Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 29 november 2009

sintinkopen,en kerstvoorpret

Uiteindelijk moest ik er toch aan geloven, die sintinkopen moesten tenslotte gedaan zijn voor ik weer aan de slag ging. Dus nam ik donderdag de fiets, pikte dochter op bij haar school en fietste we naar de stad.
Het is een kilometer of 12, geen probleem dus.... Ware het niet dat het op de terugweg begon te gieten...
We zijn nog even een kringloopwinkel in gevlucht ( maar ik kon niks zien, mijn brilletje bleef maar beslaan), en na de ergste bui op huis aan.
Ik zei nog tegen de man bij de fietsenstalling: " och , het kan niet verder dan de huid". Nee, maar tot op de huid was alles dan ook drijfnat.
Maar de sintspulletjes zijn binnen.
Dit lees ik. Om opnieuw te leren hoe relatief tijd is. Soms weer goed om even bij de les te blijven.
Dit kijk ik. Stuk voor stuk. En de ene aflevering is nog mooier dan de andere. Ik Geniet ( ja met een hoofdletter). Van de sfeer, de kleding, de kinderen, de ouders, zelfs van de huizen en hun inrichting. Het is een d.v.d. van een kinderserie. Gekocht bij blokker voor 12,50 ( of 12,95 dat weet ik niet precies meer) en eigenlijk wilde ik even kijken, en daarna echt op 1 december starten ( 24 afleveringen 1 voor iedere dag tot kerst). Maar dit is verslavend! Ik kijk er steeds nog eentje, en nog eentje, en nog...en zo ben ik nu bij aflevering 16. Maar ik beloof: op 1 december begin ik opnieuw ( met heel veel plezier).
Dus al je een echte leuke kinder d.v.d. zoekt : deze is ( vind ik) geweldig!
Dit eet ik. Nou ja nog veel meer, maar vooral de manderijntjes vliegen erdoor, we hebben al een paar (kleine) kistjes op. Hoort voor ons ook echt bij Sinterklaastijd.
En dat was een van de laatste stukjes taart. Gisteren was mijn man jarig, en vierden we een bescheiden feestje , voor zijn 45ste verjaardag( mijn man staat niet zo graag in het middelpunt van de belangstelling).
Maar hij is wel een topvent! Welke andere man , neemt een vrije dag om samen met zijn vrouw, de kerstviering bij te wonen in het verpleeghuis van zijn demente schoonvader? Hij weet dat ik het belangrijk vind voor pa, dat er ook iemand voor hem is, maar ook dat ik dit al vier jaar gedaan heb, en het steeds moeilijker ga vinden. Vandaar. Zelf aangeboden, in de agenda gezet, geen praat over gemaakt. Hoe lief !
Dit is de reden waarom wij geen lichte stoffen bank hebben. Ik knip, knutsel , brei en rommel , gewoon in de bank, hou ook wel van een kopje koffie ( met een stukje chocola) op zijn tijd.
Ik zou het wel heel mooi vinden. Onze bank is erg versleten, de bank die ik mooi zou vinden, heeft elegante vormen, is licht en staat op wieltjes ( een dezer dagen zet ik wel een foto van die droombank) .Dat is echter geen optie hier in huis. Een nieuwe leren bank kopen, vind ik veel te duur( en de 2e hands bank die ik bij de kringloopwinkel kocht, heb ik later via marktplaats weer verkocht, omdat de rooklucht er echt niet afging). Dus voorlopig houden we deze nog even, en rommelen wat met plaids en kussens. Wat ik hier aan het rommelen ben? Als het gaat lukken, maak ik wel een foto.

En zo hannesen we verder. Vannacht in de wacht.
Vandaag toch maar wat sint-decoratie van zolder gehaald.
Tenslotte komt de goede man al snel ( en vond dochterlief het lang niet zo gezellig in huis als andere jaren, ze miste de echte sinterklaassfeer, dat willen we niet op ons geweten hebben).
En langzaam begint het te kriebelen, toch wel leuk die sint, en zullen we dan voor kerst...
Alles op zijn tijd!
groetjes, Franca.

11 opmerkingen:

 1. Dus jij bent ook zo n bofkont met een man die aan je denkt en weet wanneer je het fijn vind dat hij er soms zomaar is.
  En wat fijn dat hij dan weer kan lezen dat jij het echt wardeert!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van harte met de verjaardag van je man. En inderdaad: wat een lieverd! Zo zouden er best nog wat meer van op dewereld mogen zijn ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je man! Je maakt me nieuwsgierig naar de dvd, ben ook dol op kinderserie's, eens speuren op MP of bij de bieb kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte gefeliciteerd! En fijn dat je elkaar zo waardeert, aanvult, helpt... groetjes Jente

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog van harte gefeliciteerd met je man !!
  Wat lief dat hij met je mee is gegaan naar jouw vader !
  De dvd's zien er heel leuk uit. Ik heb gekeken of ze het bij de bibliotheek hebben, er is wel melding van gemaakt, maar ik kan ze niet bestellen helaas.
  Een volgende keer misschien.
  Een hele fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk nog een Linus fan! ik heb de dvd in de zak van Sint gedaan voor onze zoon, maar stiekem eigenlijk voor mezelf. Geweldige serie, vooral norse papa Marvin.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe heet de dvd? Ik heb zitten turen, maar kan de titel niet opmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kerst met linus heet de dvd en is sinds vandaag ook op tv. In de ochtend rond half 8 en s middags rond 17

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo,
  Ik had een bevalling, dus was een dag niet on-line.
  Wat leuk om te zien dat juliie elkaar's vragen al beantwoord hebben.
  Bedankt butgetfamily!
  En super dat het weer op t.v. is!
  Ik ga naar "mijn" gezin.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Overigens kun je gewoon op elke foto klikken , om deze te vergroten(dan kun je het waarschijnlijk wel lezen).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toe maar 12 km..... en dan in de koude regen....

  Ga ook als mooiste kadoo: tijd voor elkaar!

  Ps. ben hier natuurlijk weer bij toeval beland, dat is het mooie van bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen