Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 27 juni 2009

rustig

Heel rustig aan. Dat was mijn slogan de afgelopen dagen. Wat ruimen, wat lezen, een bezoekje of drie, en verder heel rustig. De ramen zijn ( van buiten) weer schoon. Er wordt ( een simpel) potje gekookt, en een wasje gedaan, maar daar blijft het even bij.
Bijkomend voordeel: ik geef weinig uit en vooral... Al weken geen migraine! Zou ik er dan toch nog ooit van af komen?
De benodigdheden voor een paar uurtjes lekker water plenzen ( en schone ramen en luiken).
Het uitzicht vanuit dit kamertje vanmorgen ( naar de voorkant).
En naar de zijkant. Een erg kleine wereld.
Tijd voor rust (ook in het hoofd), dus tijd voor een rijtje vertrouwde ( en fijne) boeken.
De friendship Award, die ik van het lieveheersbeestje kreeg, zorgde voor heel veel rondkijken en niet kunnen beslissen. Ik wil dit graag doorgeven, maar aan wie? Er zijn sides waar ik dagelijks even op kijk. Maar ook starters die het zo leuk doen. Neem ik een consuminderside, of een side die voor frisse inspiratie zorgt? Een moeilijk keus, ik wil iedereen die me mee laat kijken met creatieve dingen maken, lekker koken en consuminderen wel in het zonnetje zetten. De keus is uiteindelijk gevallen op Jente!

Omdat Jente leuke creatieve dingen maakt,met consuminderen bezig is, lekkere recepten geeft, leuke dingen met haar kinderen onderneemt, maar vooral omdat ze zo heerlijk enthousiast erover kan vertellen, zodat je zelf ook meteen aan de slag wil gaan. En omdat ze van haar blog (en de reacties op andere blogs) afspat als een lief en aardig mens. Van harte Jente, en welverdiend! ( www.jente75blogspot.com)

Bij al dat rondkijken kwam ik op zoveel sides die ik met jullie zou willen delen, dat ik toch eens een lijstje ergens op mijn bog wil zetten. Ook op youtube is veel te zien. Kijk maar eens naar het filmpje wat ik vanmorgen zag: America's cheapest family takes you thrift store shopping. Je zou er direct van naar een kringloopwinkel willen gaan. Overigens is hun filmpje over hoe kinderen met geld om leren gaan supergoed!

Verder heeft het tijdschrift genoeg ,op hun side(www.genoeg.nl) een leuk filmpje: Zuinig is niet zuur, met Kim Wellings.
En een interview met de hoofdredactrice is te beluisteren via een link ( waarna je meteen de tips kunt beluisteren, als je je niet te veel ergert aan het begin melodietje elke keer).

Twee kooptips: een vreemde, nl. : mijn geheim kopen , niet dat dit mijn lijfblad is, maar a.s. dinsdag komt een nieuw nummer uit waarin het verhaal van een consuminderaar die een hele leuke side heeft. N(euro)otje van www.wiedieleestisvrek.web-log.nl komt in nr. 27 als : Jet en Rene.
En het boekje waar ik al eerder over schreef : How I lived a year on just a pound a day , Van Kath Kelly is nu in het nederlands uitgebracht. Als het net zo goed is als de engelstalige, een aanrader!

En zo is het stiekem nog een heel verhaal geworden. Veel lees en kijkplezier op genoemde sites.
groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

 1. Hello Franca!
  I'm sorry I can't speak Dutch, hope you'll understand my English as I am Italian..!
  Your blog is lovely!
  Greetings from Italy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Franca, Leuk dat je Jente hebt uitgekozen, die lees ik ook altijd! Nu ga ik eens even die filmpjes bekijken hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Franca

  Nietsvermoedend kom ik even bijlezen en dan ineens... bloos... :-) Wat een lieve en leuke verrassing! Het doet me goed!

  En al die andere sites zal ik ook eens bekijken een dezer dagen. Leuk als je zo via via weer iets nieuws ontdekt. Een fijne week verder! Groetjes Jente

  BeantwoordenVerwijderen