. Ik hoop ook voor je dat alles lukt. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je bent een boffert met zulke lieverd om je heen :-)
  en prachtige poes !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je elke dag gaat bloggen. Ik leer zo veel van je.

  Carla

  BeantwoordenVerwijderen