Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 12 april 2010

van schrik, blijdschap,chocoladebollen en een gigantische kuil.

De laatste vrije dag. Vannacht voor het eerst kans op een ziekenhuisbevalling. De keuze om als oproepkracht te gaan beginnen was eigenlijk al gemaakt. Doordat ik nog geen gesprek met mijn leidinggevende ( wel een mailtje en telefoongesprek) heb gehad, ga ik gewoon in de wacht ( met de kans op dus).
Spannend, ik denk er de hele dag al aan! Misschien ook goed, om het toch een keer mee te maken.
Je kunt tenslotte pas echt oordelen , als je het hebt meegemaakt.
Maar om nou te zeggen dat ik me erop verheug, dan zou ik jokken. Ik vind het moeilijk om op andermans gebied te werken ( van de verpleegkundige), en ben bang dat ik alles niet vlot genoeg kan vinden. We zullen zien.
Anne of Green Gabels. Dat stond op toen ik een telefoontje van mijn man kreeg: Dochter was niet aangekomen op school! Het stoffen en stofzuigen was acuut vergeten. Wat was dit nou?
Dochter had een belangrijke toets die ook meetelde voor haar examen. Ik had haar s'ochtends nog uitgezwaaid en veel succes gewenst. Niks voor haar om niet op school te verschijnen! Vond school ook, vandaar dit telefoontje naar haar ouders. Manlief was gebeld omdat ik geen mobieltje meegenomen had naar pa/opa. Dus was ze al meer dan een uur kwijt. Alle alarmbellen gingen rinkelen. Ik heb school gebeld voor uitleg, en ben vrienden en vriendinnen gaan bellen. Niemand snapte er iets van. Uiteindelijk naar de politie gebeld: ze hadden geen melding van een ongeluk met een jong meisje.
Om 15.45 uur ging de telefoon: school was nog een keer in de klas gaan kijken, dochter zat ijverig aan haar toets te werken, was door een miscomunicatie met de juf te laat in de klas, maar eenmaal daar direct aan de slag gegaan. Juf vergat haar aan te melden..... Tranen met tuiten! Van puur geluk! Een kopje koffie, en trillen op mijn benen. Gewoon wat te laat op school.... Oeff.. Wat kunnen 2,5 uur lang zijn!
De tuin komt in lentesfeer. Kijk die magnolia eens bloeien.
De aardbeien staan er al goed bij. We hadden bedacht om maar niks aan ons moestuintje te doen dit jaar. Gewoon om te voorkomen dat opa steeds bij ons in de tuin komt. Als hij vind dat er te veel onkruid staat, of dat we iets niet goed doen. Maar een moestuintje is zo leuk! We gaan het toch weer proberen, zelf wat groente te zaaien en planten, en zelf te oogsten. Nou maar hopen dat opa het snapt( dat het niet gaat om keurig, of een grote opbrengst, maar om gezelligheid, eigen onbespoten groenten en lekker aanrommelen).
Er was eens... een hempje van de Zeeman.
En een stofje van een oud dekbedovertrek..
En samen werden ze het jurkje wat dochterlief maakte ( met knoopjes van dezelfde stof).
Ze droeg het vrijdag, tijdens de introductiedag op de school voor mode.
En of het aan het jurkje, het moodboard, de brief, de ( vriendelijk meegekregen) tekeningen van school, of de indruk die ze maakte tijdens die dag , lag weten we niet. Maar... Ze is aangenomen!
En daarom aten we Zondag chocoladebollen bij de koffie ( en ook nog een beetje op de goede afloop van dat telefoontje van Donderdag).
Konden onze mannen zich Zaterdag uitleven op een gigantische kuil ( waar straks de vaten in komen).
Ging ik intussen met een vriendin naar een mini-fair. Waar we voor kleine bedragen hele leuke dingen kochten. Zodat we vooraan Hollandse lepeltjes bij de koffie krijgen.
Een mooie schep bij de ontbijttafel, en een schuifje voor het ( babyspullen) vitrinekastje.
En tot slot twee leuke platen, met aankleedpopjes. Te mooi om uit elkaar te halen. Ik denk dat ze in een leuke lijst terecht komen. Dochter zag al inspiratie. Grappig dat zij later zulke dingen echt kan maken!
Mijn dochter in de mode. Wie had dat kunnen denken?

Tijd om te koken. Het huis is op orde,de was bij, de benen glad, de uniformen liggen klaar, op naar het volgende gezin!
groetjes, Franca.

10 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je dochter, wat goed zeg om aangenomen te worden.
  Wat een opluchting dat je dochter terecht was. Ik zou ook helemaal hotel de botel geweest zijn.
  Leuke film hè ?? Anne of Green Cables. Wij hebben alle delen, ook als ze volwassen is. Hele leuke films !!
  Wat ook een mooie trilogie is: Sarah Plain and Tall, Skylark en Winter's End, maar die kan je helaas niet hier in Nederland kopen. Ik heb hem via e-bay gekocht en ben er heel erg blij mee.
  Een hele fijne dag !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd dat je dochter is toegelaten!
  wat goed trouwens dat de school direct belde en goed dat ze gelukkig wel al lang in de klas zat.
  Anne of Green gables! Super! ik heb de video's nog, compleet dat wel. ook die dat ze volwassen is. maar geen videorecorder mee dus ik zal ze maar eens weggeven aan iemand die er nog wat aan heeft(geen ondertiteling) en de dvds een keer kopen want deze serie kan je blijven kijken. Ik heb wel de Road to Avonlea op dvd. die serie vond ik ook zo leuk.komen wat zelfde personen in voor als bij Anne.Heel leuk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schrik!! Zou me geen raad hebben geweten denk ik. Man, man, man... zeker met de laatste nieuwsberichten van Mollie nog in het achterhoofd... Huh! Gelukkig door een miscommunicatie opgelost..

  En wat een topidee van dat jurkje. Zie ik daar niet een zweedse creatie? ;o)
  Super dat ze is aangenomen. En nog handig ook! Wie weet wat ze allemaal nog voor je gaat maken ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, dat je dochter is aangenomen. En fijn, dat ze zo goed weet, wat ze wil. Mijn jongste doet dit jaar ook eindexamen, en weet ook al wel 5 jaar precies wat ze wil. Heerlijk!
  Ze wil juf worden, zal wel de route moeten doen via onderwijsassistent maar dat geeft niet. Bij haar maatschappelijke stage zag ik al, dat het helemaal haar ding is.
  Fijne blog, trouwens. En dank voor je tip van het Groot Vegetarisch Kookboek.
  groetjes,

  Arianne (een andere)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Franca
  Wat een schrik zeg! Afschuwelijk! Gelukkig was er niets aan de hand, maar toch, je hart staat stil...
  Overigens, je dochter is wel supercreatief hoor, leuke jurk!!
  Ik heb je boek ontvangen van Teunie, dus dit weekeind zit ik te lezen.
  Ondertussen heb je de ziekenhuisbevalling al gehad, hoe is het gegaan? (en 'benen glad' daar had ik nou nog nooit aan gedacht, hah!

  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Franca

  'k heb nu pas je berichtje gelezen. Wat een schrik zo'n telefoontje.. Gelukkig was er niets aan de hand. En wat leuk dat je dochter is aangenomen, dat ze een studie kan gaan volgen waar ze echt zin in heeft. Leuk jurkje hebben jullie samen gemaakt.

  Zeg, ik las dat jij dat boek van de no impact man door Nederland laat reizen... Kan ik me nog aanmelden als lezer? Ik ben nl. erg benieuwd geworden naar dit boek.

  Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pff, wat een schrik zeg! En wat jaagt zo'n school je dan de stuipen op het lijf. Kan me je opluchting voorstellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ben ik nog even, ik heb het boek van Teunie ontvangen en ben al een heel eind met lezen (en denken...haha!) Moet ik het nu naar Monique sturen? Zij wilde het ook graag lezen maar je hebt mij een mail gestuurd dat ik de laatste was?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I don’t bookmark sites but i will bookmark this! LOL!

  online pharmacy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Іt is impοrtant to your bodу will
  aсtually cause lasting change is impοrtant tο сhoose what
  you need to walκ with the daunting eхегcisе, five ice cubeѕ Directіonѕ1.


  my wеb ѕіtе ... 3raspberryketonemonster.com

  BeantwoordenVerwijderen