Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 18 oktober 2009

Julie en Julia

Wat cijfers : 7 jaar was het geleden, dat ik naar de bioscoop was geweest.
15 mensen zaten er in de zaal.
En toch: vond ik de film echt de moeite waard.

Was ik aangedaan bij Julie's reactie toen ze hoorde dat haar zus zwanger was ( wat zou ze zelf graag een kindje krijgen). Heb ik gelachen om Julia's reactie toen de deksel van de pan vloog ( waar de kreeft in zat).

Waren van beide de relaties met hun echtgenoot, mooi in beeld gebracht . Kreeg ik gedurende de film steeds meer zin om te gaan koken ( wel simpel, zeker geen uitgebeende eend in pasteideeg).
Had ik voor beide ( Julie en Julia) veel respect, voor hun doorzettingsvermogen en gedrevenheid.

Heb ik nog eens goed nagedacht wat koken voor mij betekent. Het is gezelligheid, troost, warmte, voldoening, lekker eten,waardering krijgen,genieten,hobby,zorgen voor (man en kinderen,gezondheid), kortom: heel belangrijk.
Soms zelfs wat me staande houd in moeilijke tijden!

Of ik genoten heb? Nou en of! Zodra de film op dvd. uitkomt, ga ik direct naar de winkel, om thuis, op mijn gemak, keer op keer opnieuw te kijken!
Een tijdje terug kocht ik het boek waar de film om draait : de kunst van het koken ( uiteraard, tweedehands voor 19,00 euro ipv. nieuw voor 42 euro).
Ik heb er nog niks uit gekookt, had een beetje het idee dat Frans koken, ingewikkeld en moeilijk was. Leuk maar niet geschikt voor mij ( simpele thuiskok). Tijdens de film realiseerde ik me dat het juist voor mij is: met goede eenvoudige ingrediënten ( dus zonder toevoegingen) een lekkere maaltijd op tafel zetten.
Hoewel ik deze(zie foto's) dus zeker niet ga maken ( we blijven eenvoudig en zuinig), ga ik het boek op mijn gemak lekker lezen, en eens kijken wel recept wel geschikt is. Dit recept was het pronkstuk van Julia in de film, vandaar dat ik het even laat zien. Volgens een leuke site op Internet , waren voor de laatste scène, 22 eenden in verschillende stadia van bereiding nodig . En kregen beide actrices kooklessen, zodat de kook scènes overtuigend gespeeld konden worden.


Tot zover de film, al zal ik het er zeker nog eens over hebben.
Oké, een stuk simpeler, maar wel lekker. Linzensoep bij de lunch.
Dochters quilt is al weer wat verder.
Is dit misschien een begin? Julie's aardappel,preisoep. Simpel, en volgens haar: heerlijk!
Tot slot mijn "nieuwe" rokje. Weer je hoe moeilijk het is, om een foto van jezelf te maken? Ik zal later dochterlief nog eens vragen, dan kun je de bovenkant wat beter zien( en die is juist erg leuk).
Nu geeft ik mijn dochter even de ruimte ( er moet nog aan een boekverslag gewerkt worden) , mijn verhaal over energie( en energiebezuiniging) hou je nog tegoed.
groetjes, Franca.

1 opmerking:

  1. Wat leuk! Deze film staat zeker op mijn lijstje. En wat een prachtige quilt en rok.

    Groetjes Guusje

    BeantwoordenVerwijderen