Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 19 september 2011

schuldig

Gek hoor, dat ik me soms zo schuldig kan voelen. Zoals bij de aankoop van deze pannetjes. Ik heb ze niet echt nodig. Kan prima zonder leven. Heb ze helemaal nieuw gekocht. Niet eens het goedmakertje ze zijn tweedehands.

Dan bedenk ik me dat we niks gedaan hebben om onze trouwdag te vieren. Geen etentje of grote bos bloemen. Sterker nog, ik werkte een eerste ( dus lange) dag , en manlief moest zelfs flink overwerken. Toen hij vertelde dat het eigenlijk nog wel zijn trouwdag was, verwachtte collega's dat hij thuis een boze vrouw zou aantreffen ( ze kennen ons duidelijk niet ,daar gaat een trouwdag niet om), en gaf een baas hem een doos Celebrations mee als goedmakertje. Maar dat terzijde. Ik heb ze dus "gewoon" gekocht.

En ik vind ze zo lief!
En zo aten we vandaag voor het eerst direct uit de pan.
Omdat ze nog even af moesten koelen zelfs voor de t.v.!
Cheesecake uit een pannetje!
Gekker moet het niet worden.
Hoewel! Alles is in huis voor een - Warm chocoladetaartje .
Oeps! Over schuldig gesproken.
groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

 1. Oh, maar ze zijn wel érg leuk!
  Ik weet niet of ik ze wel had kunnen laten staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar Franca...je geniet! Je geniet van deze pannetjes (ze zijn ook om te smullen!!). Dát is toch voldoende, daar gaat het in het leven toch om. En dat dat geld kost...tsja...ik zie geld ook als een energie en energie mag lekker stromen! Ik (net als jij) leef heel bewust maar ik waak ervoor om door te slaan...genieten staat bovenaan! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn inderdaad schattig! En wie is dat in jou, die zo kritisch is, en zegt dat je pannetjes eigenlijk niet mag kopen voor het volle bedrag?!

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een stukje zuinigheid. Een stukje " kan ik dit wel maken voor het mileu". Een stukje: wij hebben het zo goed, en zoveel mensen moeten het nu zuinigaan doen.

  Uiteindelijk weet ik dat ik gewoon altijd vrij zuinig leef. Dat ik daardoor wat spaargeld achter de hand heb, en me niet zo druk hoef te maken. Dat spaargeld komt niet uit de lucht vallen. We zijn tenslotte gewoon een metaalbewerker en een (50% werkende) kraamverzorgster.
  En ik heb er echt heel lang over nagedacht, en de schaaltjes gekozen van de xenos ( en me daarna zorgen gemaakt over waar zijn ze gemaakt, in welke omstandigheden). De kosten waren uiteindelijk niet zo hoog. Ik moet maar eens gaan leren om sommige dingen gewoon te doen. En het schuldgevoel even aan de kant te zetten. Normaal let ik goed op, soms mag iets extra's best.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij is er niks mis mee om je zelf af en toe eens gewoon een cadeautje te geven.

  BeantwoordenVerwijderen