Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 27 november 2011

genoeglijke avonden

Als: je voor je werk gaat wijken ( meerdere gezinnen op een dag, die per gezin drie uur zorg krijgen).
Als: je in het ene gezin zo graag flink schoongemaakt en opgeruimd zou hebben, en in het andere je niet goed verstaanbaar kunt maken zonder tolkend kind.
Als: je het zo graag allemaal wel goed achter wilt laten , en het bergen energie kost om het voor elkaar te krijgen.
Als: het je van frustratie en slechte werkhoogtes en niet aanwezige materialen ( badje op kindertafeltje en box i.p.v. bed en commode) verschrikkelijk in je rug schiet.
Als: je dan zo dom bent om op je vrije middag met manlief de stad in te gaan ( man wat een drukte) i.p.v. een lekkere wandeling te maken.
Als: je dan ook nog veel te veel gepland hebt op je eerste vrije dag ......
Dan krijg je zomaar een oude bekende op bezoek (migraine) en al roep ik altijd dat iedereen hier welkom is..deze bezoeker mag snel vertrekken!
Dan wordt het tijd voor Rust! Voor een heerlijke genoeglijke avond. Met een kaarsje, breiwerk, de kachel aan en op de achtergrond klompen die op lieve kindjes wachten.
Als eten gewoon een flinke pan soep.
Nog zo'n bakblik vol lekkers ( de eerste bleef op de tafel staan, en was bij thuiskomst leeg). Met als extra een kleintje voor opa en oma.

Een tafel vol recepten ( waarom moet dat dan weer allemaal tegelijk).
Klein genot.
En een stiekem pleziertje ( ja ik weet dat ik het rustig zou houden in huis, maar menig kerstboomhangertje is duurder, en het vosje is zo lief). Ik moet maar even wegblijven uit kringloopwinkels.
Kreeg ik dit prachtige boek en bijpassend tijdschrift te leen. Honderd ideeën voor toekomstige zomerverblijven ( spreek maar gelijk in meervoud) en een fijne kerst. Wat een genot!
Schiet zo'n makkelijke sjaal lekker op.
En is het zondagse toetje al uitgezocht.


Vandaag blijf ik thuis!
Rommel wat rond, bak wat lekkers, wandel misschien een stukje.
Vandaag geniet ik. Van huis, kinderen en manlief thuis.

Wens jullie allemaal een heerlijke genoeglijke Zondag!

groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

 1. oh wat een fijn berichtje weer !! vandaag ook wat rustiger doen hier! dit weekend moet manlief werken één weekend op 2 vaak meer en gisteren na drie en gingen we richting schoonouders die hadden onverwacht voor eten gezorgd .. zodus kan de hutsepot (ui prei selder rapen wortelen spruiten en aardappelen en varkenskoteletjes meegesudderd) die kunnen we vandaag opeten en voor vanavond is er kervelsoep met gehaktballetjes de reuzepan spagetthisaus moet nog in de vriezer ... en strijken moet ook nog liefst in het weekend want goedkopere stroom ( mijn schoonzusje liet weten dat ze 900€!! moeten nabetalen van electra!!)dus daar toch maar wat extra opletten..en ook zou ik jouw taart/koek willen bakken of bak ik nog een appeltaart als zondags gebak een teuni/annmiek en een beetje van mezelf recept...ha en heb jij een bepaald plan in je huishouden /schema ? als je tips hebt graag! lieve groet en een hele fijne zondag !en ik moet nog es naar de stad om die lenzen en stofzuigzakken en dan krijg je mij daar niet meer heen brrr die kopen kopen drukte echt niet! ik was jaren lang verkoopster al die nepsfeer en mee doen met de mode echt bedankt zelfs bepaalde tijdschriften lees ik niet meer al jaren niet wanthet kan mij nietschelen wat al die "belangrijke " beroemde mensen eten kopen doen... heb net annemiek haar mijmering gelezen besef eens te meer hoe gelukkig ik ben gezellig met mijn gezinnetje zonder al die tralalaatjes haha deze week krijg je post van mij.. als de postbode meewerkt!!liefs!Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groot gelijk Franca! Je lichaam geeft
  je een signaal dat het even genoeg
  is geweest..
  Geniet van de rust..
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, zie ik daar de kaneelrolletjestaart uit de boodschappen? Die heb ik van de week ook gemaakt. Lekker he? Geniet ervan en van de welverdiende rust!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat je migraine inmiddels is afgezakt.
  Vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen