Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 15 september 2009

een heel klein feestje


14 September. Dochterlief had vanmorgen snel slingers opgehangen in de keuken en een cadeautje bij mijn bord gelegd. Leuk! Zal ik dan toch maar iets extra's doen?

20 jaar getrouwd. Niet echt een bizonder jaartal. We hadden het er gisteren over hoe vreemd tijd kan zijn. Je voelt je nog jong, dan lijkt het onmogelijk dat je al zo lang getrouwd bent. Toch hebben we al een zoon van bijna 18 en nog twee heerlijke kinderen. En wat mijn man betreft: Ik hou alleen maar meer van hem, hoe langer dat we getrouwd zijn. Als plannen , plannen blijven ( of in ieder geval erg lang duren) vind ik dat zeker niet leuk. Maar hij is een rots in de branding als er echt iets is , staat altijd klaar om in te springen in huis, wil alles doen voor de kinderen, maakt de mooiste dingen voor ons, is lief ,geduldig, grappig, en vind mij nog steeds leuk. Wat wil een mens nog meer. Wat mij betreft (in goede gezondheid ) op naar de volgende 20 jaar.
s' Morgens met koffie in het ochtendzonnetje, een plannetje maken. Of eigenlijk een menu.Boeken van Jamie erbij (Jamie's kookrevolutie heb ik zelf,thuis bij Jamie had ik net geleend bij de bieb).Wat is er nog in huis, wat moet er gekocht worden. Bloemkool ( was deze week bij de Em-te in de aanbieding) dat kon bloemkoolsoep worden ( Jamie's kookrevolutie blz. 136) Hoofdgerecht, iets simpels, dan maakt ik ook iets echt Engels als toetje. Ouderwetse Engelse pudding met boomgaardfruit en jersey cream met wiskey (thuis bij Jamie blz. 301).
Het zoeken en neuzen in de boeken alleen is al heerlijk. Op pad voor de extra's en dan aan het koken.
De boomgaard geeft genoeg appels en peren, met een doosje pruimen heb ik flink wat boomgaardfruit.
Oeps betrapt. Met schort nog aan, gauw even de pan op tafel om soep in te scheppen. De champagne was een tijdje terug een cadeau van een kraamgezin , mooie gelegenheid om die open te maken.
Bijna vergeten een foto te maken, ik was al begonnen. Bloemkoolsoep.
Simpel hoofdgerecht ( maar erg lekker).
En dan het toetje. Gelukkig vonden we de schaal al erg vol en hadden we er voor de zekerheid een extra schaal onder gezet.
Misschien niet zo mooi op de foto maar ongelooflijk lekker! Dat moeten we nog eens doen ( recept was voor 6 tot 8 personen, er is nog een heel klein schaaltje over voor vandaag).
1,5 uur later ( na even zitten, de afwas en het opruimen) was er toch nog interesse in een stukje taart.
We zijn verwend met cadeautjes.
En krijgen meteen weer zin in nieuwe taart( de onze was trouwens de romige vanille-rijstevlaai met aardbeien uit het boekje kookook taart).
Zo krijgen we toch nog zin in het najaar!

Een gewone maandagavond ,werd zo toch een klein feestje, waar in super van genoten heb! Nou voorbereiden op werken. Vannacht was ik weer om 4.00 uur al wakker. Ik zit alweer in over de wacht. Als het zo erg blijft , moet ik toch gaan overwegen om weer oproepkracht te worden ( dan hoef je geen wachten te draaien). Het werk is leuk ,maar niet mijn gezondheid waard , als ik steeds zo'n stress heb over die wachten. Vorige keer had ik twee wachten van 8 uur ( van 2.00 uur in de nacht tot 10.00 uur s'ochtens en van 10.00 uur tot 18.00 uur s'avonds, gelukkig belde ze toen dat er de volgende dag een gezin thuis kwam uit het ziekenhuis waar ik naar toe mocht). Ik denk steeds het gaat wel beter, maar na 1,5 jaar ( de twee kraamcentra samen) wordt het eerder erger als beter.
Maar ja, ik ga nog wat nagenieten en opruimen, de wacht begint pas om 2.00 uur, veel te vroeg om nu al mijn dag te laten bederven!

Ik bedacht gisteren wat ik zou willen als ik echt rijk was. Nou eens in de week iemand om me in huis te helpen lijkt me geweldig. Geen wacht meer draaien super! En verder regelmatig een dagje zoals gisteren. Kortom, ik hebt zowat een rijkeluisleven!
groetjes, Franca.

6 opmerkingen:

 1. Zeg, wil je me niet zo jaloers en hongerig maken? Die heerlijke foto's, die gezellige teksten, het liefdevolle dat eruit springt....
  Geweldig toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Franca,
  dank je voor je inspirerende blog.
  Ik geniet er ontzettend van !
  Dit wou ik even zeggen.
  Ik kan je 'liefde'voor boeken erg goed begrijpen ( ben er ook een 'beetje' verslaafd aan).
  één vraagje heb ik wel.Je bestellt weleens bij amazon.com!? Is amazon.co.uk niet voordeliger?
  Ik heb er nog nooit iets bestellt maar sta wel in de veleiding het te doen;-)Misschien weet jij er meer over.

  bedankt voor je heerlijk warme blog!!

  groetjes
  Isabella

  BeantwoordenVerwijderen
 3. (zit ik net een heel stuk te schrijven... ik probeer het nog eens)

  Allereerst van harte met jullie jubileum. Wat lief dat ze jullie niet vergeten zijn!

  En wat heb je een mooie feestmaaltijd op tafel kunnen zetten. Zo zie je maar dat lekker en feestelijk helemaal niet duur hoeft te zijn! En wat dacht je van het servies: alleen al daar van te mogen eten is een feest ;o)

  Wens jullie van harte nog twintig goede en gelukkige jaren toe. Op naar het eerst volgende jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nogmaals gefeliciteerd hoor!
  Ik vraag mij af (stomme vraag waarschijnlijk), als je in de wacht zit-bent, zit je dan in je kraamverpleegsterspak kant en klaar te wachten tot de telefoon gaat? Of lig je in bed te wachten? Moeilijk hoor, ik kan mij wel voorstellen dat je daar gestressed van raakt..en veel te weinig slaapt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Franca,

  sorry dit is niet aardig van mij, ben in de haast helemaal vergeten om jouw en je man te feliciteren met jullie 20. trouwdag!
  GEFELICITEERD :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een hele dikke proficiat, 20jr is toch niet niks hoor!

  BeantwoordenVerwijderen