Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 6 september 2011

domweg gelukkig

Al rondrommelend in huis ,besef ik opnieuw hoe gelukkig ik ben.
Na het gezin waar pa game-verslaafd was, kwam het gezin met het vijfde kindje waarvan een gehandicapt. Het kon wel weer even vond ik , en vroeg om een "gewoon" gezinnetje. Het lot besliste anders, dit keer bleek pa manisch-depressief ( en had daarvan het kraamcentrum niet op de hoogte gesteld). Al de eerste dag, merkte ik dat er iets met hem was. Vanaf de tweede dag werd hij manisch, toen was het duidelijk. Enerverende dagen. Dan duurt het even voor je zo'n gezinnetje los kunt laten.
Nou ben ik alweer een paar dagen thuis. Eerst even bijkomen, gisteren een dagje met manlief op pad. Vandaag rommel ik wat aan. Ik poets de keuken, vouw wat was, brei een stukje. Hang vervolgens weer een wasje op ( misschien de laatste keer zomerbloesjes wassen, en alvast een wintertrui).
Het blijft mooie he, zo'n regenboog.
Fijn om weer eens bij te kletsen. Hier koffie drinkend met dochterlief. Via het blog met jullie, na een ruime week zonder internet.
De koe komt ook eens gluren.
Druiven en bloemen uit eigen tuin.
De druivenoogst ( een struik van dit jaar, een van vorig jaar) was echt groot.
Het zijn toch echt de eenvoudige dingen , die een mens gelukkig maken.

Helaas komt het zo niet zo mooi over. De mooie foto's staan op het fototoestel van dochter. Dit is de sjaal/omslagdoek die ik voor dochter gebreid heb.
De dag dat we haar ophaalde uit Zoutelande, stond de sjaal ingepakt klaar op haar plank, als welkom thuis cadeautje. En al had ze me er natuurlijk gewoon aan zien werken, ze was er heel blij mee. Ze trof trouwens zowat de enige zonnige week, en kwam heerlijk bruin thuis. Lekker genoten van een zonnige kampeer-vakantie in een tentje. Een dame om trots op te zijn.
Net zo trots als op Jongste die zijn brommer-vaardigheidsbewijs haalde ( zodat ik nu steeds mijn hart vasthoud) en op oudste die hier samen met zijn vader wonderen verricht in de tuin ( daarover later meer).
Lief boeketje van het gezin. Lieve mensen, die nog veel voor de boeg hebben. Ze gaan het samen wel redden. Sterke vrouw, die kraamvrouw. Petje af!
Gekregen van dochterlief. Ik zei het al: ik ben een gelukkig mens!
groetjes, Franca.

15 opmerkingen:

 1. poeh lijkt me best heftig steeds in die gezinnen maar ook fijn werk. wat een heerlijke geniet dingen heb je ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slimweg gelukkig.
  Je boft. Het geluk straalt van je blog af. Ik geniet mee.

  Lieve groet, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad dat besef ik ook dagelijks hoe fijn ik het wel niet heb met lieve man, 2 gezonde lieve zoons en een schat van een schoondochter. Gewoon domweg gelukkig, maar ik koester het wel.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. count your blessings en enjoy your life, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig berichtje heb je geschreven. Domweg gelukkig, dat besef je denk ik vooral na 3 "probleem"gezinnen. Geniet maar lekker van je kids, je huis en je tuin.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Franca, je weet me altijd
  weer te raken met je positieve logjes!
  Ik word er elke keer weer instant
  blij van hoe moe ik ook ben :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi geschreven hoor!! Best goed eens te beseffen hoe fijn we het hebben.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn weer wat van je te kunnen lezen. Wat kan een mens toch gelukkig worden van kleine dingen he? Houden zo!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 9. lieve Franca, ik heb getwijfeld of ik dit ging schrijven ...maar het blijft door mijn hoofd spoken dus.
  ik kan het best begrijpen dat mensen niet vertellen dat ze manisch depressief zijn want er zijn heel veel mensen die veroordelen beoordelen en heel veel mensen die niet weten wat het precies inhoud! eerst en vooral het één van de meest verschrikkelijk geestesziektes die je kunt hebben omdat de ziekte vals is vlug kan komen de psychose dan of zeer traag meestal zijn het mensen met een hoog IQ mensen kunnen jaren leven zonder psychose aanval al dan niet met medicijnen met liefst een regelmatige levenswijze en liefst geen alcohol of alles dat de hersenen kan beinvloeden groot verdriet of vreugde kan de reden zijn tot een psychose meestal moet de mens dan opgenomen worden en kan medicijnen en terug herstellen en verder met zijn leven en daar komt de term manie van de ziekte ze zijn meestal erg depressief na een psychose met zelfmoordneigingen omdat ze beseffen wat ze gedaan hebben tijdens hun "up" periode de psyhose periode zijn ze erg vrolijk en blij vaak pratend over god ed boedha geloof me daar wil je niet bij zijn dus die man zal wel messchien de stoornis hebben en door de geboorte van het kind wat blijer zijn dan gewoonlijk maar een psychose toont zich vlug ineen dag of 3/4 of traag of laat zich maanden lang opstapelen tot een boem .. opnamen en weer recht krabbelen en ik hoop voor de kraamvrouw dat ze sterk is ze zal het nodig hebben je moet sterk zijn voor twee en voor de kids alsook goed beseffen dat de ziekte erfelijk is!! jongetjes kunnen datn ook nog es autisme krijgen of naar werkgever buren vrienden de bank ivm lening ,politie ed kun je maar beter verzwijgen dat je dit hebt want buiten de pschiaters weten heel weinig mensen wat deze verschrikkelijk ziekte precies is of staan ze open om je niet te zien als en gevaarlijk gek hier in mijn streek zeggen ze zot zijn doet géén pijn geloof me deze "zotheid" doet wel pijn voor deze mens en zijn omgeving!! ik weet jammer genoeg heel goed waarover ik praat!! sorry dit moest mij van het hart en ja ik kan me wel inbeelden dan je dan gelukkig bent met heel gewone dingen als je zo'n miserie ziet en dit is echt iets waar je niet kunt aandoen niet voor kiest en iedereen kan het krijgen opslag een kortsluiting in de hersenen!!!
  ik wens het niemand toe ECHT NIET!!
  lieve groet en een dikke knuffel Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @jezebel: Zo waar wat je schrijft, een heel gezin kan erdoor ontwricht raken. Franca: Wat heerlijk dat je na zo'n zware taak toch weer zo kunt genieten van je eigen gezin en plekje. Mooi geworden trouwens die omslagdoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve allemaal.
  Maar al te goed besef ik wat de gevolgen zijn van zo'n ziekte. Net zo goed als ik besef dat het heel begrijpelijk is dat de man ( en zijn familie) het niet aan iedereen vertellen. Helaas heb ik het namelijk van dichtbij meegemaakt.
  In dit gezin kwam groot verdriet samen met de blijde gebeurtenis van de geboorte van hun prachtige kindje.Het verdriet van deze mensen,dat de kraamheer misschien weer maanden uit huis zal zijn om zijn gevecht te leveren, terwijl het zo'n feestelijke gebeurtenis zou moeten zijn, ging me niet in de koude kleren zitten. Juist omdat ik het zo goed ken. Net zoals ik weet wat de gevolgen zijn, zowel voor de kraamvrouw als in de toekomst voor het kindje wat in dit gezin opgroeit.
  Het duurde dan ook dagen voor ik het een beetje verwerkt had, en ik met mijn eigen leventje weer verder kon. De dag dat ik het blogje schreef, kwam ik weer een beetje thuis (figuurlijk gezien). Kon ik het gezinnetje en hun situatie voldoende loslaten en beseffen hoe gelukkig ik wel ben!
  Dat wilde ik vertellen. Wat ik echt niet ( en nooit ) wil is iemand pijn doen met wat ik schrijf. Als dat toch gebeurd is wil ik graag mijn excuses aanbieden.
  Sterke aan iedereen die hiermee te maken heeft of had.
  lieve groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat kan ik me goed voorstellen dat je evn op adem moet komen als je een paar niet standaard gezinnen achter elkaar krijgt. Ik vind het knap dat je het aan kunt.
  Heerlijk om te zien dat je zo verwend wordt en jezelf kunt verwennen. Het is je gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heftig zulke gezinnen. Ik kan me voorstellen dat je dat niet meteen kunt loslaten als je werk er op zit. Heerlijkd at je thuis zoveel rust kunt vinden.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn als je dat ook kunt zien, hoe goed je het eigenlijk hebt. Voor zoveel mensen is 'buurman's gras altijd groener', wat zul je daar ontevreden van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. bedankt lieve Franca !! dikke knuffel en een fijn weekend gewenst!
  Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen