Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 21 november 2009

een boekje,bloemen en een Pietje

Een boekje, een vaas bloemen en een Pietje. Gek genoeg geven die precies aan wat er deze week speelde hier in huis. De bloemen zijn de laatste hortensia's uit de tuin ( die nog wat kleur hebben). En voor mij voldoende teken van Herfst. Eerst had ik nog plannen om mooie versieringen(en het paddenstoeltje van Lieveheersbeestje) te maken. Maar inmiddels heb ik een stapje terug gedaan.
Geen versieringen. Niet van de Herfst,niet van Sint en zeker nog niet voor Kerst.
Gewoon een vaasje mooi kleurende hortensia's.

Wat maaltijden betreft: simpel maar gezond! Hoe meer ik erover lees, hoe belangrijker ik gezond eten ga vinden, toch wil ik niet doorslaan. Deze week dus simpel, maar wel kreeg de stampot een rookworst zonder toevoegingen( en ik dit grappige kookboekje).
En het Pietje? Dat kreeg ik van mijn dochter! Met een lief briefje: als bedankje voor je hulp bij deze proefwerkweek. Kijk, daar kan geen bos bloemen van een gezin tegenop!
Komende week begint ze aan een speciaal project op school: interieur decoratie.
En dan ga je natuurlijk even thuis oefenen.
Ze kocht: twee kaarsen en een zak schelpen.
En gebruikte verder wat we al in huis hadden.
Hier trouwens ook de luiken die manlief maakte.
En een leuke kaarsenhoudertje van dochterlief.
De "nieuwe" wastafel van de kringloop. Een mooie start zou ik zeggen.
Heerlijke boeken van de bieb. Waarvan : je geld of je leven, mij vooral opviel. Jaren geleden had Alvin Hall al een heel goed programma over geld op de B.B.C.
Nu een (Nederlandstalig) boek van zijn hand, wat kinderen alles over geld goed uitlegt. Leuk!
Informatief is het boek: The Truth about food. Maar echt genieten vind ik : ik kook met oma.
Leuke recepten, mooie foto's , heerlijke sfeer.
Zeg nou zelf: dat is toch geen suf kinderkookboek.
Ik wil zelf aan de slag ( maar inmiddels wel met biologische kip).

Deze week voelde goed: gewoon er zijn. Voor de kinderen , voor oudste die voor het eerst op stage ging, voor middelste die een proefwerkweek had, voor jongste die vienden en brommertje soms belangrijker lijkt te vinden dan familie en school en muziekles. Het was nodig dat ik er was. Belangrijker dan leuke dingen maken en werk.

Het huis gaat er ook meer van leven, van echte goede poetsbeurten, van opruimsessies, en van een geurkaarsje aan en een gezellige familieavond. Simpel. Dus hier hou ik het even bij.
groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om het laatste te lezen, het verwoord precies waarom ik zo graag thuis ben voor mijn kleine knul. Oke, nog geen brommerverhalen hier in huis, maar het samen zijn en doen, dáár hou ik nou van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die boeken zien er ibnderdaad heel interessant uit. Wat een mooie fot's in dat kinderkookboek !!!
  Jouw dochter heeft flink haar best gedaan in huis. Je kunt tegen haar zeggen van mij dat het er fantastisch uitziet, heel gezellig !!!
  De stampot heeft bij ons ook al weer intrede gedaan. Zelf gebruik ik de rookworst van Euroshopper van de AH, daar zit ook geen smaakversterker in, die is niet zo duur als de unox versie ; ) Als je op zoek gaat naar spullen zonder
  E621, dan besteed je wel even tijd, maar het gevolg is, dat je heel veel dingen nu kunt pakken tijdens het boodschappen doen, omdat je weet dat er geen E621 in zit. Dat scheelt echt een heleboel en ik voel me er veel beter bij nu ik het niet meer eet.

  groetjes
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stamppotten zijn erg gezond, omdat daar alles inzit. En natuurlijk zijn ze erg lekker! die rookworst van Euroshopper koop ik inderdaad ook vaak, want die vinden wij eigenlijk wel de lekkerste!

  Je dochter heeft goed haar best gedaan! Ziet er erg leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat wordt vast een goede styliste hoor! Heel leuk gedaan! Hier had de oudste ook de 'toetsweek' en dat viel niet altijd mee, al had ze wel lekker veel vrije uren. We hebben het voorlopig dus weer gehad.
  Ik zie dat jij ook voor de huiselijke gezelligheid gaat, heerlijk hoor! Ik heb een leuk lantaarntje gevonden bij de kringloop (zo'n Ikea lantaarntje) en het staat gezellig als je dit om vier uur aansteekt. Ja, ik ben momenteel grootgebruiker van waxinelichtjes!
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee, dat kaarsenhoudertje in de badkamer!
  Dat ga ik ook doen, had je dochter dat zelf bedacht?
  Complimenten hoor!

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen