Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 30 december 2010

ode aan mijn man

Om jullie niet al te veel schrik aan te jagen...eerst een foto van mijn (bijna) bloeiende amarillus.

Vanaf nu: hou je vast!
Het begon voorzichtig. Met een aantal dozen in de huiskamer. Daarna nog veel meer dozen. Veel meer hier, heeel veel in het achterhuis,een stuk of zes in de hal, en regelmatig een stuk of wat in de keuken.
Uiteindelijk zaten we rondom in de rotzooi. Gek werd ik ervan. Gelukkig zette manlief door.
Deze kunnen weg.
Helaas, de kabouters zijn ze hier ook ontgroeit.
Een volle doos "pas leren lezen boekjes"gaan naar het nichtje van manlief ( die kindjes in de juiste leeftijd heeft).
Help!
Het is goedgekomen. Dankzij mijn man! Alle lof voor hem. Niet alleen sjouwde hij alle dozen naar beneden ( en sommige weer terug omhoog), omdat het boven veel te koud is m iets uit te zoeken, ook kookte hij een dag( lekkere zuurkoolstampot), en haalde friet de andere dag. Hij liet me volledig vrij in wat ik wilde houden of wegdoen ( andere was er vast nog meer weg gegaan). Hij stond me bij als er emotionele dingen langs kwamen ( wie verwacht een brief te vinden waarin de vader je moeder om verkering vraagt in 1951).
En toen ik de tweede dag niet veel mee bij kon dragen ( twee uur slaap op de bank is niet bevorderlijk voor een mens), ging hij rustig maar gestaag door ( en vroeg steeds wat ik met alles wilde).
Het is dus geheel aan hem te danken dat ze er staan. viertien dozen ( echt waar 14) . Klaar om naar kringloop en boekenmarkt te gaan.
En dat gaat hij deze week ook nog doen.
Niet overdreven dus. Deze ode aan mijn man. Ik ben je dankbaar manlief ( en ja dat heb ik al zeker 200 keer gezegt de laatste dagen, maar het is nog steeds hartstikke waar).

groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

 1. Wat een kanjer! Geniet van je lieve man en je opgeruimde huis!
  Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je leent hem zeker niet uit haha...
  Geniet ervan dat de klus geklaard is en de rommel geruimd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook zo'n topper van een vent. Je hebt hem vluchtig gezien in z'n pyjama en tijgersloffen, hahaaa! Wat zal hij verbaasd gekeken hebben. Heel erg bedankt voor de mooie stapel boeken!!!

  BeantwoordenVerwijderen