Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 20 maart 2009

veel

En dat was het in alle opzichten deze week!
Veel wat betreft werk. Leuk gezin , super week gehad ( zowel ik als zij) nog een leerling erbij die wegens haar gezondheid alleen kleine dingen mocht doen( en ook heel gezellig was), het gewicht dat de baby in een week groeide ( drie ons!), al het lekkere eten wat daar klaargemaakt werd ( en ook vaak door mij geproefd), de hoeveelheid huishoudelijk werk, de was ( elke dag drie draaien,niks in de droger gehad, alles gestreken, inclusief beddengoed) gelukkig ook ruim veel uren.
De stroopkoek ( die erg lekker was). we bakte ook nog een brood, en maakte Jamies hamburgers, een lekkere paprikasoep, en een enorme pan nasi, voor de rest gewone simpele Hollandse pot. Van alles natuurlijk veel, gezien de eetlust van onze mannen.

Veel was ook het werk thuis. Met de verjaardag van dochter , waar natuurlijk taarten bakken bijhoorde ( drie stuks), slingers ophangen ( ben nog altijd blij dat ik ooit de tijd nam om stoffen slingers te maken) , ontbijt op bed ( met een bloemetje uit de tuin), heel veel bezoek ( waaronder twee jongetjes die binnen een uur een vol blik zand in huis brachten, heel veel gezellige gespekken, en lekker het zonnetje in huis.

Ik ging naar schoonmoeders verjaardag ( hoeveel mensen krijg je in een piepklein huisje ( huiskamer van 16 m2)? Heeel erg veel ! En op de koffie bij mijn ( ex) collega. Die dan weer een appartementje had van 90 m2 om als B&B te verhuren., waar we met een flinke groep collega's een supergezellige avond hadden. Het B&B is prachtig, maar ik blijf voorlopig maar lekker werken, hoewel ik echt een pesthekel heb aan de wacht, is het contact met mijn gezinnen zo leuk dat wil ik nog niet missen ( en ik heb ook niet 1, 2 ,3 , een ruimte van 90 m2 ter beschikking, die er zo mooi en gezellig uitziet) . Het was trouwens nog een heel avontuur om er te komen, als ik er nog een keer in de avond heenga, neem ik een zaklantaarn mee. Weet je hoe donker het is aan de rand van een bos, in de middel of nowhere, als je niet een straatlantaarn tot je beschikking hebt? Heel donker kan ik je zeggen.

Maar behalve het woord veel, is ook het woord gezellig erg typerend voor deze week.
Het gezin, met een kraamvrouw die oorspronkelijk uit Roemenie kwam, en rechten had gestudeerd, hier ( nog) geen passende baan kan krijgen, en nu als postbode en schoonmaakster werkt. Wat zonde van een dame die zoveel in haar mars heeft. Gelukkig laat ze de moed niet zakken, en maakt voorlopig het beste van deze dubbele baan. Zij en haar man zijn gek op koken, Roemeense, maar ook hele andere gerechten.
Zo proefde ik een Roemeense tomatensoep, heerlijk brood, een roemeens plaatgebak ( wat iets weghad van Schwartzwalder kersentaart , maar veel lekkerder was) , aten ze diverse roerbakgerechten en zalm in filodeeg.
Kwam de broer van de kraamheer op bezoek en die bracht een worteltaart met walnoten mee ( ik ga het recept nog krijgen via de mail). Een week die ( samen met de verjaardag van onze dochter) zeer slecht was voor de lijn , maar jongens wat gezellig! De verjaardag met vrienden van dochterlief is een week later. Dat was omdat er anders te veel mensen niet konden komen, maar ik ben er wel blij mee. Nu hebben we nog wat tijd om alles in orde te krijgen, en krijgt haar feest ook de aandacht die het verdiend. Met een week zo druk als deze, was dat wel erg moeilijk geworden.

Tot slot nog een ding: Mijn vriendin vond het boek: Huis vol verleden, van Geertrude Verweij, zo goed dat ze het in een keer uitgelezen heeft!
Dat is de vriendin die alles altijd perfect op uur en tijd doet, die een superschoon en opgeruimd huis heeft. Normaal leest ze een uurtje op de ochtend. Zij kan ook altijd wachten als ze een boek of tijdschrift in huis heeft( in tegenstelling tot mij) . Maar in dit boek is ze begonnen, en heeft het in een ruk uitgelezen!
Drie hoeratjes voor Geertrude!

Nu ga ik aan de slag. Het huishouden in het kraamgezin is nou super op orde, maar het mijne een complete chaos. Er is een circus dag bij het verpleeghuis van pa, een boeken en kledingmarkt in het dorp. En ik kreeg net een mailtje dat ik mijn weegschaal in het gezin heb laten liggen, dus daar moet ik ook even langs. De zon schijnt al heerlijk hier dus alle reden om er even flink tegenaan te gaan. Tot later!
groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke week heb je achter de rug Franca! En je hebt zoveel gedaan en beleefd als ik in twee maanden doe! (huisvrouwtje dus.., maar ik vindt dat wel lekker hoor!). Wij hebben ook genoten van de zon. Het lijkt of je er extra energie van krijgt, maar 's avonds valt iedereen hier om negen uur al in slaap (de volwassenen bedoel ik), lekker gezond voor ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Lieveheersbeestje,

  Ik heb inderdaad een heerlijke week achter de rug.Maar voor mensen die thuis werken heb ik het grootste respect! Om altijd maar weer de inspiratie en zin te vinden om het huishouden op een goede manier draaiende te houden valt soms echt niet mee.Net zoals ik het soms moeilijk vind om weer over te schakelen naar het huishouden thuis, als ik al zo hard gewerkt heb in het gezin. Maar het belangrijkste is tenslotte dat we van wat we doen het beste maken, of dat nou met of zonder baan is. En volgens mij lukt jou dat prima!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Franca
  Leuk dat er weer berichtjes zijn om even te lezen. Ik ben eigenlijk erg benieuwd naar het recept van je stroopkoek. Je had het er laatst al eens over en nu weer... ik wil het graag eens uitproberen.
  En was de genoegdag leuk? Nog ideeën en inspiratie opgedaan? Of vooral lekker gewandeld in de omgeving ;-)?
  Groetjes Jente

  BeantwoordenVerwijderen