Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 10 december 2010

Van fijn,knus, en een heerlijke verrassing

Gelukkig hield Poespoes me gezelschap. Vier dagen en een nacht duurde het tenslotte. Voor ik eindelijk naar een gezinnetje werd gestuurd. Dat bleek geen acht uurszorg maar drie uurszorg te zijn. Zodat er nog een gezinnetje bijkwam ( met extra zorg wegens voormalige drugsverslaving). Pittige dagen. Uitdagend. Heerlijk! En uiteindelijk allebei met een goed gevoel af kunnen sluiten. Gek genoeg was het niet het gezinnetje met de voormalige verslaving die me heel wat kopzorgen gaf, maar juist het "gewone" gezinnetje. Zo zie je maar, vaak zijn dingen niet zoals ze lijken.

Inmiddels ben ik weer thuis. Hebben we een hele ontspannen sinterklaasavond gehad, zijn alle pakjes die ik stuurde goed aangekomen, en verheug ik me op het kerstfeest. Inclusief versieringen en kerstboom. Die ik natuurlijk nog lang niet heb staan ( jullie kennen me inmiddels, ik ben meer van het laatste nippertje).
Judith vroeg naar het pesto recept ( op de foto klikken dan is het leesbaar).
Dan zal ik meteen het kookboek laten zien waar ik de laatste tijd regelmatig uit kook. Met altijd een heerlijk resultaat!
Meteen het recept van de gebakken kipstukjes ( die je in grote hoeveelheid maakt en dan in porties in de vriezer doet, net zoals de pesto).
Als de pesto en kipstukjes al kant en klaar in de vriezer zitten is het maar tikken om dit lekkere gerecht op tafel te zetten. Succes Judith!
Een verleiding die ik niet kon weerstaan! Zal ik het doen? Gewoon nieuwe wol kopen en iets uit dit boek maken? Ik heb nog wel wat "wol" liggen om een simpele sjaal te maken, maar het begint toch te kriebelen om een iets moeilijkers te doen. Zal ik?
Die sokken bijvoorbeeld. Een niet te groot project ( qua hoeveelheid wol dan) en ik wil al zo lang eens proberen om sokken te breien. Vandaag ga ik met dochterlief naar de stad, ik zal eens zien wat ze daar hebben.
Sinterklaas gaf lieve cadeautjes ( maar met het recept in drie delen is dit blogje lang genoeg, foto's van mijn cadeautjes volgen later). Als twee kinderen een kruik vragen, weet je( behalve dat het echt koud is boven), dat je bescheiden kinderen hebt. Maar alleen een rubberen kruik is wat kaal.
Als je dan toch in de wacht zit, een oude te kleine trui van zoonlief in zijn kast vind ( die hij ooit zo leuk vond dat hij het niet over zijn hart kon krijgen die weg te doen). Dan kom je in actie en maakt er twee kruikenzakken van. Voor zoonlief natuurlijk met het favoriete stukje. Dan blijft er voor dochterlief alleen een saai blauw stuk over. Geen probleem. De reactie? Twee blije tienerkinderen. Met een rubberen kruik met kruikenzak! Hebben we toch iets goeds gedaan in onze consuminderopvoeding!
Een boterham voor onze eekhoorn ( en ik heb nog wat walnoten in huis, die krijgt hij ook steeds een paar), zo komt onze eekhoorn de winter wel door!

En dan de grootste verrassing van deze week! Niet alleen stuurde ik pakjes, ik mocht er ook een ontvangen!
En wat voor een. Geertrude schreef haar tweede boek. Het eerste heb ik destijds direct besteld ( en meerdere om weg te geven daarna). Dit keer wist ik wel dat er weer een boek aan zat te komen, maar doordat ze stopte met haar blog, had ik niet direct in de gaten dat haar nieuwe boek uit was. Schandalig! En dat voor iemand die zich een fan van Geertrude noemt!
En dan komt de postbode met een pakje. Het nieuwe boek van Geertrude! Gesigneerd door de schrijfster zelf! Met een mooie fotokaart en nog een leuk oud boek! Jongens het hield niet op.
s' Avonds heb ik het nog een paar keer gezegt : he jongens weten jullie het wel? Ik heb een nieuw boek gehad! Van de schrijfster zelf! Gesigneerd! Nou ja ze kennen me hè, ja mam, ik weet het mam. Ja zeg, ik ben er ook zo blij mee. Dank je wel Geertrude!
Twee dagen lekker en makkelijk eten. Gewoon de slow-cooker aanzetten!
Die laatste stukjes met kruimeltjes zijn toch niet zo lekker ( en het roodborstje smult ervan).

Jullie dachten toch niet dan ik heb zitten niksen tijdens de wacht hè? Met naalden tien ben je zo klaar. En zo krijgt mijn dochter binnen een paar dagen een nieuwe sjaal. Lekker grof bestelde ze , en dat betekent dus ook : zo klaar.
Nu ga ik nog even mijn man gezelschap houden. Die zit in zijn eentje te ontbijten. Daarna douchen en warm aankleden, we gaan op de fiets naar de stad. Dochterlief en ik. Wat nieuwe kleren kopen voor Pa/Opa en vast ook iets voor dochterlief ( die al zeker vier maanden niks nieuws kreeg, alleen zelf bij kringloopwinkels kocht). Ik wil haar graag met iets nieuws verrassen , eens kijken wat we kunnen vinden.
groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Hoi Franca, wat een mooi logje weer!
  Ik vind die warmekruikenhouders
  heel goed gelukt..
  geniet van je winkeltochtje in de stad met je dochter.
  Ik kreeg van Johanna een stokje door om 10 gedachten op te schrijven, als trouwe lezeres van je blog geef ik het stokje ook graag aan jou door.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verhaal, van alles wat.
  Ik zou die sokken gaan breien, echt gaaf.
  En wat een leuke kruikenzakken echt origineel.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mengelmoeslogje. Weer fijn om te lezen.
  Heb je mijn boek nog niet ontvangen?

  Groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sandra,
  Nee, nog geen boek ontvangen. Maar dat is geen wonder, gezien de stakende tnt. Deze week geen post op woensdag, donderdag en vrijdag!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig allemaal. Die sokken zien er leuk uit zeg! En dat idee om leuke kleren te recyclen vind ik geweldig!!!! (al ben ik geen naaiwonder, maar ik verzin vast wel iets)
  Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad?

  Fijn om weer bij je te mogen lezen. Heerlijk! En wat een creativiteit weer zeg. Fijn, zo'n warme sjaal. En die kruikezakken? Prachtige oplossing. Lekker budget hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dankjewel voor het recept. ik heb de foto even opgeslagen. leuk zeg de kruikenzakken. ik vind het altijd er boeiend als je over je werk schrijft. Ik heb nooit kraamhulp gehad. had wel gekund maar is er door de omstandigheden niet van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen