Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 3 april 2012

paasbest

Drie keer wit, gevonden in de kringloopwinkel. Dat je daar zo blij van kunt worden. Ik was eerder met dochterlief in de stad, en vond niks! Te veel, te overweldigend, te duur, alles van hetzelfde, niet mijn smaak. En dan loop je de kringloopwinkel binnen en vind het gewoon. Mooie blousejes, voor Pasen. Heerlijk!
En twee keer bont. Omdat het zo'n lieve motiefjes zijn. En ik dit soort dingen zo graag draag. Mode? Die laat ik aan mijn dochter over.

Een schort, die je ook als overgooier kunt dragen. Leuk! Of ik het ook buitenshuis durf? Ik denk het niet! Maar thuis, om huis, kokend, ga ik het zeker dragen.
En tenslotte...niet te geloven! Een mal om Paas-chocolaatjes te maken.Wel wat duur. Maar zo leuk dat ik het niet kon laten. Wat kan zo'n uitje toch fijn zijn.
En thuis. Thuis wacht dit biebboek. Mooi! Al even niet meer zo'n fijn boek gelezen. Helaas het enige boek van deze schrijfster wat de bieb heeft. Heeft een van jullie de anderen gelezen? Bloeimaand, of : Veilig bij jou.
Zijn ze de moeite om aan te vragen uit een andere bieb?

En verder?
Lig ik onder het grote blauwe gevaarte, en schilder het onderstel rood ( menie).
Er zit wat ijzer aan zo'n ding. Best leuk werk om samen met manlief te doen. En intussen dromen. Hoe gaat het worden? Wat kunnen we ermee doen. Zou het mogelijk zijn om de wagen ook " echt" te verhuren zodat het ook geld opbrengt? Geeft dat mogelijkheden om weer minder te kunnen werken?
Is er een baan die wat minder verantwoordelijkheden met zich meebrengt ( je wil niet weten in welke situaties de laatste gezinnen me brachten).
Dromen.
En intussen hard werken.
Het komt goed allemaal.

groetjes, Franca.

8 opmerkingen:

 1. Ik vind de kringloop vaak ook fijner, simpelweg omdat de keuze daar niet zo overweldigend is! Ik vind dat je prachtige koopjes hebt gekocht, en vindt die schort ook als jurk superleuk.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aarrgghh!! Wat heb je weer een mooie buit!! En dan ook nog eens aangevuld met zo'n heerlijk ouderwets schort. Boffert!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke kringloopspulletjes! En: Wij zijn graag jullie eerste gasten in de pipowagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je zo leuk geslaagd bent bij de kringloop! Jij ziet er vast straks op je paasbest uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kleding heb je gevonden en de pipowagen doet denken aan vroegertijden.. zo leuk..

  Fijne pasen, groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het boek gelezen, Franca. Prachtig!
  Groetjes, Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En de moeite waard om de andere boeken aan te vragen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je wel ari-atari . Inmiddels zijn ze aangevraagd.

  BeantwoordenVerwijderen