Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 16 augustus 2009

Een jaar rond

Zowat een jaar geleden zette ik het eerste stukje op Internet.
Inmiddels zijn er flink wat baksels, maaltijden, af en toe wat naai en breiwerk, en nogal wat koffie en was-blogjes langsgekomen.
Ik leerde dat vrouwen van mijn leeftijd echt op hun eten moeten letten ( en dat voor iemand die altijd kon eten wat ze maar wou), dat je heel gelukkig bent als je gezond bent ( soms is het goed weer eens met de neus op de feiten gedrukt te worden), en dat je naar een dokter moet gaan als je je niet goed voelt (in plaats van er achteraf achter te komen dat je pfeiffer had).
Ik leerde geweldige mensen kennen, en zag hoe creatief sommige zijn, hoe goed veel mensen zijn in consuminderen, hoe ze met weinig middelen hun huis prachtig opknappen, en mocht meeleven met hun wel en wee. Ging regelmatig kringloopwinkelen , en koffiedrinken ( en deed heel af en toe iets aan beweging).
Kocht en las stapel boeken ( en maakte het domste goede voornemen ooit), rommelde in huis en bedacht wat mijn werk voor mij betekend.
En zo kom ik in de tweede week van mijn vakantie.
Vandaag besloot ik dat het even mooi was. Even geen blogjes, even echt vakantie.
Het boek voor Lieveheerbeestje is onderweg.
Ik geniet van koffie in de zon, uitstapjes, wandelen, zelf weer wat kunnen doen in huis ( geweldig dat er medicijnen zijn die me helpen), van veel tijd samen met mijn man en kinderen.
Kon vandaag zelf mijn was weer ophangen ( en bedank iedereen die het intussen voor me deed).
Ga genieten van de stapels boeken en tijdschriften die op me wachten. Wat is er heerlijker dan buiten in het zonnetje een kookboek zitten lezen, naar binnen lopen en op je gemakjes iets lekkers gaan maken. Wat heerlijk dat ik zelf weer kan roeren en mixen ( al laat ik afgieten nog maar even aan anderen over voor de veiligheid).

Deze twee weken zijn voor nieuwe idee├źn, plannen, nadenken over hoe we onze dromen waar kunnen maken ( de pipowagen is zeker nog niet vergeten), genieten en uitrusten.
En dat is dan ook precies wat we gaan doen.
Misschien lees ik af en toe een blogje, misschien hou ik even algehele computerpauze, in ieder geval tot na de vakantie!
groetjes,
Franca.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Franca,iedere keer als ik een reactie wil geven lukt dat niet.
  Je beveiliging is niet door te komen!
  Ik wil je een fijne vakantie wensen, rust lekker uit, lees veel, en maak ons weer deelgenoot van alle leuke en minder leuke dingen.
  Hartelijke groet
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Franca, neem maar lekker even pauze hoor en geniet van het leven en lezen! Maar, ik zou het jammer vinden als het bloggen helemaal op zou geven want je bent (in elk geval voor mij) erg inspirerend... Misschien ga je minder vaak bloggen? (in het begin nam ik ook veel te veel hooi op de vork en blogde veel te vaak, nu veel minder). Ik ben heel benieuwd of je nog leuke ideeen opdoet in die grote stapel boeken! (vast wel!!) En ik kijk uit naar mijn prijs...leuk!!!!
  Groetjes mama Lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi boek heb ik vandaag gekregen van je Franca!! Echt super!! En zo loei-dik...daar ga ik van de week vaak in lezen hoor, ik ben er heel erg blij mee..
  DANK JE WEL!!!
  Een virtuele knuffel van mama Lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Lieveheerbeestje,
  Dank je wel voor je berichtje. Ik was al bang dat ik het adresbriefje niet goed vastgeplakt had, zodat het pakje kwijt geraakt was. Vandaar dat ik nu ( 6.30 in de ochtend) al even kwam kijken. Heel veel plezier met je boek.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen