Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 27 maart 2009

voorbereiden

Nog een uur, en dan komen de gasten. De tafel voor het eten staat klaar.

Met het grappige Hema kleed, wat ze voor haar verjaardag kreeg.
De " bar" is klaar. Met de echte cocktailshaker ( van de kringloopwinkel) en de ( ook voor haar verjaardag gekregen) roze champagneglazen. De receptenkaartjes hebben plastic, zodat ze leesbaar blijven.
De slingers hangen nu ook in de keuken en de hal. En nu een kop koffie!
Soms ben ik te gek voor mijn kinderen, maar ik heb er zelf ook zo'n lol in. Mijn man vind het genoeg. Voor hem van nu af aan alleen nog feestjes als ze alles zelf organiseren, de boodschappen doen, en vooral... alles zelf weer opruimen!

Al werkend heb ik daar eens over nagedacht. Wanneer doe je het goed. Het begint al als je zo'n piepklein babietje hebt, fles of borst, laten huilen of elke keer oppakken? Maak je zelf je kinderen moeilijk/makkelijk of zit er ook al veel in? Is een strenge aanpak goed,of juist een hele soepele?
Ik heb geen antwoorden. Soms ben ik ergens in huis en zegt de moeder na drie dagen , - dat doet Jantje, Pietje, Klaasje, altijd. Altijd! Sommige moeders kennen hun kinderen dus al heel snel, ik kom nog zo vaak voor verrassingen te staan. Meestal gelukkige positieve, maar soms ook niet.
Ik heb ook niet een heel precieze opvoedmethode, ik doe gewoon mijn best. Misschien komt het omdat ik drie zulke verschillende kinderen heb, of komt dat dan weer omdat ze bij ons altijd helemaal zichzelf mochten zijn?
Ik weet niet wat het beste is, ik weet wel dat ik mijn best doe en er het beste van hoop.
En het gezichtje van mijn dochter toen ze daarnet binnenkwam en alles zo klaar zag staan... Ik doe het ervoor!

En nu die koffie! Hopelijk morgen nog even tijd om wat te prutsen achter de naaimachine, die schort wil ik eigenlijk af hebben voor het volgende kraambed. We zullen zien.
groetjes, Franca.

1 opmerking:

  1. Ik lees net het blog van Amanda Soule.
    Zo kan ik niet schrijven, maar ze omschrijft precies wat ik bedoel!
    Op haar blog van 31 maart.

    BeantwoordenVerwijderen