Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 13 oktober 2010

van courgettes,sjaals en nog wat gezemel

Wat gebeurd er allemaal in huize het keukenraam?
Weinig,heel weinig. Toch leerde ik heel veel. Over de gedragdriehoek, en over dipjes die soms even terugkomen , en weten wat dan te doen. Over uitstelgedrag (sorry mensen die nog post of en mailtje tegoed hebben, het komt wel in orde) ,en vluchtgedrag. Kortom, er was werk aan de winkel.
Spelling controlerenIntussen groeide de courgettes maar door. Dus kleinsnijden die handel!
Om er vervolgens een lekker soepje van te maken.
Als beide zoons dan onverwacht een eter meebrengen, is het even de vraag of het niet te "vreemd" voor ze is. Beide nog nooit courgettesoep op , beide eten met verve hun bordje leeg. Mooi!

Een hele verandering is ook de nieuwe leefomgeving van Pa/opa. Zaterdag maakte we zijn kamer wat gezelliger, en er kwam ook weer een flinke stapel kleding die aangepast moest worden( dit keer met knoopsgatenelastiek en knopen), U vraagt, wij verstellen.
Qua ontspanning kan ik nog veel leren van Poespoes.
Al deden het kopje koffie met peperkoek en een mooi ( van vriendin geleend) boek ook al iets. Vooral in dat heerlijke zonnetje.
Wie droomt er niet van zo'n keuken met openslaande deuren.
Er werd ook nog iets afgewerkt.
En iets nieuws op de pennen gezet. Tussendoor werkte ik aan een mutssjaal ( die een hele mooie naam heeft, weet iemand van jullie hoe je zoiets ook alweer noemt). Helaas was het garen te snel op. Ongelooflijk maar waar: gisteren lagen er twee zakken, met exact dezelfde wol in de kringloopwinkel! Maar nu eerst de rode sjaal. Al 5 keer uitgehaald, en er zit een te strak stuk in ( zal wel komen door de wat strakke bui waarin ik was). Maar de sjaal zal er komen!

En nu? Met dochterlief naar Pa/opa. Ze heeft zijn nieuwe woning nog niet gezien ( en heeft heel veel zin om het grandcafé te bezoeken ). Leuke bijkomstigheid: de kringloopwinkel daar vlakbij is vandaag open!
We mogen onszelf best verwennen toch?

groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Volgens mij heet zo een sjaal een
  buff (zeggen wij toch hier in België :)
  Fijn dat je nog dezelfde wol vond en dan nog in de kringloop, zalig
  soms liggen de dingen er gewoon als
  je ze nodig hebt hé...
  liefs
  Ps. geniet van je kringloopbezoek straks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja Franca...we worden steeds weer even getest of we nog op de juiste weg zitten ;)...zo noem ik de 'terugvaldipjes' maar. Maar iedere keer leren we wéér en komen wij er sterker uit! Je soep ziet er heerlijk uit en verder vind ik het een heel gezellig logje! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :-) ik las ergens iets over de (levens) lessen die huisdieren, in dit geval poezen dus ons geven .. daar stond een foto van een werkboek of agenda op, en de poes lang daar lekker in een bolletje in het zonnetje op de slapen... ik vond m zo leuk en goed....soms denk ik daar(voor mezelf) nog wel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je droomt van zo'n woonkeuken met open slaande deuren, maar Franca kijk eens wat een prachtig huis je zelf hebt. Wat een sfeertje, die heerlijke soep en geblokte tafelkleden.
  Een keukenraam met een geweldig uitzicht.
  Volgens mij ben jij een bevoorrecht mens!
  Geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je vader verhuisd is! Ik neem tenminste aan dat het een verbetering is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja Geertrude,dit is veel beter. Helaas is hij nu in een stadium dat hij er niet echt meer van kan genieten. Gisteren geweest, geholpen om hem te wassen, een rondje gelopen ( binnen ,hij is erg verkouden) en koffie gedronken in het grand-cafe. Toch een paar uurtjes, maar zijn ogen maar 5 minuten open gezien. We proberen er van te maken wat nog mogelijk is. Als de verzorging maar goed en liefdevol is, zijn wij tevreden.Meer tijd en aandacht is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,

  Misschien een dom vraagje, maar jullie poespoes lijkt heel erg op de poes die wij nu 3 en een half jaar kwijt zijn. Ik zie het vooral aan het oranje streepje op haar kopje. Kan het zo zijn, wij wonen in Lelystad.

  Groetjes tijgermika

  BeantwoordenVerwijderen