Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 14 november 2009

wat te doen als je vrije dagen hebt

Dolgelukkig zijn omdat Poespoes weer (heel voorzichtig) op schoot kan .Al kijkt ze er nog maar bedenkelijk bij.
Appeltjes bakken voor op de boterham(omdat je daar ineens zin in kreeg,en het een heerlijke verandering is na 8 dagen boterhammetjes met kaas uit een trommeltje). Zie je ook het rokje? Daar krijg je na 8 dagen in uniform soms ook zomaar zin in.
Je favoriete tijdschrift kopen(en er zomaar een gratis bijkrijgen)
Besluiten om je boekenbon nog lekker even te bewaren ( en de boeken die je zo leuk leken; De kunst van het besparen en Domweg gelukkig in de kalverstraat ,later maar eens van de bieb te lezen).
Naar een (gratis) kerstfair gaan, samen met je dochter ( die haar hoge hakjes aan had, en erachter kwam dat dit niet heel handig was op oude steentjes en drassige grond).
Niks kerstachtig, maar wel een paar oude kaartjes kopen. Genieten van het sfeertje, zien dat je thuis al zoveel leuke spulletjes hebt ( kijk mam dat hebben wij ook).
Om dan als een blok te vallen voor zo'n oud gebreid babybroekje , en een hartjes/muis geurhangertje. Verklaring: geen enkele ! Puur leuk( voor in het vitrinekastje bij de oude babyspulletjes).
Om op zaterdag bij de kringloop langs te gaan. En voor 6.00 euro met mijn neus in de boter te vallen.
Zoals daar zijn: Cursus zelf kleding maken van Marion 0,50 eurocent, zelfgebreide heerlijk warme trui 1,50 euro, zakje vol stopwol 1,50 euro, leuk kerstboek (ruikt wel wat muf, wat doe je daaraan?) 0,50 eurocent, 2 oude babyhemdjes 0,50 eurocent. Zo kun je je zo rijk en blij voelen. Dat is zo leuk aan de kringloopwinkel.
De truien van je vader geschikt maken voor een rolstoelgebruiker, die stram en stijf is en niet zo goed meewerkt bij het aankleden. Iemand suggesties? Vind het zowiezo eng om zomaar in gebreide truien te gaan knippen, ben bang dat ze direct uitrafelen. Maar zo krijgt het personeel ze bijna niet meer aan.
Aan een boekje denken wat je ooit kado kreeg. Het heel snel vinden. Nu het liefst direct aan leuke projecten gaan werken. Terwijl je op zoek was naar tips om truien te vermaken.
Als pa zijn truien klaar zijn, wil ik dit graag proberen. Al moet ik nog even denken welke trui ik daaraan op durf te offeren.


En verder: Kwam de vriendin die ik zolang niet gezien had op de koffie ( en at niet van de appeltaart, omdat ze aan de lijn was). Hebben we ijverig bijgekletst ( en me verbaasd over het verschil tussen onze kinderen, maar daarover later meer), en direct nieuwe afspraken gemaakt.
Heb ik nog te weinig in huis gedaan ( dat krijg je van al die uitjes). Is jongste ( 14 jarige) zoon, stiekem met zijn brommertje ( om te sleutelen, en in de wei te rijden) naar school gereden. Toen ik daar achter kwam, dacht hij er met een smoesje vanaf te komen ( maar hij moet het brommertje binnen 14 dagen verkopen, winst of verlies, en was toch wel onder de indruk van het verzekeringsverhaal) Had dochter een superleuk feestje, heeft oudste op het nippertje ( hoorde het donderdag, start maandag) een stageplaats, en heeft manlief toch maar een andere auto gekocht ( onze 19 jaar oude was echt op).

Ga ik nu twee naaimachines opzetten( dochter heeft aangeboden te helpen, met oma's oude machine) .
Hoop ik morgen iets te kunnen laten zien wat ik gemaakt heb, i.p.v. gekocht. Ik heb zo'n zin om lekker te gaan prutsen. We zullen zien...

groetjes, Franca.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb een tijdej als vrijwilliger in een verpleegtehuis gewerkt. Beide armen eerst en dan het achterpand over het hoofd doen. het werkte goed. Een rits in een gebreide trui? Ik zou de oudste pakken. Op de plek waar de rits moet komen aan beide kanten dicht naast elkaar twee stiknaden maken om de door te knippen draden te verzegelen. Dan doorknippen en dat kleine stukje omslaan, dan de rits erin. Ik ben geen expert hoor!
  Sterkte ermee.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele drukke dag zo te horen, maar wel heel leuk !!!
  De boeken die je hebt gekocht zien er heel leuk uit. De tijdschriften ook trouwens !! Het blad prima ken ik niet. Moet ik toch eens naar kijken.
  Een hele fijne dag verder !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Gerrie, Schrijf ik een heel stuk over de truien, doe ik iets fout en ben alles weer kwijt.
  Het komt erop neer dat ik een paar truien klaar heb( om uit te proberen), maar geen ideale manier kan vinden. Probleem is dat het personeer de hele achterkant ( van alle kledinglagen) open wil hebben. Dat vind ik veel te koud!
  Zoeken is nu naar een manier dat het ook weer dicht kan zonder iritatie ( zoals helaas bij een rits zou zijn). Ik rommel nog maar wat verder, maar hartstikke bedankt voor het meedenken!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In plaats van 'n rits in het achterpand, kun je ook klittenband nemen. Lijkt me ook makkelijker om te sluiten dan 'n deelbare rits.
  groets,

  BeantwoordenVerwijderen