Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 26 september 2009

oude bekende

Na twee wachten van 8 uur, zou ik even vrij zijn. De laatste wacht was van 18.00 uur tot 2.00 uur geweest. Ik zou voor 8.30 gebeld worden, wat mijn nieuwe wacht zou worden( of vrij zijn als ik geen telefoon kreeg). Om 7.45 ging de telefoon al : we hebben een bevalling vlak bij jou in de buurt ( 11 km.) , ik was zo weg.
En zo mocht ik even later getuige zijn van de geboorte van een mooi klein jongetje, en de hele week voor hem en zijn moeder zorgen.
Wat een superweek! Leuke mensen, vlakbij, borstvoeding ( waarbij we toch nog even de lactatiekundige in moesten schakelen om dat eigenwijze mannetje zo aan de borst te krijgen, dat hij zijn moeder geen pijn meer deed). Na acht dagen nam ik met moeite afscheid ( al heb ik het vermoeden dat ik hier toch nog een keertje langs ga). Dit zijn de mensen die het vak zo mooi maken.
Een oude bekende! "Onze" eekhoorn is terug.
Nu ik zo dichtbij zat ( en zoveel energie heb sinds ik weinig suiker en geen toevoegingen meer eet) kon ik lekker op de fiets naar het werk.
Wat een heerlijke luxe!
Een luxe is ook : met koffie en een tijdschrift in het zonnetje. De blaadjes laten zien dat het herfst is maar het weer is zalig.
De prachtige bos bloemen die ik van het gezin kreeg, staan te pronken op de salontafel.
Nog even een eerder beloofde foto van de boeken.
Onze leenhond. De overburen zijn een paar dagen weg, en wij zorgen voor hun hond. De kinderen vinden het geweldig zo'n lekker gekke snelle hond ( geen zuiver ras maar gedeeltelijk een hazewindhond).
Hij is vandaag al vier keer voor een lange wandeling geweest ( en mocht daarna steeds in de tuin spelen) maar dit beest is niet moe te krijgen.
Het eten van vandaag. Pastaschotel met zalm. Geen toevoegingen wil niet zeggen dat het eten niet lekker is!
Het lijkt echt te werken. Behalve werk ( en fietsen) had ik deze week een verjaardag ( eigenlijk drie maar twee doen we later) had ik een werkoverleg,een ouderavond en natuurlijk een keer sporten. En nog had ik energie over! De 8e dag was kort, zodat ik daarna ( op de fiets) bij Pa langs kon( en een wandeling met hem kon gaan maken).
De eerste vrije dag viel op Vrijdag ( waarop mijn man meestal s' middags vrij is). Na de boodschappen en bieb s' ochtends , fietsten we s' middags naar een leuk stadje ( 12 km. van ons huis) om daar een kopje koffie te gaan drinken. Een heel mooi tochtje, en weer eens de kans om bij te kletsen ( zonder tieners die steeds ergens opduiken). Dit energieniveau bevalt me wel.

O ja, wat wacht betreft ( speciaal voor het Lieveheersbeestje): Ik probeer door te gaan met gewone dingen in huis. Zonder echt te hard te sjouwen of vies te worden. Ik heb mijn eigen kleren ( of nachthemd) aan, tot ik opgeroepen wordt. Dan schiet ik zo snel mogelijk in de klaarhangende kleren, kijk op de kaart en maak dat ik weg kom. Ik kan dus wel gaan slapen,al lukt dat erg moeilijk, je weet dat je elk moment opgeroepen kunt worden. Vooral sinds het gebied zo groot is, zit ik er ook over in of ik het kan vinden en nog op tijd ben.
We krijgen geen vergoeding voor de wacht, alleen een kwartier ( bij 8 uur wacht) aanvulling op de uren als we min-uren hebben. Ik zei het al eerder: je doet dit werk alleen als je het echt leuk vind! En voorlopig is dat nog zo!
groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke week !!! Goed van je dat je geen toevoegingen meer eet. Ik let op E621, maar kan niet altijd om andere dingen heen en wat suiker betreft, ik strooi het nergens in of over, maar af en toe een koekje of een snoepje eet ik wel, daar zou ik ook mee moeten minderen ; )
  De pasta ziet er heerlijk uit !!
  Om even jouw vraag te beantwoorden: ik heb inderdaad een nieuwe site ; http://countrycupcake.com
  De link direct naar mijn blog is: http://countrycupcake.com/wp
  Voorheen was mijn blog cake and cappuccino, maar ik heb nu een eigen domein ; Country Cupcake !!!
  Jouw comment is wel op mijn nieuwe blog terechtgekomen, vandaar deze opmerking ; )
  Een hele fijne nieuwe week toegewenst !!

  groetjes
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Franca! Wat een heerlijke week heb je achter de rug! En dan die hyperactive hond...dat is hartstikke leuk (maar dan wel voor een logeerpartijtje natuurlijk, haha!). Leuk dat je ook plannen hebt met lakens. Je kunt ook goed naaien, dus dat moet wel gaan lukken. Het slaapt overigens heerlijk! De stof van ouderwetse lakens is toch dikker en gladder dan de moderne dekbedhoezen. En het kreukelt ook niet zo heel erg hoor, ik heb er trouwens ook nog een siersprei overheen.
  Mag ik je vragen wat je nu eigenlijk precies uit je eten weglaat? De E-nummers (snoep koek en kant en klaar spullen) en suiker of ook dingen als kaas en vlees? Ik kan ook wel eens wat extra energie gebruiken, afgelopen week was ik zó moe dat ik om half negen al sliep (manlief had gelukkig nachtdienst). Ik weet dat ik mij ook moet houden aan de dieet regels, maar het is zo moeilijk he?!
  Je boekenkast is lekker gevuld, daar ga je weer veel plezier van hebben!
  Wel gek hoor, dat je de wacht niet betaald krijgt (of 50 % of zo)...uiteindelijk zit je gewoon te wachten. Je hebt wel gelijk; het is en blijft een baan waar je je hart in legt! En ik vindt het wel jammer dat ik jou nooit als kraamverzorgster heb gehad hoor!!
  Groetjes en een fijne week toegewenst, mama Lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je zoveel energie hebt! Misschien dat dit voor mij de inspiratie kan zijn om ook weer wat beter op mijn eten te gaan letten. Ik at altijd suikervrij, maar daar is de laatste tijd goed de klad ingekomen. En natuurlijk ben ik doodmoe. Ik weet het allemaal wel, maar ja, je moet weer even die knop omzetten en dat valt niet mee...

  BeantwoordenVerwijderen