Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 11 augustus 2009

vakantiegevoel

Langzaam begint het te komen. het vakantiegevoel. We rijden een stukje met de Triumpf , zitten op een terrasje in de zon, wandelen door bos en hei, en gaan een middagje naar de stad om boekwinkeltjes af te struinen ( heerlijk rustig is het daar op maandagmiddag).
Het lijf werkt ook weer mee ( al heb ik een ongelooflijke spierpijn) en het weer is goed, wat wil een mens nog meer!
We eten simpel maar lekker ( lasagne met verse spinazie,roomkaas,tomatensaus,pesto en parmezaanse kaas), stevige kost.
Halen fruit ( en zien dat opa ook fruit gebracht heeft, zo heb je ineens vier fruitschalen).
Zeemt manlief de ramen boven( ik ben niet zo'n held op een ladder).
Boeken voor een superprijsje( de foto is om een of andere reden gedraaid, te veel moeite om weer te draaien, sorry).
Nog een simpel maaltje. Dat de groenten iets te gaar werden, kwam door jongste. Hij ging bij het mountainbiken een heuveltje op en niet helemaal goed eraf. Kreeg de fiets over hem heen ,op zijn lijf. Geen echte stukken gelukkig, maar wat zal hij moeizaam zijn bed uit komen, en flink van blauwe plekken voorzien zijn.
Nog twee koopjes. Het boek: Franse vrouwen voor alle seizoenen, heeft een hoog " opgestoken vingertjes gehalte", maar de pure recepten maken veel goed. Blijkt meerdere keren yoghurt op een dag niet alleen goed bij medicijnen die niet zo vriendelijk zijn voor de maag, maar ook goed voor de lijn . Weer wat geleerd. Het V.T. wonen boek vind ik super! Goeie stijl, combinatie van stoer,puur,en leuke idee├źn.
Beide boeken over wonen hebben het steiger-hemelbed. Mooi in combinatie met de lieve bloemetjesstofjes.
De steigertafel , ik zie al helemaal voor me hoe die op warme zomeravonden naar buiten gereden word, voor een ( Franse?) maaltijd in de zon. Een mens mag toch dromen nietwaar? De simpele haard en lieve bloemetjesstofjes doen het helemaal voor mij.
De werktafel en de romantische badkamer. Misschien ooit?

En verder: Krijgt het lieveheersbeestje het boek: "Dining on a dime" . Proficiat! Ik zie al voor me hoe ze een nieuw gerecht uit het boek op tafel zet, nou maar hopen voor de jonge lieveheersbeestjes ( en de vader) dat het meevalt, anders zal ik minder vriendelijk besproken worden in huize lieveheersbeestje.
Lastig is het overigens als er maar een paar gegadigden zijn, de loting is eerlijk gegaan, maar ik zou wel een troostprijsje willen geven aan de andere gegadigde. Ik denk er nog even over na.

Hebben we vandaag een rustig dagje thuis ( opa en oma zijn een dagje op pad, zo'n dagje "alleen thuis" voelt ook al als vakantie). Wil ik graag weer eens iets maken, en probeer ik vandaag of dat weer lukt.
Is het nog vier dagen voor dochterlief thuiskomt. Aan de telefoon klonk ze erg enthousiast, ik kan niet wachten om haar verhalen te horen ( en haar weer te zien)! Ik ga lekker aanrommelen!
groetjes, Franca.

8 opmerkingen:

 1. Die boeken zien er echt heel erg mooi uit. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar dat Franse vrouwen boek, klinkt interessant !!!!
  De lasagna ziet er heerlijk uit, dat lusten ze bij ons ook heel erg graag.
  Een hele fijne dag en bedankt voor je commentaren op mijn nieuwe blog ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Franca,
  Gelukkig te lezen dat je weer opknapt en lekker geniet van je vakantie. Jammer dat ik je boek niet gewonnen heb maar een troostprijs hoeft niet hoor! Ben je mal, ik geniet altijd al zo van je logjes dat is genoeg. Maar wel proficiat voor 't lieveheersbeestje.
  Nog hele fijne vakantiedagen.
  Groetjes, Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joechei! (Dat is lieveheersbeestst voor ;Joepie!)
  Wat een verrassing!! Ik ben erg blij dat ik je boek gewonnen heb hoor, dat had ik nooit verwacht, maar ja het geluk was 'met de dommen' haha! Ik hou je op de hoogte of de kleine lieveheersbeestjes het ook een leuk boek vinden, maar mijn portomonee vast en zeker wel. (en ik heb wel eens gelezen dat kinderen iets 'nieuws' 12 keer moeten proeven voordat zij het lekker vinden, alsof het dan als 'veilig voedsel' wordt herkent door de hersenen).
  Overigens heb je ook weer heel leuke nieuwe boeken op de kop getikt hoor! Dat van die Franse dames lijkt mij heel goed. Ze eten daar lekker maar zijn echt petite..hoe doen ze dat? Ik had ook leuke kinderboeken gekocht bij V&D, opgeslagen voor feestjes e.d.
  Ik ben blij dat je weer een beetje uit de voeten kunt, doe je nog wel rustig aan?
  Groetjes mama Lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt best als een goed vakantiegevoel moet ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om zo door van die mooie woonboeken heen te bladeren en weg te dromen :-)

  Een fijne vakantie gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Franca,
  Bedankt voor de tassenlink, het ziet er leuk uit!
  groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi,franca
  leuke nieuwe boeken heb je gekocht, wil je met ons delen waar deze koopjes te vinden zijn. groetjes monique (een lezer)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Monique(de meelezer),
  Natuurlijk wil ik vertellen waar de boeken vandaan komen.
  Het kleine woonboekje (ontspannen wonen, ontspannen leven),en het kookboekje, weekendkoken, kwamen net als het boek: 100 zelfmaakideeen, van de V&D. Franse vrouwen in alle seizoenen kwam van de Slegte. Dat kostte volgens mij 4,50 , maar dat kan ik niet precies meer zeggen.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen