Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 24 december 2010

zalig kerstfeest!

Er stonden al 13 foto's, met de 14e was ik bezig, toen alles wegviel. Nu eerst maar de helft.
Kerstavond. Ze lekker ontspannen heb ik die nog nooit gehad!
Gisteren de laatste werkdag. Een bijzonder gezin. Moeder Pools , vader kwam uit Iran. Heel veel familie, een kakofonie van talen. Door het slechte weer soms plotselinge logees. Die ik dan onverwacht tegenkwam als ik de was af wilde halen. Geen Kerst in huis hier, wel families die goed en met respect met elkaar omgingen.
En schoon...ongelooflijk schoon! In geen jaren zo'n schoon huis gezien ( en zeker niet het onze).
En de baby? Een mooie donkere schoonheid. Dat mannetje gaat nog vele harten breken.
Maaltijden klaargemaakt door de zussen van de kraamheer. Lunches ( je moet echt niet zelf je boterham mee te brengen, de koelkast staat open voor jou) met brood van de Marokkaanse bakker ( en vele hartig gevulde flappen) roomboter en zelfs taart. Kilo's ben ik aangekomen voor mijn gevoel.
Oké, misschien geen kerst, maar sfeer genoeg, ik had weer een heel fijne week!
En nu op naar onze simpele kerst.
De bovenkant van het kinderboekenkastje.
Onze simpele boom.
Het enige kerststuk.
De schouw.
Ik heb het raam er maar even voor open gezet. Mijn voornemen was eigenlijk om geen sneeuwfoto's te plaatsen, maar na het pak sneeuw wat er vannacht bijgevallen is kan ik het toch niet laten.

Als je je fiets niet binnen zet....

Het schuurtje. Met die sneeuw is alles mooi.
Ik leerde veel deze week. Eerst al door het gezin waar ik bij de bevalling was. Zo jong nog, en zo netjes alles op een rijtje. Ik kon er van leren. Daarna "mijn" heel bijzondere gezin. Twee mensen met zulke verschillende culturen, die al 11 jaar heel gelukkig met elkaar zijn. Wiens families zoveel respect naar de ouders en de rest van de familie hebben. Waar het eenvoudig maar zo ongelooflijk schoon was ( die gewoonte van schoenen uit bij de deur hadden wij hier vroeger ook, we nemen dat per direct weer op).
Beide ouders hadden heel hard gewerkt om te komen waar ze nu waren ( met soms drie banen). Mensen om met respect en bewondering naar te kijken.

Deze ervaring en de ervaring met ( juist dat) liedje vorige week( en ook nog een boek wat ik pas las), zorgen ervoor dat ik nu de beslissing kan nemen.
De "lege" huiskamer vind ik heerlijk. Het is een begin, de spullen die in dozen gingen komen zeker niet terug! Mijn moeder gedenk ik toch wel, daar heb ik al haar oude spulletjes niet voor nodig.
Ik weet het, vele van jullie hebben dat al gezegd, maar nu is het kwartje eindelijk gevallen : het huis gaat grondig opgeruimd worden. Ons huis wordt het weer. Een stuk leger, makkelijker maar wel met sfeer.
Ik laat jullie meegenieten.
Nu eerst aan tafel. Manlief heeft gekookt, ik mag aanschuiven.
Ik probeer vandaag de rest nog hier te plaatsen, mocht het niet meer lukken, alvast:

ZALIG KERSTFEEST!

groetjes, Franca.

4 opmerkingen:

 1. Franca, 'k wens jullie ook goede & fijne dagen samen!

  Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Franca,
  Wat herkenbaar dat je soms zo onder de indruk kunt zijn van hoe het bij mensen is (ik werk zelf op verloskunde). Wat geeft dat een energie hè! Lekker de kerst in;fijne dagen Franca! Ik ga nu aan het werk, maar vanavond is het ook bij ons kerst.
  Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen