Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 2 oktober 2009

van peren en geknutsel

Eigenlijk wil ik er nog niet aan. Maar de tuin laat het duidelijk zien. Het is herfst!
Ik wil nog niet aan binnen zitten denken, net nou ik zo goed uit de voeten kan.
Gelukkig is de herfst een wandelseizoen bij uitstek. En fiets ik vrijwel dagelijks een flink eind. Bijkomend voordeel: Ik krijg weer wat kleur. Al jaren "moet" ik wat rouge op doen, omdat mensen anders vragen of ik ziek ben. Door alle beweging buitenshuis, krijg ik weer een frisse kleur. En merk ik hoe erg ik het fietsen gemist heb. Ik denk altijd maar dat ik er geen tijd voor heb, maar tijd kun je dus ook maken.
Zien die er even goed uit.
Even laten zien dat dochterlief nog steeds ijverig aan het werk is. En wat een goede vriendin uit het hoge noorden me toestuurde : een artikeltje van pipowagens met een visitekaartje van het bedrijf. Het komt goed hoor! Maar we hebben nog even te veel andere dingen te doen.
De peertjes in de pan. Weet je wel hoe heerlijk het dan ruikt in huis?
En als het dan toch herfst is ( en je genoeg appels en walnoten in huis hebt) dan maak je natuurlijk: waldorfsalade ( met als extraatje een sinaasappeltje erin).
En dan valt er zomaar weer heel veel inspiratie op de mat. Wat kan ik hier altijd van genieten.
Dochter doet wat oude shirts weg ( die eerst al van de kringloopwinkel kwamen).
Mouwen eraf, met een bord een rond randje aftekenen.
En dan heb je twee leuke boodschappentassen erbij. Handig als je bijna geen plastic tassen meer hebt.
De oogst van vandaag.
En zo komen de tassen goed van pas ( je denkt toch niet dat we de peren helemaal alleen opmaken).

En verder: Probeer ik zo vaak mogelijk naar pa te gaan. Ik tref hem geregeld als een soort zwerver aan.
Niet zo fris ruikend, en een baard van een paar dagen. De laatste keer zaten beide scheerapparaten ( een is teruggevonden) zo vol dat ze niks meer deden. En het washandje waar ik zijn gezicht mee opfriste , zag er daarna niet echt fris meer uit.
Of dit helemaal aan te weinig personeel ligt, durf ik niet te zeggen. Wel dat ik het heel erg vind.
Als hij weer wat frisser, mee naar buiten is geweest, hoop ik maar dat zijn dag weer goed is.
Zou het beter worden als het nieuwe huis klaar is? Ik hoop het van harte!

Nog een paar dagen vrij. Manlief moest extra werken, dus een echt vrij weekend gaat het niet worden. Jammer, maar er is nog genoeg te doen ( alleen al die bergen was, waar blijft die toch vandaan komen), en er staat nog een bezoekje op de lijst van mijn neef ( die tijdens het kraambed jarig was), ik heb een nieuwe bespaarkalender voor hem in huis ( en wat zou ik die graag bekijken, maar dat kan helaas niet). Hopelijk geniet hij er net zo van als ik dat altijd doe.
Straks maak ik rundergoulasch met lekker veel verse paprika ( dan staat die al klaar voor morgen) . Morgen gaan mijn dochter en ik eindelijk weer eens naar de stad ( op de fiets natuurlijk) ben heel benieuwd wat we kunnen vinden. Worden jullie ook zo kritisch over nieuwe kleding, als je regelmatig gaat kringloopwinkelen? We vertrekken vroeg, en gaan heerlijk op ons gemak rondneuzen. Ik heb er zin in!
groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

 1. Franca,
  In de zorg werken veel mensen in deeltijd. Dan weet de linkerhand niet meer wat de rechter moet doen. De motivatie is weg, de opvolger moet het maar doen.
  Ik was jaren vrijwilleger in zo'n instelling en ik ben op die toestanden stukgelopen. Ik kon het niet meer aanzien en ben gestopt. Niet elegant maar je wordt er wel uitgepest met een andere/oudere kijk op voor iemand zorgen.
  Het is hetzelfde als met de artsen in ons land. Een werkweek van vier dagen, de ziekenzorg is er wel maar de echte "huis"arts is verdwenen.Ze weten niets meer van "huis" en lezen van het scherm wie er voor hen zit en wat er was. Betrokkenheid ook nul komma nul.
  Nederland wordt/is zo een derde wereldland geworden.
  Te triest voor woorden.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig, joh! Je bericht was weer heerlijk om te lezen, ben eigenlijk wle benieuwd hoe je die peertjes heb klaar gemaakt ?
  Fijne zondag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marjolijne
  Stooppeertje moeten vooral heel lang stoven, ik doe er ruim suiker bij ( 75 tot 100 gram per 1 a 1,5 kilo. Je kunt er ook rode wijn of bessensap bijdoen, beide erg lekker, maar die had ik even niet in huis. De meeste recepten gaan uit van 50 gram per kilo, dan vind ik ze wat flauw. Wat kaneel en evt een klein beetje citroen kan ook.
  groetjes, Franca.
  Zo heb je trouwens supergoedkope peren kant en klaar in de diepvries ( moet je eens zien hoe duur ze rond Kerst zijn).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gerrie, Helaas lijkt het erop dat je gelijk hebt. Ik heb al verschillend hele goede mensen zien gaan. Zij konden er niet tegen dat de zorg zo minimaal was. Met als gevolg dat de mensen die lief en vriendlijk zijn weg gaan ( niet allemaal gelukkig, maar op het ogenblik weinig fijn personeel).
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whaah!! Wat een boodschappenidee!! Die ga ik er zeker inhouden, nu nog de shirtjes zoeken die ik kan verbouwen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen