Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 24 juni 2009

overgang gemaakt

Sinds gisteren voel ik me weer helemaal thuis. Vandaar overgang gemaakt. Ik geniet met volle teugen, loop je even mee?
Geen spijt meer van de hanging basket! Ik geniet dagelijks van deze bloemenpracht.
Een rondje bloemen. Dit is bij de voordeur.
Dit aan de huiskamerkant.
Hortensia's staan overal rondom het huis. Doet het prima hier( in de arme zandgrond) en is een feest voor het oog.
Nog een.
Sinds afgelopen weekend eten we aardappels uit eigen tuin. Zaterdag hadden we zelfs stampot rauwe andijvie. Zodat alleen de spekjes gekocht waren. En omdat deze aardappels heel vol van smaak zijn ( wat romig, noemde oudste ze) smaakte het heerlijk!
Opa haalt wat aardappels uit de tuin voor me. Hoezo vers!
Twee pannen zomerse chili. De rechtse om direct te eten, de linkse gaat in bakjes de vriezer in. Als ik toch bezig ben maakt het niet zoveel uit of ik een of twee pannen maak, en het is zo fijn om snel een maaltje uit de vriezer te kunnen halen. Manlief mopperd (goeiig) wel eens over mijn afgewassen boterkuipjes, maar ik vind het maar wat handig om wat achter de hand te hebben in drukke tijden.

Zo'n maaltje in de tuin ( met behalve de aardappeltjes ook nog sla uit eigen tuin) smaakt best!
Met een tandartsbezoek en een werkoverleg was mijn dagje weer vol. Vandaag leukere dingen: Boodschappen ( voor veel mensen een vervelende taak, ik voel me altijd zo dankbaar als ik zoveel goed eten in huis kan halen). Ramen en luiken wassen ( de oplettende huisvrouw had vast al bij de bloemenfoto's gezien dat dit hard nodig is). Ik ga het op de ouderwetse manier doen ( met sop en ragebol, flink naspoelen met een soeplepel), en vind dat altijd heerlijk( lekker gooien met water). En bij pa op bezoek.
En vanmorgen heb ik ( in een heel ijverige bui) al de keukenvloer gedweilt, het lijkt wel of ik veel meer energie heb als de zon schijnt. Maar gauw gebruik van maken!
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

  1. Ik vindt je tuin echt prachtig hoor! En dan die heerlijk verse aardappeltjes...jammy! Ik genoot ook van je recept uit de vorige post, dat ga ik ook eens maken hoor! Hier zijn ze dol op broccolie, maar prei vinden de kleintjes wat minder lekker. Ik verzin er wel wat bij...
    Die eekhoorntjes zijn echt super snoezig!
    Groetjes mama Lieveheersbeestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tuin heb je. En bedankt voor je reactie op mijn blog. Wij hebben inmiddels een erg groot stuk grond, groter dan we kunnen beheren. Dus we zijn hier ook druk bezig om stukken moestuin te beginnen en een fruittuin is er een stukje maar deze zal worden uitgebreid. Groetjes Tatjana

    BeantwoordenVerwijderen