Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 2 november 2009

Vervelend ding, die griep.
Ik ben inmiddels weer een hele dag op ( en ga direct na het eten weer graag naar bed) , maar echt fit voel ik me nog niet. Eigenlijk zou ik vannacht de wacht ingaan. Maar een dizzie kraamverzorgster aan je bed, kan vast geen kraamvrouw waarderen, laat staan een die regelmatig naar het toilet moet rennen en blaft als een hondje. Ik heb ( met lood in mijn schoenen) me dus toch maar ziek gemeld, in de hoop dat het over een of twee dagen weer prima gaat.
Deze nette voorraadkast( in de hal) is dat ook aan mijn man te danken. Zowel het verhuizen, het inruimen, en ook de boodschappen. Geweldig zo'n man.
Die dan ook nog even kookt. En niet snel even opwarmen. Nee, verse kippensoep(goed voor zieke zeg jij toch altijd) en een gehaktbrood uit de römertopf. Zo bakte ik ze vroeger ook altijd ( om ze vervolgens met het snijmachientje in plakjes te snijden, en manlief meegaf op het brood).
Ik weet het : hoog tijd om blaadjes te gaan harken. Maar voorlopig sta ik na een keer traplopen te hijgen of ik een marathon heb gelopen, dus nog even geduld.
Ik had er al over verteld.
En inmiddels heb ik ook ( twee stukjes) zitten kijken. Het stukje over uien, en het stukje over aardappels, en het is kostelijk!
Zo kwam het stukje dat in de film zat voorbij( Julia gooit een aardappelpannekoek om, die valt in stukjes op het fornuis, zonder blikken of blozen prakt ze het weer terug in de pan, en zegt: ik had het ook met zelfvertrouwen moeten doen) en inderdaad : flink wat boter.
Ons soepje voor vandaag: verse tomatensoep met peterselieroom.
En dit is de inmiddels gepureerde soep: die kan ik ( hopelijk) eten.
Als die blaadjes straks van het gazon af zijn kan ik ( zodra ik weer vrij ben) bolletjes gaan planten. Dit keer wil ik ze in het gazon zetten. Lijkt me zo vrolijk staan, als het voorjaar is. Ook nog een zak ( zeer vroege, geurende) tulpen. En een appel van eigen boom. Zo krijgen we er weer zin in!
groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Oh Franca! Ik hoop dat je snel weer de oude bent hoor! Pas als mama ziek is, merken de mannen en kinderen wat voor werk wij allemaal verrichten he? Maar gelukkig heb jij een echte keukenprins in huis!
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel beterschap en je kunt trots zijn op je man. Het eten ziet er heerlijk uit en de kast is keurig opgeruimd.
  Wat een interessante dvd. Hoe ben je daar aangekomen ????

  groetjes en beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met zoveel goede zorgen moet je wel snel opknappen! Wat staan de flessen ranja keurig in het gelid in de voorraadkast.

  En ik heb altijd al een gehaktbrood willen maken. Is dat moeilijk?

  http://www.huisvlijt.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voel je je net als Stoffel de Schildpad 'een beetje appelig'?
  Rustig aan, neem lekker de tijd om beter te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk knap je snel weer op, maar doe 't wel rustig aan. Hier sleept de vermoeidheid ook nog steeds (en dat hoestje) terwijl het laatste griepgolfje alweer twee weken geleden langs geweest is. Niks aan, het voelt zo 'bejaard' :-(

  Dat gehaktbrood ziet er lekker uit, dat wil ik ook wel eens maken.
  groetjes Jente

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Franca,
  Ik hoop dat je al weer een beetje aan het opknappen bent. Niets leuk om ziek te zijn. Heel veel beterschap !!!

  groetjes
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel voor alle beterschapswensen. Zoals jullie gezien hebben heb ik inmiddels weer een kraambed gewerkt. Nou moet ik wel erbij zeggen dat ik elke avond gestrekt op de bank lag( vandaar dat ik nu een berg werk te verzetten heb). Nicole: ik maak verschillende gehaktbroden. Heb een recept uit Amerika met o.a. bruine suiker en tomatenpuree (gek genoeg verrassend lekker) en een van gehaktbrood gevuld met mozzarella. Die komt uit het kookboekje:Budgetkoken van Marleen van Gaver.Maar op internet staan ontelbare gehaktbroodrecepten.
  Huisvlijt is trouwens een hele leuke site!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen