Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 2 september 2009

heel even

Heel even een berichtje.
Op BBC was gisteravond een leuk programma: Economy Gastromy.
Helaas is het op de website van BBC niet opnieuw te bekijken. Van de laatste aflevering komt Zaterdag om 3.20 uur op bbc 1 een herhaling ( volgens hun website).

Het is een programma waar in dit geval studenten( meestal gezinnen) leren hoe ze weer echt kunnen koken en daarmee hun voedselbudget ongelooflijk naar beneden kunnen krijgen. Zover ik gezien heb worden er in Engeland veel meer kant en klaar maaltijden gegeten dan hier. Dat maakt het verschil waarschijnlijk ook zo groot.

Vorige week heb ik het kookboek dat bij de serie hoort zien liggen, en getwijfeld of ik het zou kopen ( 10 pond) , niet gedaan omdat het erg veel lamsvleesrecepten bevatte en andere dingen die we hier niet of nauwelijks eten. Het kookboek is ook niet noodzakelijk bij de serie. Behalve dat je eventueel recepten kunt uitprinten (van de website) kun je ook gewoon een goed basiskookboek erbij nemen.

De nieuwe aflevering komt op BBC 2 om 21.00 uur. Wat mij betreft het kijken waard!

Het lukt me even niet om foto's te plaatsen ( te gehaast, bang dat zo direct de telefoon gaat). Anders kon ik even laten zien waar mijn "Nieuwe" boeken uit Engeland staan.
Bijna kocht ik een extra kastje of rekje (ik stond al in de kringloopwinkel) toen het tot me doordrong dat dit gekkenwerk was. Mijn grote boekenkast is wat opgeruimd, en daar staan ze nu vooraan te pronken. En bij de bank staan een houten bak die ik al jaren in huis heb, met de boeken waarin ik bezig ben, een paar Engelse tijdschriften (30 pence per stuk) en andere folders, tijdschriften van winkels e.d.

Het boekje :"The spend less handbook", lees ik inmiddels voor de tweede keer!
De eerste keer was ik zo razend enthousiast dat ik er erg snel overheenging. Nu nog een keer op een wat rustiger tempo. Het blijft goed! Het gaat niet zozeer over bezuinigingstips( al staan die er ook volop in) maar vooral over het waarom,wat wil je eigenlijk bereiken. Helemaal goed voor mij dus.

Dus: foto's volgen.
Nu ga ik eten klaarzetten (Chili con carne) zodat de rest van het gezin het eten zo kan opwarmen, als ik inmiddels opgeroepen ben. Zodra ik weer aan de slag ben, zal ik even rustig een echt blogje schrijven.
groetjes, Franca.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb het ook gezien. Vorige week was er een gezin met 6 kinderen en zij gaven 400 pond per week uit aan eten. Nu is gebleken dat zij met behulp van dit programma 249 pond uitgaven. Dat is een hele besparing.

  Verder is het ook een leuk programma met lekkere recepten. Jammer dat wij in NL niet zo'n programma hebben en als het er was, zou het vol staan met reclame.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben er erg benieuwd naar, naar de foto's maar ook het programma. Wil je nog even aangeven op welke dag het is? (of is het dagelijks?) Ga ik er ook eens even lekker voor zitten ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mama Monique,
  Op woensdag 9 September om 21.00 uur op BBC 2. Sorry dat ik dag dag vergeten was op te schrijven.

  Hoi Jan Willem,
  Helaas heb ik die aflevering niet gezien, ik zag nog net de laatste minuten( aftiteling) toen we terug kwamen van een avondwandeling. Ik hoop maar dat ze het nog eens herhalen (de hele serie), maar voorlopig kijk ik in ieder geval de nieuwe afleveringen.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Franca! Daar ga ik woensdag eens even lekker voor zitten! Manlief heeft dan late dienst, dus de tv is dan voor mij (voetbal kijken ze maar boven haha!)Het is inderdaad jammer dat zulke programma's niet in Nederland zijn, maar ja. Ook de engelse kookprogramma's op bijvoorbeeld zaterdagochtend zijn heerlijk, maar niet goedkoop! Wel erg gezellig, goed voor je engels en ook voor inspiratie. Ik ga altijd direct bedenken hoe ik de recepten kan vereenvoudigen...
  Chili staat hier ook regelmatig op het menu, met veel verse paprika. (veertien stuks voor 1 euro op de markt, dus de diepvries zit vol met stukjes).
  Prettig weekend en groetjes van Mama Lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat ik er morgen erg in heb!

  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou... ik zit er voor hoor! En je hebt niets te veel gezegd. Goed programma, jammer dat het niet in het nederlands is (vertaald).

  Stukje bij beetje komt het binnen en ik ga zeker bij de recepten op de site kijken.

  Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen