Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 4 oktober 2010

blij

Hoe blij kan een mens zijn?Met 5! Gebreide sjaaltjes uit de lappenbak bij de kringloopwinkel. Ze zijn "nieuw", d.w.z. ongedragen. Iemand heeft hier heel hard aan zitten werken, en op een of andere manier zijn ze hier terecht gekomen. Vraag me af of het ook iemand was die zoveel baat had bij: " sjaaltjes breien".
Hoe dan ook, ik ben er verschrikkelijk blij mee! Voel me bijna schuldig bij zo'n overdaad. Ik beloof dat dochterlief en ik ze met veel plezier heel vaak zullen dragen.
En deze retro slaapzak, die dochter vond( ze heeft er oog voor), zal net als haar eerste vast nog vaak in blogjes ( op foto's ) terugkomen. Mooi hè, die herfstkleuren.
Blij was ik ook met dit lekkere recept : Courgettebeignets met chili-jam. Een aanrader!
De jam is iets te dun uitgevallen, maar lekker!
De kinderen hadden zin in frietjes, maar daar ik nooit aan de frituurpan kom, werden het verse cajun-frietjes uit de oven. Mag ik eerlijk zijn? Na het hoofdgerecht heb ik even gewacht, het nagerecht ( rijstepap) vind ik erg lekker, maar ik had zoveel gegeten dat ik dat maar een uurtje later heb genomen. Schandalig niet?
Blij om te mogen koffiedrinken in het zonnetje, met een af te werken breiwerkje en een boek. Dat boek daarover later meer. Ik ben het net pas aan het lezen. Het moet nog even bezinken, dan horen jullie er vast meer over.
En weer iets vegetarisch met courgettes. Die dingen beginnen zo groot te worden. Ze moeten nou langzamerhand echt op. Zolang we daar zulke lekkere recepten voor vinden: geen probleem!
Dit keer werd het: Ratatouille gegratineerd met mozzarella, om je vingers bij op te eten. Simpel te maken ( volgens dochter). Ik had net alles klaargezet, toen er een telefoontje kwam: ik sta over een kwartier op het station, wil je me ophalen? En dus heeft dochterlief gekookt, en kwam ik net op tijd ( met gast) thuis om heerlijk aan te schuiven.
Ik luister nog steeds naar Leo, en werkte dus weer een oud project af! Zie hier , mijn losse col!
En kijk eens wat grappig. Deze boontjes plukte oma uit haar tuin. Ze zijn helemaal echt. Of ze ze ook gaat eten weet ik nog niet. Wel dat ik heel blij ben dat ik weer gezellig even bij oma kan gaan kletsen. En zie je ook dat de boontjes precies de kleurtjes hebben van mijn jurkje. Hoe grappig is dat?
Laat oma ,(heel trots) ook de plant zien die ze kreeg toen die bijna dood was, en nu weer zo mooi bloeit. Als er iemand groene vingers heeft is het oma. Zoveel om blij mee te zijn. En zo blij dat ik het ook weer kan zien.

Heb ik het nog niet eens over de leuke Fair waar manlief en ik heen gingen ( zo dichtbij dat we lekker op de fiets konden gaan). Het prachtige weer zondag. De onverwachte gast, waar we lang niet van gehoord hadden , hoe fijn dat het weer goed met hem gaat! Wat zijn vrije weekenden toch heerlijk!

groetjes, Franca.

12 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk zeg zoveel sjaals of sjaalen hoe zeg je dat precies. Scheelt heel veel breien.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave slaapzak, prachtige col en wat ziet de rattetouille er lekker uit! En dan die foto's van oma, die spreken boekdelen hoor! Wees zuinig op haar, voor je het weet... Wat zou ik graag nog even bij oma te luister gaan...

  Anyway.. fijn dat je weer het moois kan zien. Nog even en je bent een heuse zonnestraal die anderen aan gaat steken! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat heerlijk die sjaaltjes! ik heb het boek 'Focus' bij de bieb aangevraagd, daar kan ik vast wel iets uit leren want ik loop soms tegen dezelfde dingen aan als waar jij het over hebt! Leuke blog heb je! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, de winter kan komen bij jullie hoor! Wat een heerlijke sjaals en die kol is ook lekker, leuk idee! Inderdaad, deze slaapzak is weer helemaal hip en lekker warm.
  Ik zal ook eens even kijken of de boeb dat boek heeft...
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi die sjaaltjes, laat de winter maar komen..de slaapzak is ook echt top...
  van die lekkere fotootjes krijg ik
  honger :)
  wat ziet dat er allemaal goed uit,
  ik kan het geloven dat je er blij
  van wordt :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vraag me bij kringloopvondsten ook vaak af wat het verhaal er achter is. Zoals met die sjaaltjes! Waarom zou iemand die moeite hebben gedaan, om ze weg te doen?

  Maar ze zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat een leuke foto's... en die losse col is prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh leuk sjaals breien!toch leuk iemand is er lekekr mee bezig geweest en nu hebben ze toch weer een goede eigenaar gevonden. lekker die rattetouille!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zij die boontjes serieus echt? Ze zijn prachtig om naar te kijken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. lieve Franca de knoop is doorgehakt ik zit ziek thuis en wel voor drie weken en ik heb het zo nodig alle zorgen stapelden zich op nu eerst rust en ik trek mij op aan jou leuke logs lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O,nee Jezebelle,

  Wat kan ik nou zeggen.Hoewel het gelukkig( op en neer) langzaam wat beter gaat, is de weg terug niet makkelijk. Dat is ook de reden waarom ik zo blij ben met alle lieve reacties van iedereen.
  Je hebt zelf geen blog, dus reageer ik even hier. Lieve Jezebelle, houd moed! Sluit je niet af voor anderen, praat,vertel. Laat anderen je helpen om oplossingen te bedenken. En rust, of dat zit in slapen, wandelen, fietsen of zoals bij mij in breien, zoek iets waar je rust in kunt vinden.
  Stuur me een mailtje, dan kan ik via mail contact houden. Heeeeel veel sterkte!
  lieve groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb net naar die boontjes zitten kijken en wat een leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen