Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 30 mei 2010

een muts, veel boeken,in de wacht en ongerust

Als je dagen lang in de wacht zit, het prachtig weer is, je de kleuren van het te borduren kussen niet goed kunt zien( door zon en zonnebril) , dan zoek je iets anders... Als eerste dacht ik aan een simpel vaatdoekje, zette wat steken op en begon... Maar het staat me tegen. Zwart? Hoe zie ik dan of het vies is ( ja ik weet dat je dat ook kunt ruiken maar toch), en zoveel breiwerk en werkt zo'n doekje dan wel?
Kortom, ik las het blogje van Mama Monique en begon aan een muts. Dat ik alleen breinaalden nr. 4 had, ach ja, ik zal wel zien.
De muts is klaar. Was hartstikke leuk om te maken. Zit ietwat strak. Verzoek om een muts voor dochter is binnen. Dan in knalrood en op nld. 6. Begin er deze week nog aan. MAAR EERST.......

De muts. Met het bolletje erin op de foto, nog niet afgewerkt ( had eerst geprobeert een foto te maken van mijn eigen hoofd, onmogelijk als je niet met je gezicht in beeld wilt, maak maar eens een foto van de achterkant van je eigen hoofd). Regengeluk is een oud boek wat ik tegenkwam bij het maken van een lijst met al mijn bespaarboeken. Leuk om opnieuw te lezen.
Dit zie ik als ik door mijn huiskamerraam (schuin) naar buiten kijk. Oeps, toch groter dan ik verwachtte!
Ik beloofde een medeblogster een lijstje van al mijn consuminderboeken. En schrok een beetje van het aantal: 100 stuks! Een geliefde hobby van jaren. Helemaal geen spijt van! Maar wat een getal!
Een naald die ik bij een kringloopwinkel heb gekocht( al lang geleden), nooit gebruikt. Wat kun je ermee?
Dank zij Mama Monique weet ik het nu.
Zo wacht ik dan. In het zonnetje, telefoon op tafel, wat aanrommelen om de tijd door te komen. Twee keer opgeroepen in twee dagen. En uiteindelijk geen bevalling gezien ( al bleek later dat de ziekenhuisbevalling die 2e lijns werd door meconiumhoudend vruchtwater, zo snel ging dat de baby een half uur later geboren was, en dat terwijl het nog maar 4 cm. was toen ik weer ging). Gelukkig mocht ik later toch nog naar dit gezin. En had daar een prima week.
Poespoes, laat ons buiten onze gang gaan, en sluipt stiekem naar binnen.
De bos bloemen die ik van het gezin kreeg.
Nieuw leesvoer uit de bieb( en de spullen uit mijn uniform).
Ik had nog iets te verloten...
En de winnaar is: Teunie!
Het tijdschrift komt naar je toe ( ik heb je adres nog van het boekrondje van de no-impactman).
Komt die trouwens bijna terug? Ben jij nog aan het lezen Jente? Of is het bij de laatste lezer?

Het project ( duurzame energie) loopt prima!
Al ging manlief dit weekend twee keer met dochterlief naar de huisartspost en hielp mij door de kamer van jongste weer eens echt uit te mesten. Tienerkamers... Phoe phoe.
Hij heeft toch nog kans gezien om aan de leidingen te werken, ik zal vandaag weer foto's maken van de bijkeuken. Niet dat ik er alles van snap ( al probeert manlief het me geduldig uit te leggen), maar het ziet er indrukwekkend uit.

Dochter is drie dagen achter elkaar naar de dokter geweest. Buikpijn links onderin haar buik, flinke krampen,misselijk, koortsig en naar. Twee verschillende medicijnen, pijnstillers, en nog niet beter of duidelijk wat ze precies heeft. Als het vandaag niet beter gaat, een echo laten maken. Jongens dat was een rottige laatste examendag. Economie met zoveel buikpijn. Ze wilde het toch doen. Petje af. Nu maar hopen dat ze snel beter word en van haar vakantie kan gaan genieten.

Al met al : moet ik nodig aan het poetsen. Komen vandaag de mensen van de scouting om afspraken te maken . Is het achterhuis een ( zanderige) puinhoop. De huiskamer wel netjes maar flink stoffig, de was redelijk bij , maar de badkamer aan een poetsbeurt toe. Kan ik zo die medeblogster die een paar boeken wil lenen, lezen en er een boekverslag van schrijven, echt niet ontvangen. Kortom: Aan de slag!

groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer een heerlijk stukje geplaatst, en wat een bespaar boeken. En ik dacht nog wel dat ik er veel had.
  Sterkte met je dochter, hoop dat het snel goed komt!
  groetjes van Caatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verzameling consuminderboeken! Ik wist niet eens dat er zoveel bestonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Honderd boeken over consuminderen! Staat dat niet haaks op de consuminderboodschap ; )?!

  Je hebt dezelfde prachtige rozenkussens als ik heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee Nicole,
  Daar heb ik wel over nagedacht. Zonder boeken, of met een stuk of 5 zou consuminderen ook kunnen. Toch lees ik zeer regelmatig een consuminderboek opnieuw. Sommige tot 5 keer! Andere gebruik ik vaak om iets in op te zoeken.
  En gewoon een boek op weg naar boven ( als leesvoer voor het slapen, de boeken staan in de hal). Ik werk vaak in gezinnen waar ze het erg ruim hebben, en die bepaald niet consuminderen. Hierdoor ga ik soms ( niks menselijks is me vreemd) vergelijken. De boeken houden me op het goede( consuminder)pad. Op internet lees je nu volop over gelijke zielen, dat was jaren geleden nog erg weinig. Elke uitgegeven euro( en vaak nog guldens) waard. Verder is het grootste deel gevonden via internet , tweedehandsboekwinkels of in de opruiming bij V&D. Dus zelden de nieuwprijs betaald. Of gekocht met cadeau gekregen boekenbonnen.
  Voor mij staat het dus niet haaks op het consuminderen. Wat ik wel zonde vind is dat alleen wat vrienden en ikzelf ze gelezen hebben, fijn dat nu via bespaarchick ( die ze gaat lezen en een boekbespreking schrijven) heel veel mensen er plezier van zullen hebben.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte Teunie! Veel plezier van je cadeau!
  En Franca toch.. ik moet er gewoon van blozen hoor.. Dat ik iemand zo kan inspireren. Leuk! En wat is 'ie mooi geworden! ;o)

  Heb juist vandaag het tweede xemplaar van de naalden laten glijden. Geeft wel voldoening hoor!

  En man, man, man... wat een boeken! Heerlijk om zo'n naslagwerk bij de hand te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Franca,

  Da's een leuke verrassing! Ik ben heel blij :-)

  En die boeken, ik heb er ook een aantal die ik lees en herlees. Ook alle oude Vrekkenkranten en alle oude nummers van Genoeg worden nog heel regelmatig uit de kast getrokken. Het geeft vaak weer nieuwe inspiratie en, zoals je zegt: het houdt je scherp.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Franca

  Het boek is nog bij mij, door de verjaardagsdrukte komt het er niet zo van snel door te lezen. Maar het gaat deze week op de post!

  Leuk om weer zoveel berichtjes van je te lezen, nu even snel maar vanavond ga ik er even voor zitten! Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen