Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 9 juli 2011

veranderde plannen

Vier stuks. Vier jonge zwaluwen.
Op het punt om definitief uit te vliegen. Nog even wat vlieglesjes van pa en ma.
Dat ik deze foto maakte, vonden pa en ma niet leuk. Ze scheerden om me heen. Heb ze maar snel met rust gelaten. Wat een goed ouderstel zeg.
Loop je in een kringloopwinkel( een andere als waar ik normaal veel kom). Komt dochterlief met deze jurk aan: iets voor jou mam? Okee ik pas wel ( en dacht intussen,nee te klasiekerig). Maar kijk, ik moet beter naar dochterlief luisteren ( ze doet niet voor niks een modeopleiding). Zes euro gaf ik er aan uit, veel voor mijn doen. Maar dan heb je ook een echt heerlijk jurkje! Ik ben er blij mee.
Ondertussen neusde ik bij de kookboeken, en vond deze schat: "het nieuwe koken", van Donna Hay. Nog eens blij, nu voor 2,95. Zal er deze week nog uit koken, en jullie laten weten hoe het smaakt.
Dit smaakte ik ieder geval heerlijk!
En kijk eens hoe het opgediend werd. Met wat slagroom en likeur, en een stuk koek. De taart was eigengemaakt en niet alleen heel goed maar ook heel groot!

We deden een dagje Deventer. Met brocante aan de Ijssel. Rondstruinen door de mooie straatjes van Deventer. Wat wandelen langs de Ijssel. Dit heerlijke koffiedrinken in een Brits/Schots theehuis. En een bezoekje aan het speelgoedmuseum.
Heel leuk. Al was de aanleiding minder.

Plan was om naar Engeland te gaan. Al vonden we het idee om jongste thuis te laten erg eng ( lief maar onstuimig ons mannetje, hij maakt nogal wat mee).
Nichtje deed een superlief aanbod, zoon mocht een week daar logeren. Maar dat was in zijn ogen te kinderachtig.
Deze week viel jongste zoon met zijn oog op een trapper van de fiets ( met stoeien,we waren er zelf natuurlijk niet bij, dus het fijne weet ik niet). Gevolg: hechtingen rond zijn linkeroog. Oog is gelukkig niet beschadigd!
Weer heeft hij heel veel geluk gehad ( denk maar aan zijn avontuur met vuurwerk). Maar wat doet het een moederhart pijn, zo'n beschadigd snoetje.
Het ziet er naar uit dat het heel mooi gehecht is.
Maar voor mij is het klaar: ik blijf thuis!

Aankomende weken dus regelmatig een blogje. Met uitstapjes, kringloopvondsten en projectjes. Een vakantie in Nederland, gewoon thuis. Maar we zullen toch wat Engelse sferen opzoeken. Zo'n vakantie is ook een stukje dromen, nieuwe ideeen opdoen, lekker bezig zijn en vooral genieten!
Ik hou jullie op de hoogte!
groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Kan me goed voorstellen dat je geen rust hebt met zo'n brokkenpiloot. Soms drogen ze heel goed op, hoor, dat soort jongens. Ze hebben in elk geval initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Franca, dankjewel voor je reactie op mijn blog. Zo fijn als mensen dingen herkennen .... ook dat geeft troost. Nog gecondoleerd met 't overlijden van je vader, 't doet pijn, ook al is iemand al lang(er) niet meer zoals hij was ...
  Compliment: je hebt een leuke blog!!
  Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Franca, Het is echt een mooi jurkje! goed van je dochter hoor!
  Spijtig van je vakantie maar je zou
  inderdaad niet zo kunnen genieten als je weet dat je zoon zo een stuntpiloot is ...je zou alijd lopen denken aan hem...
  Vakantie in eigen land is ook altijd leuk..je hoeft niet ver te reizen om te genieten...en wij hebben geluk want we krijgen regelmatig een genieterslogje :)
  Ik wens jullie een fijne tijd toe.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Auwts! Dat moet een klapper geweest zijn. Brrr! Kan me voorstellen dat je zorgen in je moederhart voelt.
  Maar daarintegen: wat heb je een enorm leuk jurkje op de kop getikt. Het staat je werkelijk fantastisch. Goede keus van je dochter. Die gaat het wel redden zo ;o)

  Ook wij dit jaar gewoon lekker thuis. Ook hier kunnen we tot rust komen, daar is geen lange reis of canvasdoek met stokken voor nodig ;o)

  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat je naar je gevoel als moeder luistert... Ik wens je een hele fijne tijd toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk jurkje!
  En wat jammer van je vakantie, maar ik kan me voorstellen dat je niet rustig weggaat en zo'n brokkenmaker alleen thuis laat. Dagjes uit is ook leuk. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig jurkje zeg! En die schoentjes vind ik er ook helemaal mooi bij!

  BeantwoordenVerwijderen