Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 16 november 2011

het simple leven

Goede gewoontes mogen blijven. En dus ook mijn waterfles. Erbij een flesje wat hier niemand meer gebruikt ( je zou toch poeh op je waterfles hebben staan). Ik maak er dankbaar gebruik van en neem lauwe rooibosthee overal mee naartoe. Het koude water is soms wat erg koud in mijn buik met dit weer.
Dat ik beide ( door de haast) vergat toen ik met een collega op pad ging en toen een wegwerpflesje moest kopen, vergeet ik maar even,. Wat voel je je dan stom. Maar ja, een keertje is beter als altijd wegwerp. En al doende leert men.
Een oude gewoonte die nieuw leven ingeblazen is is het vegetarische eten. Door oudste kwam er bijna de klad in ( hij vind zonder vlees echt niks). Inmiddels hebben we een compromie. Een keer zonder vlees voor iedereen, een keer voor hem iets vlezigs erbij.
En omdat hij niet graag aardappels eet, ziet zijn bord er dan zo uit. Niet slecht toch? Ik kwam viavia weer eens bij : the simple dollar uit. De recepten daar zijn ook vegetarisch en zien er erg lekker uit. Het blijkt dat hij veel haalt uit het boek van: Mark Bitterman -how to cook everything vegetarian.
Blijkt de vertaling daarvan gewoon de dikke vegetarier te zijn! Zo leer je nog eens iets.
De dikke vegetarier vond ik ver buiten mijn bereik liggen. Door de flinke prijs en omdat ik al zoveel kookboeken heb. Niet kopen dus!
Maar wel lekker lenen!
Binnenkort op te halen bij de bieb. Leuk!


Heel leuk vind ik mijn nieuwe jas. Samen met de sjaal voor 7 euro. Op stap met die collega , was een dagje rommelmarkt. En niet zomaar een. Een markt waar je de hele dag kon rondlopen en nog maar nauwelijks alles gezien had. Collega doet dit regelmatig. Voor mij blijft het hier voorlopig bij. Want het is me veel!
Er was wel een heel mooi aanbod. Voor ouders met jonge kinderen bijvoorbeeld, die konden hun hart ophalen met prachtige ,als nieuwe kleertjes van een euro en ladingen speelgoed. Heel handig zo net voor Sinterklaas.
De prachtige bloemen komen dit keer niet van een dankbaar gezin ( daarvan kreeg ik maar liefst twee flessen lekkere wijn). Dit boeket kreeg manlief van het bedrijf waar hij een verandering maakte aan een machine. Iedereen kreeg bloemen, omdat ze zoveel dagen zonder ongelukken gewerkt hadden. Raar idee. Mooie bloemen. Ik ben er erg blij mee.
Net als met deze Kefir.Gekregen van: http://zeeuwsemama.blogspot.com/.
Hartstikke bedankt voor de mooie kans om dit uit te proberen. En tevens een stukje jeugdherinnering. Nou eens kijken of ze hier net zo enthousiast zijn.
De andere schatten die ik op de rommelmarkt vond: twee schorten. Een vind ik echt een Saar ( van Swiebertje) schort. En dat samen voor drie euro. Vijftig cent voor het boekje en we hadden een heerlijke dag. Moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat de entree prijs idioot was (8,50 euro).
De schort is iets beter te zien op deze foto. En het boek :Spinnetje. Van een meisje (van 13) die tijdelijk moeders taak overneemt, als die zwanger is en moet rusten. Ga er maar aanstaan als 13 jarige. Zou voor mijn ( 18 jarige) dochter nog heel wat zijn. Dochter droomt van ( tijdelijk) op kamers gaan. Wegens een stage ver weg. Ik droom niet zo hard, ik zal haar missen.

En verder?
Groot nieuws!
Opa en Oma willen naar een aanleunwoning.
Fijn? ehh ja. Maar...Honderd beren zie ik op het pad.
Eerst maar even aan het nieuws wennen ( als ik daar de tijd voor krijg, de verhuizing is misschien al snel), en dan genieten van het een Opa en Oma die naar hun zin wonen en goed verzorgt worden. Niet dat wij dat niet willen doen, maar we mogen het niet altijd.

Dank voor de vriendin die mijn hele litanie aanhoorde ( of liever gezegd las via e-mail). Soms is het fijn om ook je niet zo positieve verhaal even kwijt te kunnen. Dan kun je er weer tegenaan.
Dus op naar gezellige dingen ( morgen een dagje uit met beste vriendin, iemand ideeen?) en nu op de fiets naar mijn nichtje. Dan beweeg ik tenminste ook weer eens wat. Fijne zonnige dagen!

groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Vind ik dit nog:http://www.devegetarier.nl/home
  Kan ik alvast wat uitproberen!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, Franca, ik ben weer eens komen lezen na een tijdje. En om je niet weer uit het oog te verliezen dacht ik je te gaan volgen, maar hoe doe ik dat op jouw blog? Je staat al wel in m'n lijst, dat wel. Misschien een tipje voor een dagje uit in m'n logje van vorige week (wat valt daar nou...) kijk maar even als je wilt... Veel pelzier morgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een koopjes Franca!
  Gezellig logje weer met prachtige
  sfeerfoto's
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig blogje weer, heerlijk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blog weer.Zo heerlijk om even te lezen!
  Mmm,en maltijd zonder vlees is hier ondenkbaar hoor.
  Groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk, dat is leuk om te zien! Fijn dat het goed aangekomen is, en dat jullie er al van kunnen proeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je foto's zien er altijd zo gezellig uit! Ik word er blij van en dat kan ik nu goed gebruiken!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen