Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 10 april 2012

van "ruikende" bloemen, lekkere recepten ,verwennerij en nog wat.

Soms moet je even doorpakken. Door het mailtje over de mamalunch, kwam ik in actie. Ik maakte een map vol makkelijke, snelle, gezonde , met zo weinig mogelijk potjes en zakjes, recepten. Speciaal voor de kraamgezinnen. Ik lette extra op recepten met fruit en smoothie's. Zocht wat snelle gerechten op. Een een paar stoofpotjes. Wat leuke tussendoortjes ( bijvoorbeeld: zomerfruit met kaneelkwark). En nog een wat sjieker toetje.

En toen ik toch bezig was: maakte ik ook de map voor thuis ( eindelijk )af.
Besloot de lekkere recepten van mijn blog in een map te doen ( man wat een gezoek, lang niet overal staat precies waar ik het recept vandaan heb).

En tot slot ( nog in de maak) voor elk kind een map met tien makkelijke recepten die ze zelf lekker vinden en ook zelf kunnen maken.

Yes! Ik ben gewoon trots op mezelf.


Sommige recepten zijn uit tijdschriften gehaald. Heb je ook meteen wat mooie plaatjes. De bloemen kreeg ik van mijn beste vriendin. Lief. Maar ik word gek van de geur! Van de huiskamer zijn ze al naar de hal verhuisd, daarna naar het achterhuis, en ik ben bang dat ze straks buiten staan. Wel voor het keukenraam, want ze ruiken sterk, maar zijn echt mooi.
De schalen die erbij staan zijn niet van mij. De visite nam ook wat dingen mee voor de brunch( kaneelbroodjes , pasteitjes en een taart voor bij de koffie). Wat een verwennerij!
Als er een makkelijk tiramisu recept in komt, moet je dat natuurlijk wel even proberen! Goedgekeurd! Heel snel en makkelijk, erg lekker ( al vonden de kinderen de echte toch nog net iets lekkerder).



De tajine kip met groenten, mag ik heel vaak maken van oudste ( geen foto, helaas vergeten te maken).
En dit stond op de Paasbrunchtafel. Hartige taart.
Altijd favoriet bij onze kinderen.
Al is deze de eerste van kwarkdeeg. Wat verrassend, en zo klaar.
Heel erg lekker! Die wil ik ook vaker!
Wat dit ermee te maken heeft? Helemaal niks. Het zijn de "nieuwe" raampjes voor het grote blauwe gevaarte. De onderkant is ( heel donker) blauw geworden ( van de pipowagen). Langzaam zoeken we spulletjes bij elkaar. Natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Maar het kost nog heel wat. We gaan maar weer eens een bezuinigingsronde maken. Even pas op de plaats met "luxe" dingen. Want al die potten verf ,hout en andere spullen , lopen stiekem hard op. Maar wat word het mooi!

groetjes, Franca.

8 opmerkingen:

  1. Ohw, mmmm.

    Die tiramisu en dat kwarkdeeg ga ik ook binnenkort eens maken. Ik heb 1 keer eerder kwarkdeeg gemaakt, maar dat was geen handig recept. Dit lijkt er meer op!

    Dank je wel voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Donker blauw met wit? Maak de droom nog maar mooier hoor! ;o)

    En oh, wat zul je een voldaan gevoel hebben met al die maaltijdmappen! Bij mij staat het nog steeds op de lange baan.. :o(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik volg al een poosje je blog en vind het heel erg leuk, wat een goed idee om alles in een map te doen, ben ik ook al jaren van plan he maar het komt er niet van, ik vind het leuk om recepten uit te proberen dus ga er zeker iets van maken.
    fijne dag
    groetjes ada

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn bezig geweest!
    Ik heb allerlei losse recepten ook in hoesjes in een map gedaan. En opgeslagen recepten in een map op de computer... Veel daarvan is nog niet uitgeprobeerd, maar als iets goed bevallen en voor herhaling vatbaar is, schrijf ik het in mijn echte receptenboek.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk idee zo'n receptenmap! En het ziet er ook allemaal zo aantrekkelijk uit. Ik heb zin in die hartige taart.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo, ben sinds kort bezig om ook wat meer te koken zonder pakjes.
    Nu heb ik een zelfgemaakte tomatensaus geprobeerd maar die was niet echt lekker. Heb jij daar mss een goed recept van?

    Gr Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Ellen,

    Wat denk je van Jamie's bolognesesaus?
    Uit zijn kookboek:Jamies's kookrevolutie.
    http://www.receptenenzo.nl/recepten/Jamie%27s%20Bolognesesaus

    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat super Franca! Ik loop ook al tijden met zo'n recepten-map-idee rond. Voor mijzelf en de kinderen. Ik heb rijen kookboeken en schrijf zelf de succesnummers in een schrift maar eigenlijk wil ik ze uittypen..
    Overigens kun je ook vaak lekkere recepten vinden in de allerhande van AH. Wel moet je gewoon de duurdere ingrediƫnten vervangen door andere of goedkopere. Werkt meestal prima.
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen