Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 17 september 2011

van zomer naar herfst

Het fototoestel ( nou ja het kaartje) zit vol. En omdat ik niet zo handig ben in die dingen ( of het niet echt zoek) moet ik wachten tot manlief het in orde maakt. Niet veel foto's dus. Maar deze had ik nog.
Het rek waar uiteindelijk de klimop tegenaan moet gaan groeien, was deze zomer een mooie plaats voor deze bloemetjes.
Wat een heerlijk cadeau kreeg ik van Purperpolletje!
De bloei begon wat laat, maar sindsdien heb ik steeds vaasjes vol met lathyrus (of zoals wij zeggen: siererwtjes ) in huis.

En elke keer kwamen er nieuwe bloemetjes , zelden heb ik zo genoten van een zakje zaad. Nogmaals hartstikke bedankt Purperpolletje!
De foto maakte ik van wat ik dacht de laatste siererwtjes, inmiddels weet ik beter. De plant gaat gewoon nog even door. Genieten!

Hoe staat het hier?
Ik werkte drie dagen in eigen dorp. Gewoon lekker op de fiets . En nog wel bij echt hele leuke mensen. Hoe fijn kun je het treffen.
Helaas kwam daarna weer een dag wacht. En wacht ik inmiddels op een "onder voorbehoud" ( mag naar huis als de gynaecoloog en/of kinderarts toestemming geven).

Bij gebrek aan foto's maar een omschrijving .
In huis.
De huiskamer begint er "herfstig" uit te zien. Door mandjes met pompoenen en miniappeltjes, en door de grote emaille bakken waarin flink wat walnoten staan te drogen. Het zonnetje schijnt lekker binnen en door mijn verplichte thuisdagje gisteren ( de wacht) ziet alles er netjes en opgeruimd uit.
Op de grote tafel staat een oud groen koffiepotje met de laatste ingekorte roosjes van het boeket laatst. Ernaast een nieuwe groene kan van de kringloopwinkel. Ik ben er zo blij mee! Breiwerkje op het kleine tafeltje en een oud boekje ernaast.

Buiten?
Oudste en manlief hebben het stuk tuin klaar. Flink leeggemaakt ( het was de speeltuin van de kinderen vroeger) en omgespit. Opa heeft graszaad gezaaid. Mijn droom begint zachtjes werkelijkheid te worden! Dit is de plaats waar onze pipowagen komt te staan!

En verder?
Hoorden we gisteren dat een neefje papa gaat worden!
Wat een mooi bericht.
Ik weet nog hoe ik het nieuws van zijn geboorte kreeg. We zaten te eten ( in het opleidings-internaat waar ik leerde voor kraamverzorgster). De leiding was niet blij met een telefoontje tijdens het eten, maar bij hoge uitzondering mocht ik naar de telefoon. Dezelfde avond ben ik ( illegaal) gaan kijken. Ik kon echt niet wachten tot mijn vrije dag!

Het manneke bleek een moeilijke eter, en heel vaak ben ik hem s'avonds zijn flesje ( en vaak ook de laatste van de dag) gaan geven. Een lief manneke met een prachtige glimlach. En nu wordt deze ( inmiddels een meter negentig lange) kerel papa! Heerlijk nieuws!

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de lieve felicitaties!
groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

 1. wow wat bloeit jouw lathyrus goed! de mijn groeit goed maar veel bloem zit er nog niet in.. af en toe kan ik er een paar plukken.
  gefeliciteerd met dat je neef vader gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankbare bloemetjes hé die reukerwtjes! hoe meer je ervan
  knipt hoe meer er bloeien :)
  zo mooi en fris ook in huis in
  een vaasje...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, die van mij deed het ook niet zo goed als die van jou... Maar wat zijn het inderdaad een heerlijke bloemen! Die geur vind ik hemels!

  En oh, de pannetjes die je kocht, die zijn helemaal ZZZZZUPER...

  BeantwoordenVerwijderen