Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 26 oktober 2009

18

Natuurlijk maakte we zijn favoriete taarten.Kwamen er stoere knapen en lieve meisjes. Werden er rondjes gereden op brommertjes en ( op het hard) stiekem geoefend met een auto ( van een van hen).
Kreeg hij zijn eerste rijles cadeau en een portefeuille waar hij straks zijn rijbewijs in hoopt bewaren. Gingen ze nog even hakken ( niet dansen, gewoon hout), en wat draaien met de draaibank. Prima verjaardag voor een 18 jarige.
Toch vond ik het heel leuk om samen met mijn tante ( van 83) nog even door zijn eerste fotoalbum te kijken. Naar die foto van de eerste keer in zijn (door ons zo zorgvuldig opgeknapte)wiegje.Om samen met mijn schoonouders nog even terug te kijken op die dag nu 18 jaar geleden. Toen mijn ouders er nog(bewust) bij waren. En ik ( letterlijk) de gelukkigste dag van mijn leven had. De dag dat deze knul mij moeder maakte! Dat ik samen met mijn man aan het grote avontuur dat ouderschap heet mocht beginnen.
Om te vieren dat we nu al zoveel jaar van dit prachtige mannetje (nu een echte man) mogen genieten. Niet dat het altijd van een leien dakje ging, maar ik had er geen dag van willen missen.
En verder: aten we heel veel (van deze wel erg machtige) taart, kletsen bij met vrienden en familie die we veel te weinig zien.
En was er voor de liefhebbers een bord soep met een broodje en/of een bord nasi.
Gewoon zo'n dag , die je in een gouden lijstje wil zetten om er nog vaak even naar te kijken.

groetjes, Franca.

4 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd! Wat gaat de tijd snel, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met jullie grote mannetje! Onze oudste wordt in november ook al weer 16, wordt jij daar nou ook zo sentimenteel van? Ik kan er gewoon verdrietig van worden op een feestdag, alsof je de tijd vast wil zetten... Maar het feestvarken straalt natuurlijk, dus die mag er nooit iets van merken! Moelijke dagen soms dus... Maar ja, elke leeftijd heeft heel leuke dingen hoor,dus ik doe heel erg mijn best om positief te blijven.
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog gefeliciteerd. Jullie hebben een leuk feest gehad zo te lezen.
  18 jaar.. het lijkt me een hele nieuwe fase die je dan weer ingaat als gezin, als ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje, 18, dat lijkt voor ons nog heel ver weg. Maar als de tijd zo snel gaat als de afgelopen jaren, dan duurt het niet lang meer. Nog van harte. De taart ziet er overheerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen