Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 7 november 2013

O die onzekerheid

Wegens " is de taart wel goed genoeg", opnieuw aan de slag.
Dit keer speel ik op veilig.
Een " koelkasttaart" i.p.v. een baktaart, kan daar in ieder geval al niks mee fout gaan. Mijn zelfgemaakte kookboek met taarten en ander lekkers komt op tafel.
Ik neem een beproeft recept , zodat ik zeker weet dat de taart echt lekker gaat worden.
Nu ik toch bezig ben, bak ik ook nog even de citroentaart ( ik had een k&k mix gehad, die bijna aan de datum was). Ik ben eigenlijk niet zo van de kant en klaar mixen, maar vooruit.
Omdat ik een grotere vorm gebruikte, vond ik het cheese-laagje ( van de ongebakken cheesecake) maar dun. Dan nog maar een portie maken en erbovenop storten.
En dit is het ( enigszins belachelijke) resultaat.
Belachelijk omdat we ieder maar een ding hoefde te maken.
En nu heb ik vier taarten uit pure onzekerheid.
De voorste twee gaan mee. De andere zijn voor de mannen, de koffie visite morgen en dochterlief ( die zich nu al op het weekend verheugd).
Moet je nou toch eens kijken!
Wat een prachtige tafel vol lekkere dingen!
Hartig en zoet, voor ieder wat wils.
De heerlijk pan tomaten-paprikasoep staat er net niet op ( die moest nog even warm gemaakt worden), maar wat een heerlijk buffet hadden we zo samen gemaakt.
De appeltaart ( tulbandvorm) waar ik me zo druk om gemaakt had smaakte heerlijk en de cheesecake was helemaal zo op. Alle zorgen helemaal voor niks!
Als ik er nou maar eens wat van leer! Me niet zo druk maken, niet zo onzeker zijn, gewoon doen en er van genieten.

En verder: was de locatie ( bij een collega in een bijgebouw) helemaal top ( veel collega's zouden er zo willen gaan wonen). Had ik de organistie niet zo slecht gedaan, alles verliep super, iedereen wist wat te doen, en iedereen ging super tevreden en blij maar huis.
Vandaag ga ik nagenieten.

Heb ik zin in de koffie visite, en ga het huis gezellig maken , een flinke pan pasta saus maken ( twee , een vega) zodat dochterlief ook een paar bakjes mee kan nemen.
Ik heb er zin in!

Fijn weekend allemaal en maak je vooral niet ( onnodig) druk!
          groetjes, Franca.