Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 14 juli 2011

van wandelen,verven en genieten

Rust. Dat is de beste manier om de Dinsdag te omschrijven. We gingen wandelen. Manlief vond een mooie wandeltocht op het internet. We startte vanaf een heel leuk pleintje, drinken koffie en cappuccino op het terras van een ouderwets cafeetje . Om bij vertrek tegen een heel bijzonder brocantewinkeltje aan te lopen ( vooral de tuin en het "schuurtje" zijn een verrassing).
Rondom dit kasteel was de wandeltocht. Bleek dat we ( via een hypermodern kantoor) vrije toegang tot een fantastische tuin hadden.
We waanden ons even in Engeland! En kijk eens: hier heeft een uil zijn thuis gevonden.
Mooi! En groter dan verwacht. Jammer ( maar begrijpelijk) dat we geen toegang hadden tot het kasteel of de kapel. Maar absoluut de moeite waard!
De wandeltocht ging door bos en veld en langs het water. Puur genieten!
Misschien niet helemaal goed te zien, maar naast het huis staat een bakhuis. Dat blijft toch een grote liefde voor mij. Een van de prachtige boerderijen onderweg. Een heerlijke wandeling ,eindigend op hetzelfde pleintje. We zoeken er nog een uit. Voor het weekend, dan kan oudste ook mee. Die was nu druk aan het werk met zijn vakantiebaantje ( op zijn laatste stageadres).
Zo stralend als het weer Dinsdag was, zo slecht was het woensdag. En dat terwijl manlief de buitenboel wilde gaan verven. Die is gelukkig niet voor een gat te vangen. De luiken gingen eraf.
Werden gewassen en geschuurd, liggend geverfd en daarna volgens dit ingenieuse systeem te drogen gezet. Petje af voor manlief!
Intussen werkte ik aan een kleiner project: een lief randje om wat zakdoekjes. Leuk om cadeau te geven aan oudere dames ( al vind ik zoiets eerlijk gezegt ook heel leuk).
Zo kan een leefruimte eruit komen zien als je je breiwerk, haakwerk, stapel gekregen tijdschriften ( buitenleven) en te lezen boeken om je heen hebt liggen. Terwijl dochterlief drie blikjes DE bonnen netjes knipt, uitzoekt en optelt . Bende dus, maar dat komt wel goed. Volgende keer het resultaat! Overigens: zo'n bende ziet er niet uit, maar het is toch echt heel gezellig!

Met de sprei voor dochterlief ben ik op een/derde.
Vanaf nu: draadjes instoppen ,en dan in de opbergdoos ( voor een euro gevonden in een kringloopwinkel). Zodat ik er straks geen 250 ineens hoef te doen.
Samen met het werken aan de omslagdoek voor dochter, toch nog wat gedaan. Al staat het niet in verhouding tot wat manlief deed!

Inmiddels hebben we er al weer een heerlijke dag opzitten, en schijnt de zon hier stralend. Wij genieten lekker verder. Vandaag opnieuw een thuisdag. Waar ik vast enorm van ga genieten, ik laat het jullie binnenkort zien!

groetjes, Franca.

6 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk allemaal!
  En wat geeft het, een bende. Als het maar niet té wordt, is dat ook juist gezellig... het geeft sfeer. Je lééft tenslotte in je huis, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi om zo onverwacht een mooie wandeling te kunnen maken. Dat is zeker puur genieten.

  En wat schiet het sprei al op! Het is een gezellig gekleurd geheel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterende foto's zeg! Bij ons in de omgeving staat ook zo'n soort kasteel, en ik heb nog even zitten turen of het niet hetzelfde was. Maar de luiken zijn anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een zalige dag had je. En wat wordt het sprei mooi. Daar zal ze straks vast hartstikke blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vertel eens welke wandeltocht dat is? Toe, please???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Purperpolletje: vooruit dan.
  Omdat ik gisteren naar jou voorbeeld een "zoek het zelf maar uit schaaltjes maal" op tafel zette. En dat drie mensen daar van smulde . De andere twee gebruikte het meer als aanvulling bij de lasagne van de dag ervoor.Maar die hadden er dan ook een pittig werkdagje opzitten.
  De wandeltocht is: tataa...De Markdal en Marktbosroute in Breda.
  Al moet ik er eerlijk bijzeggen dat we niet precies de route liepen, maar eerst naar het kasteel gingen ( eigenwijs als ik ben) en daar de tuin ontdekte.Zo lijkt de tocht me mooier als de orginele.Tocht te vinden op: www.wandelpaden.com/rubriek2k.html
  De start is op de Ginnenkenmarkt. Waar wij startte met koffie bij Boerke Verschuren ( 400 jaar oud pand). En ook de bijzondere tuin en schuur ontdekte. Veel wandelplezier!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen