Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 9 juni 2009

van tuinen,bloemen en eekhoorntjes

Niet alleen mijn huis had een opruiming nodig, ook de computer stond te vol, hopelijk gaat het nu weer goed. Hoe vind je deze kleurenpracht? Gezien tijdens de opentuinendag in de Betuwe. In " de Korfstee" om precies te zijn. Even googlen op open tuinen Betuwe en je vind hun eigen website , genieten! Ook de tuin die in dezelfde straat ligt is prachtig ( kijk eens naar het bakhuisje, zie je mijn droom). Dat is "de Korfhoeve". Hun website is zo mogelijk nog mooier, daar kunnen mijn fotootjes niet tegenop.
Kun je je voorstellen dat ik een heerlijke dag had?
Overal in de tuin ( van de Korfhoeve) stonden prachtige zelfgemaakte boeketten met bloemen uit de tuin.
Er was zelfgemaakte jam( zelfs bananenjam) , overdekseltjes ( of hoe noem je zoiets) gehaakte pannelappen, zelfgemaakte kussentjes, en brocante spulletjes te koop in het winkeltje in de schuur. Heb ik me toch netjes ingehouden met alleen een overdekseltje ( met plannen om ze ooit zelf te gaan maken).
Ken je ons eekhoorntje nog? Die er zo pokdanig uit kon zien? Ik weet nu waarom! Hij ( nou ja zij natuurlijk) bleek drie jonkies te hebben. Die nu vrolijk ( en hondsbrutaal) door onze tuin rennen. Ze komen gerust in de buurt als je in de tuin aan het werk bent. Zal eens proberen om die snelle jongens op de foto te krijgen.
En dit bouwwerk? Een nieuwe poging om opa niet alles weg te laten schoffelen. Eerder ging mijn veldje wilde bloemen eraan ( allemaal rotzooi, daar heb je niks aan). Dit weekend ( zaterdag toen we n.b. naar de open tuinen waren ) is de lathyrus ( siererwt) die al tegen het hekwerk aan gingen groeien ongenadig weggehaald. Ik was boos, teleurgesteld ( waarom nou weer geschoffeld in onze tuin) en opstandig ( het veranderd nooit). Inmiddels is de bui wel weer gezakt ( heb niks tegen opa gezegt hoor). Ik weet dat we ook veel plezier van opa's werk hebben, en dat zijn waarde van de tuin een hele andere is dan de mijne. Maar ik ga toch nog even proberen om het zaad eerst in huis te zaaien en de plantjes opnieuw te zetten. Ik kan zo genieten van die vrolijke kleurtjes vanuit mijn keukenraam!

En verder.. Ben ik naar de kapper geweest, en schrik ik elke keer als ik mijn hoofd in de spiegel tegenkom. Het is blonder als ik gewend ben en korter als me lief is. Gelukkig is het haar en groeit het wel weer aan.
Heb ik hard gewerkt in de tuin en hoop op een bloemenpracht volgend jaar ( nieuwe vaste plantjes, die bloeien nu nog niet). En begint het echt tijd te worden om weer aan het werk te gaan. Wat huis en tuin ( en man en kinderen) betreft wil ik altijd wel thuis zijn. Maar dingen zoals opa's schoffelacties kan ik beter aan als ik meer van huis ben. Nog een paar dagen en dan start ik weer. Ik heb veel zin in een nieuw gezin, wat minder in de wacht die eraan vooraf gaat. Maar ja het goede met het minder goede nemen nietwaar? Dat hou ik deze dagen maar voor ogen. En dus, ga ik nu de huiskamer doen, met een lekker muziekje aan en bedenken wat voor lekkers we vandaag gaan eten. Daar wordt ik altijd blij van. En ik heb iets gelezen over een kookboek :" Kookboek voor meisjes van 8 tot 88". Misschien is dat iets voor de boekenbonnen die ik nog heb liggen. Nog iets om me op te verheugen!
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

 1. Wat heb je lekker veel geblogd Franca! (en dat tijdens een verbouwing...) Leuk dat eekhoorntje. Hier zag onze dochter een paar jaar geleden ook een eekhoorntje in de boom. Maar wij dachten dat ze dat niet goed gezien had. Totdat mijn buurvrouw vertelde dat zowel haar man als zij dat diertje gezien had. Wij stonden paf! We wonen dan wel aan de rand van een parkje, maar daarachter is een kanaal en industriegebied en voor ons is het gewoon stad...een raadsel! Ik heb deze pluimstaart dus nooit gezien. Wel een timmerende specht, waterratten, bizamratten, muizen, kikkers, ooievaren, allerlei vogels, grote snoeken in de sloot, bloedzuigers, horzels, bijen, vliegen, van die enorme wespen enz.enz.enz. Maar een schattig eekhoorntje helaas nog niet. En dan hebben jullie er ook nog jonkies bij! Je moet ze eens filmen. Hier zijn trouwens heel veel jonge mussen en die hippen gewoon naar binnen en gaan naast je op het aanrecht zitten! Ik sta dan natuurlijk stil, maar wil er graag een foto van maken...
  Ik wens je een fijne nieuwe dienst toe en geniet van al je leuke klusjes (breien, koken en bakken...zaaien!) (Opa's weten gewoon hoe het hoort, dus niet mee in discussie gaan..)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Franca,
  wat leuk om jouw blog te vinden. Na jouw reactie op mijn blog ben ik meteen op visite bij jou gekomen. We hebben een heleboel met elkaar gemeen zo te zien. We houden allebei van bakken, breien, tuinieren, consuminderen en zo te zien hebben we allebei een zoon die fan is van Led Zeppelin. Mijn zoon draagt ook Led Zeppelin shirts. Hij speelt ook hun muziek, hij is net 18 geworden.
  Tsja de tieners zijn moeilijk te sturen hè, ik snap precies wat je bedoelt ; )Ik kom zeker vaker op bezoek !! Groetjes vanuit het Zeeuwse !!

  BeantwoordenVerwijderen