Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 6 april 2010

er gebeuren vreemde dingen....

Voor mij dan. Voor mijn man is het allemaal zo klaar als een klontje. Al verschillende keren heeft hij geprobeert om het me uit te leggen. Maar ja, als er woorden vallen als vaten, leidingen,pompjes en zo ,dan ziet hij mijn blik al troebel worden en geeft het maar op. Belangrijkste is, dat het echt goed gaat komen. Straks ( ooit) hebben we niet alleen een prachtige, maar ook een zeer milieuvriendelijke badkamer.
dank zij mijn handige man. En zo is het maar net!
Vraag me niet wat het is!
Maar net als dit.....
En dit... Schijnt het met het hergebruiken van douche en badwater ( om het toilet door te spoelen) te maken te hebben.
Wat me eraan doet denken. Hoe staat het met mijn boek van de no-impact man?
Ik weet de frugal-living het boek uit en doorgestuurd heeft. Hoe ver ben jij Arianne?
Lekker, zo'n vrolijk dochterwasje buiten aan de lijn.
Was vouwen, natuurlijk buiten met dit weer! Ik begon overigens mijn dag met 60 denier zwarte panties ( die fijne van de Hema) en zwarte laarzen, om s' middags met blote benen en teenslippers in de tuin te vroeten ( ook niet helemaal handig, al dat zand tussen je tenen) om s' avonds na het eten terug in de panties met laarzen te gaan (koelt nog flink af 's avonds) met een extra handdoek over mijn benen. Maar dat had een andere reden.

De bloembakken van mijn moeders en tantes graf vernieuwd. En meteen thuis ook wat kleur in de tuin gebracht.
Heel voorzichtig begint er nu trouwens in de tuin ook vanalles te bloeien . En tiert het onkruid welig!

Wat is het toch een heerlijk bloempje hè, dat viooltje.
Staat het cadeautje van mijn laatste gezin nu ook volop in bloei.

En Oeps, iets te lang het plastic laten zitten. Komt wel goed ( hoop ik).
Nog een voorzichtig begin.
O jee, hoe heet zoiets? Als haren op een hond? Dat wordt uitplanten.
En daar is het dan: mijn oudbollige kussen.
Al vaker zien liggen in dat superleuke winkeltje in Den Bosch. Vintage Room.
Zowiezo is Den Bosch de leukste winkelstad die er is , en dit is een heel leuk klein winkeltje , met superaardige eigenaars trouwens. Het winkeltje is van een broer en zus, en laatst stond de (ook al heel aardige) moeder van die twee in de winkel. Je waant je terug in je jeugd ( of die van je jongere broertje of zusje). Ik kan helaas niet zo'n mooie doorklik maken ( toch eens leren), maar hier is een link met foto's : www.youropi.com/nl/den-bosch/winkelen/vingage-room-4937
Nou maar hopen dat het lukt, kunnen jullie ook watertanden! Ze hebben overigens ook ooit in de vt wonen gestaan, met winkel en woonhuis.

Het ging dus eigenlijk om dit kussen. Zeer oudbollig, kruissteek op voorgedrukt stramien. Op 8 jarige leeftijd heb ik die verschillende gemaakt. Nou moest ik even een drempel over om zoiets simpels en oudbolligs weer te gaan doen. Maar het kussen is zo lief, en het is zo'n lekker niet bij denken werken. Dus ik beken: niet creatief, niet spannend, veel te duur. Maar zo leuk!
En die handdoek...die is om mijn panties te redden. Het stramien is nogal hard en scherp, daar kunnen zelfs 60 denier panties niet tegen.

De laatste tijd ben ik nogal van de rokjes en jurkjes. Zit zo lekker, staat leuk. Maar ja, dat is met (laatstgenoemde) panties en laarzen. Gisteren ( gelukkig nog thuis) kwam ik tot een schokkende ontdekking: ik heb de knieën van mijn moeder! Help! Wat moesten we altijd lachen als ze het over haar ossenknieën had. En ondanks dat ik niet zwaarder ben geworden ( niet veel lichter ook trouwens) sport, beweeg en heel veel trappen loop, heb ik ze ineens: mijn moeders ossenknieën, vast mijn straf voor het lachen vroeger. Maar nu?
Heel snel op zoek naar langere rokjes ben ik bang.
Nu nog even wat werken in huis en dan snel naar buiten, vandaag nog een dagje met zon, daar moeten we van genieten!
groetjes, Franca.

7 opmerkingen:

 1. Hun eigen site: http://www.vintageroom.nl/index.php

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat kussen wordt vast prachtig. Ik vind het erg leuk, dat lammetje.

  De eerste foto's begreep ik ook niet, veel te technisch, maar de wasmandfoto's herkende ik meteen.

  Ik begin de dag tegenwoordig in Uggs en eindig met blote voeten in Birkenstocks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn zo'n handige man die dat zelf kan regelen!
  Wat het is zegt mij niets...

  Vroeger heb ik dat soort kussens ed ook wel gemaakt.

  Het boek heb ik gisteren bij Teunie(eenvoudig leven) gebracht. Dus die mag nu beginnen:-)

  Vond het wel leuk om eens te lezen maar ook wel heel ingrijpend/overdreven zoals hij het deed. Maar wel weer goed om eens na te denken wat je zelf nu beter kunt doen.
  Meer de fiets pakken doe ik al tegenwoordig. En met dit weer zeker geen straf :-)
  We scheiden al het afval, maar het is nog wel heel veel":-(

  Gr Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha. dus Teunie is nu aan het lezen, volgens mij ben ik daarna..
  Leuk he!?! Het is gewoon spannend, hahaa!
  Ik ben weg van je snoezige kussentje hoor! Mijn zus heeft zoiets gemaakt met een hertje, heel leuk, ze heeft er een jaar over gedaan, maar dat mocht de pret niet drukken. Als achterkant heeft ze een leuk Ikea-gordijnstofje gebruikt (aanbieding natuurlijk, ze woont op 5 minuten afstand van deze verschrikkelijk leuke winkel..). Ik ga even kijken bij die winkel...
  Gezellig blogpostje hoor, groetjes van mama Manon, die met zwarte vingers typt (wel geborsteld hoor, maar na 20 geraniums planten krijg ik ze niet meer schoon...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O Franca... wat een heerlijke plaatjes, wat een heerlijke teksten en wat een lieve woorden heb je me op mijn blog gegeven. Dank je wel!

  Ik denk dat ik zelf inmiddels wel weet waar mijn balans zit, moet hem alleen nog even onder de knie krijgen. Mijn passie ligt toch meer bij het bezuinigen, consumindering bezig zijn en zo natuurlijk mogelijk leven.

  Mag ik trouwens vragen hoe je die grote witte bakken noemt en of je daar een adresje voor hebt? Wij zijn al meer dan een jaar op zoek naar zo'n bak. Hoor het graag van je. Alvast bedankt hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. By the way: mocht Teunie het boek uit hebben, heb je dan al een opvolger? Zij woont hier namelijk op een grote steenworp vandaan. Scheelt weer verzendkosten ;o)

  BeantwoordenVerwijderen