Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 27 december 2010

van een fijne kerst en heel veel rommel

Een echte witte kerst hadden we.
Met zo'n sneeuwlaag, dat we zelfs een paar keer heen en weer moesten rijden om over de sneeuwrand aan het eind van de straat heen te komen, om naar de nachtmis te kunnen.
Dan is het koud natuurlijk.
En toch was het vooral een warme en liefdevolle kerst.
We gingen naar de kerk, hadden fijne simpele ( en erg lekkere) maaltijden. Zelfs een midden in de nacht na de nachtmis. We gingen bij Pa/opa langs ( en zagen hem heerlijk lachen om een grapje).
Waren veel samen als gezin ( en op een kleinigheidje na geen ruzietjes).
Tweede kerstdag kregen we onverwachte visite van een geweldige vriendin en haar man. Heerlijke mensen, een bezoek waar je energie van krijgt. Na de koffie wilde ze graag wat van ons besneeuwde buitengebiedje zien. En dus liepen we een flink stuk door de sneeuw, aten we nog een boterham samen en hadden een heel gezellige ochtend.

De dag na kerst is minder!
De zolder is aan de beurt!
O jongens waar zijn we aan begonnen!
Manlief heeft alles naar beneden gedragen ( het moet tenslotte toch weg). En nou staat het achterhuis, de hal, de keuken en vooral de huiskamer vol dozen. Dozen met boeken, en dozen met spulletjes van pa en ma ( die zijn het ergste om door te zoeken en op te ruimen).
Heel veel dozen heb ik al doorgekeken. Heel erg veel al weggedaan. Nu zijn we op zo'n punt dat alles vol lijkt te staan ( wegens schoonouders die alles kunnen gebruiken durven we niks in de schuur te zetten, alles is dus nog in huis) en we geen kant meer op kunnen.
Voor vandaag was het laat zat, dus moesten we stoppen. Liever had ik gewoon doorgewerkt tot we alles op de aanhanger kunnen gooien. Hopelijk zijn we morgenvroeg snel zover. Als dat lukt zit hier een blij mens!
Nog even volhouden dus. Eerst maar eens proberen te slapen. Door alle emoties van het doorzoeken van de spulletjes van pa en ma kan ik de slaap niet vatten. En dan zit je dus om 3.30 uur ( nog geen oog dichtgedaan) maar een blogje te schrijven. Wie weet heb ik het zo van me afgeschreven en slaap ik nog wat.
Na morgen heb ik de laatste vrije dag wel iets leuks verdient vind ik. Iemand een suggestie?

groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

 1. En? Heb je nog geslapen?
  Wij doen het deze dagen nog lekker rustig aan. Is dat dom of lui of eigenlijk toch wel slim? Ik merk dat iedereen vrij weinig energie heeft, komt dat door het weer?

  Pak je nu even een breiwerk, of een mooi boek? Krul je op in je stoel, of in het hoekje van de bank, met een kop thee en doe even een uurtje niets anders dan ontspannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maak van dingen die je wegdoet foto`s , zo kan je er later misschien een leuke foto collage van maken , en op die manier toch de herinnering bewaren

  Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo he fijn zeg lekker opruimen! hier wacht ook nog een zolder en garagezolder op de grote opruiming..hoe meer er mee kan naar de kringloop, hoe beter.maar heb je nu beter kunnen slapen??als belnong zou ik lekker een paar avonden lekker gaan lezen ipv van opruimen

  BeantwoordenVerwijderen