Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 24 juli 2011

't regent

Geen nieuws natuurlijk.
Zelfs ik had er een dag last van. Maar ach, hoe relatief. Wat hebben we te klagen als je denkt aan al die ouders in Noorwegen.
Dus gewoon op pad. Wandelen met de kinderen op een dag dat het weer redelijk goed was. En precies voor de bui de tocht van 22 kilometer uitlopen.
Wegens grote drukte kon ik niet op het bekende adresje terecht. Dus ging dochterlief aan de slag met een overgebleven stuk tafelzeil ( de stukken die overgebleven waren bij het rond knippen van het tafelzeil, natuurlijk zuinig bewaard voor je weet maar nooit).
Is de fietskar waar ik vroeger de kinderen mee naar school bracht ( die manlief zelf maakte), inmiddels een veelgebruikte viskar geworden voor jongste.
Pannenkoeken bakken. Niet de gewone, die uit het kookboek van het vorige blogje: het nieuwe koken van Donna Hay.
Courgettepannenkoeken met roombrie ( en bieslook en gedroogde tomaatjes). Heel lekker!
Een stads( eigenlijk dorps) wandeling door Oirschot. Waar dit lieve huisje staat. Wat had ik graag even binnen geneusd! Geweldig plaatsje trouwens, met een paar echt leuke winkeltjes. Dat was het dagje uit met mijn beste vriendin.
Taart. Zoveel gegeten deze dagen. Steeds ergens koffie met... Deze kan geen kwaad! Een nepper, gevonden voor 3 euro nog wat in een decoratiewinkeltje met ongelooflijke kortingen. De wasknijperzak is klaar als ik thuis kom.
Overal liggen Buitenleven's. Ik heb zo'n flinke stapel oude nummers gehad, dat ik er al weken plezier van heb. Inmiddels is de stapel al aan een collega beloofd. Zo kunnen er heel wat mensen plezier van hebben.
Nog een stadswandeling. Culemborg dit keer. Weer zoveel mooie pandjes. Maar iets heel anders viel me echt op. Zoveel mensen die zo leuk met kinderen omgingen. Hoe is het mogelijk dat ik zoveel leuke dingen zag en hoorde in die paar uurtjes dat ik daar was. Het leuke donkere mannetje wat van zijn vader direct langs het water mocht lopen, terwijl pa boven liep , alle vertrouwen dat zoonlief het aankon ( wel goed oplettend). De twee Chineese meisjes die trots alleen boodschappen gingen doen. Het kleine Chineese jongetje die tot een bepaald punt( op de stoep ) mocht gaan. Het kleine meisje dat samen met haar moeder al stoeptegel tellend weghuppelde. Ik weet niet wat er is in die stad, maar ik zou er zoveel mensen in de leer willen sturen!
In de avond gaat de kachel aan. Met wat te lezen en te haken is het knus in huis.
Manlief en dochter samen onder de paraplu. We bekeken een kasteel. De rest van het mooie plaatsje en de tuin vielen helaas in het water.
Als het buiten zo is....
Ga je weer iets zoeken voor binnen. De kinderboekjes vond ik tijdens een strooptocht met een collega. Jongens wat kent die veel kringloopwinkels en brocante zaakjes! En een energie! Dan is een rustig avondje daarna wel lekker. Slow kids en in volle bloei zijn ook kringloopvondsten. Het boekje over het leven van de Amish leek me heel interessant. Daar wilde ik meer van weten.
Geen nieuwe veestapel hoor!
Koeien lopen hier ook om het huis. Maar deze...
Lopen voorlopig nog op een kaart-kleedje. Dieren ( nog veel meer dan deze) gevonden voor 3,50. Het groene vilt-kleedje moet het weiland worden. Hebben we weer speelgoed voor de jongens. Die twee kleine jongetjes die inmiddels een belangrijke plaats bij ons hebben. Een andere keer zal ik hun verhaal vertellen. Voor nu: De kachel aan en genieten! In de hoop dat er morgen weer een beetje zon zal zijn ( wegens gepland bakhuisjes-tochtje).
Goede moed voor iedereen die ook nu vakantie heeft! We maken er gewoon wat van!
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

  1. Jij zegt het.. al die ouders in Noorwegen.. Zo gaan ook de mensen in Afrika de laatste dagen veel door mijn gedachten.. wat hebben we te klagen over al dat water?

    Mooie week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vond de regen niet erg . t was knus zo in huis en t is goed voor de moestuin.. precies er gebeuren zoveel ergere dingen.. wat laat je ons were even genieten van alle leuke dingen die je hebt gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen