Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 22 mei 2010

zo veel

Te beginnen met een nacht en een dag wacht, en daarna een aflosgezin, een dag vrij en opnieuw 12 uur wacht. Waarin een oproep ( waarbij ik bijna tot het dorp kwam, toen een telefoontje kreeg met: het is nu een 2e lijns geworden, draai maar om...), heel veel leesvoer (afgeschreven tijdschriften die ik voor de wacht bewaard had), en super veel informatie.
Gelukkig vandaag weer vrij. En een man die lekker koffie met me ging drinken( op een terrasje in de stad) en me hielp al die informatie en het gerommel in mijn hoofd, weer eens netjes op een rijtje te zetten.
Bloemen van het gezin.
Leesvoer voor zoon ( dank zij een blogje leren kennen).
En leesvoer voor mij ( aangeraden door Purperpolletje).
Hooi. Om het huis.
Mooi. In de voortuin.
Geleend van de buurman ( waar we samen op de koffie gingen ( manlief en ik), het hele huis te zien kregen ( mooi!), leerde van de duurzaamheidsmarkt die hij in het dorp organiseerde. En de grote beurs ( in de Rai, in November). De koffie was lekker, het was gezellig, en weer heel leerzaam. Petje af buurman!
Zodat ik die beroemde film ook maar eens leende ( zoveel van gehoord, nog nooit gezien).
Ik wat oudere boekjes opzocht en doorlas. En daarbij een ongelooflijk grote leeslijst maakte. Zoals de infantiele consument ( hebben ze niet bij onze bieb, goede recensies gelezen op Internet).
De oude tijdschriften bleken een schat aan informatie te bevatten. Normaal lees ik nooit een tijdschrift als happinez. Ik zag het ook echt als doorbladermateriaal voor de wacht. Toch heb ik verschillende leuke artikelen gelezen. En nu dus interesse in films als : The real dirt on farmer John. en in de chocola van de keuringsdienst van waarde : Tonny's chocola. En de Film Elisabeth .

Heb ik het artikel Plantaardige power gelezen en heb nu interesse in het (kook)boek: eten tegen kanker.
Las ik: de natuur als heelmeester en wil ik meer van Walden, burgerlijke ongehoorzaamheid van Hendry D. Thoreau weten ( misschien wel de grondlegger van het consuminderen).
En keek ik tot slot in de Elle van dochterlief ( zo'n wachtdag is lang), en wil ik nu Statusangst van Ed Nissink graag lezen ( is bij de bieb besteld), en ook het vergeten gezicht van Elle van Rijn.

Ik wil, ik wil, veel te veel!
Soms zou ik meer willen zijn zoals mijn man. Hij begint ergens aan ( nadat hij er goed over nagedacht heeft, en zich er in heeft verdiept) en gaat er dan ook voor. Recht zo die gaat. Ik zie allerlei beren op de weg, zijstraatjes, en ook andere interessante paadjes.
Doe( vaak via Internet, nu via die boeken en tijdschriften) heel veel informatie op en weet soms door de bomen het bos niet meer te vinden.

Wat ga ik doen?
Nog niet als oproepkracht werken ( al hou ik het in mijn achterhoofd). Goed nadenken wat ik echt wil gaan doen als ik niet meer in vaste dienst zou zijn. Om ervoor te zorgen dat ik niet vastloop in dromen, maar echt iets begin. Waarbij we als eerste aan de pipowagen beginnen ( zodra het geld van de subsidie binnenkomt).
Waar ik rekening moet houden met het feit dat de kinderen ouder worden, en dus steeds meer hun eigen weg zullen gaan. Overigens : het klopt dat dochterlief dit jaar eindexamen heeft! Ik kan me niet herinneren dat ik dit verteld heb. Hoe weet je dat Arianne?
Ik voorlopig vooral werk aan minderen. Vooral in spullen. Maar ook minderen in aankopen. Ik kan dus wel veel boeken willen, dat betekend nog niet dat ik ze aan ga schaffen. Wat ik wel ga vermeerderen is het vrijwilligerswerk. Twee vragen gekregen, die ik best kan inpassen met mijn werk. Ik heb zoveel, fijn wat te kunnen geven, zowel in spullen als in werk!

Ik even wil laten weten dat het nieuwe wasrek geweldig is ( sindsdien de droger nog niet aangehad).
Dat mijn verjaardag zo geweldig leuk was, dat ik daarna in een ( klein) gat (gaatje) viel.
Waar ik overigens snel uitklom, met mijn nieuwe bestek de laatste stukjes taart at, dat was de rabarberdroom, die nog lekkerder bleek met een stukje ijs, en wat slagroom, dat was nog eens een verwentoetje! Het bestek is zo mooi, goed dat manlief vond dat we het gewoon elke dag moesten gebruiken, nou genieten we er echt van!
De postbode bracht overigens nog een cadeau, een vriendin stuurde nog een film die ik graag wilde zien. Hartstikke bedankt J!
Ben ik dolgelukkig dat de zon weer schijnt. Zodat het nu in ieder geval buiten lekker warm is. Binnen is het zo'n 15 graden, soms gaat de verwarming dus echt nog effe aan, moeten we dan toch wat bomen kappen, zodat de zon binnen kan schijnen? Voorlopig nog maar even niet. Eerst die badkamer afwerken. Manlief is tegels halen ( gratis van marktplaats) om op de plek te leggen waar de buizen komen. Binnen is de hele ( verschrikkelijk ingewikkelde) machinekamer ( voorheen bijkeuken) inmiddels klaar. Ik hoop snel foto's van onze bijzondere ( zeer duurzame) badkamer te kunnen laten zien.
Voor nu: Fijn weekend allemaal! In het volgende blogje zal ik laten weten wie het tijdschrift mag krijgen.
groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Franca, Franca, Franca... wat een verhaal! Héérlijk! ;o)

  Even terug denken hoor... alle boeken... wat een heerlijk leesvoer allemaal! En dan de film van Al Gore: ik heb hem ook liggen, maar nog steeds niet gezien. Nu is de tijd misschien?
  Las ik over powerfood tegen kanker? Ben benieuwd of je er iets over met ons zou willen delen. Het klinkt voor mij erg aannemelijk.
  Je werk... lastig om een keuze te maken hé? Die ongelofelijke (vrouwen)twijfel ook altijd... heb ik ook last van hoor!
  En dan ook nog eens die keuken en badkamer... nou Franca... ik kom snel weer bij je kijken hoor! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een heerlijk blogje weer, en die twijfel over je werk...
  Ik kan me er helemaal in vinden. Maar zoals ik vanavond ook weer bij een collega merkte, soms komt er iets op je pad dat je daarbij helpt!
  Sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik was dat, Franca. Je schreef iets over die vervolgopleiding waar ze aangenomen werd. Toen kon ik dat wel vermoeden.
  Bij ons is het grote stress. Ik blijf er zelf helemaal koel onder (ze is de jongste, dus ik heb het allemaal al drie keer meegemaakt), maar dochterlief is wel goed in de stress. Niet dat het tot extra leren leidt :-P
  Maar de weg naar het LAKS weet ze wel te vinden; klaarblijkelijk worden er steeds dingen gevraagd "die ze niet hoeven te kunnen" (ik ben superallergisch voor die uitdrukking).
  We wachten maar af. Ze kan zomaar slagen. Op zich stond ze op slagen, maar dan moeten er geen ongelukken gebeuren bij het centraal schriftelijk...

  Heb ik nog een vraag voor jou. Je hebt het steeds over de Prima. Is dat dat Engelse tijdschrift? Waar koop je dat in NL?

  Jij ook een fijn weekend!
  gr. Arianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @mama Monique. Ja er is heel wat gaande hier. Ik probeer maar rustig mijn gangetje te gaan, al is dat niet makkelijk met alle bouw en examenperikkelen.
  @Jacqueline. Ik heb even op je blog gekeken. Wat heb jij veel meegemaakt de laatste tijd. Gaat het weer wat beter met je schoonmoeder? Verder een hele gezellig blog,ik kon snel een keertje rustig lezen.
  @ari-atari. Natuurlijk! Als er een vervolgopleiding gekozen word, zal er ook wel een examen zijn!De stress klinkt zeer bekent. Ze staat er goed voor, maar haar lontje is deze dagen wel erg kort. We laten haar maar een beetje. Nog een paar dagen, dan trekken we te touwtjes wel weer wat aan. Tot dan sluipen we stilletjes om haar heen( en om de
  gigantische bende die ze overal achter laat).
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pffff....Franca, hier de laatste dag, alleen nog economie.
  S P A N N E N D!
  Ja, onze dochter heeft ook een kort lontje. Moet maar even.
  groetjes, Arianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Franca,

  Ben voor het eerst op je blog wezen kijken, via eenvoudig leven. Leuk!
  Kom ik zeker vaker doen!
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welkom Rosa.
  Nog even weinig tijd voor een blogje. Alvast een leuke inkijker
  http://issuu.com/quadro/docs/genoeg_80_inkijken

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen