Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 20 april 2010

ik heb er zin in

Zomaar. Buiten op mijn dochters retro slaapzak, in (een van mijn meest favoriete) boek neuzen, een kop rooibosthee drinken en dan langzaam aan de avondmaaltijd beginnen. Wat kan een mens het goed hebben!
Na een drukke week in "mijn" gezin , over naar het thuisgezin. Maar eerst nog even mijmeren over dat gezinnetje.
Waar dinsdag ( een thuisbevalling , Lieveheersbeestje) een kleine ( 5 pond) gezonde zoon geboren werd( eerste kindje), die na een week flink is aangekomen. Bij jonge carrièregerichte mensen. Die supergelukkig met hun zoontje zijn( al moest pa na 1,5 dag weer druk aan het werk). Hier leerde ik ook dat een tuin aanleggen ( met ontwerp) makkelijk 27000 euro kan kosten ( nee geen nulletje te veel). Zag ik weer even hoeveel bezoek een jong koppel in twee dagen kan ontvangen (ontelbaar, gelukkig hielpen ze zelf met koffie zetten, en beschuit smeren). En hoe fijn het is als familie je wil helpen ( moeder van kraamheer, kookte elke dag ,een goede verse maaltijd, at mee, en ..ruimde dan alles ook netjes op.Wat een verwennerij!
En over verwennerij gesproken:
Als dank voor de goede zorgen, kreeg ik een idioot groot boeket bloemen.
Waar ik ongelooflijk blij mee ben.
En nu weer bijlezen, huis schoonmaken, strijk bijwerken, pa/opa wat extra aandacht geven, uitgebreid koken, kortom: thuis aan de slag!

groetjes, Franca.

8 opmerkingen:

 1. Leuk toch die verwennerij.
  Zelf ben ik nu moeder van 3 kinderen waarvan een zoontje van 4 maanden. Ik vond de kraamtijd heerlijk. Ook heb ik geboft met de kraamverpleegster, haar was niets teveel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tjonge..ik heb nooit kraamhulp gehad.heel raar ook.wel jammer, was best gezellig geweest volgens mij.prachtig boeket hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie, dankbare job !!!
  Prachtig werk lever je !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je verdient het hoor Franca! Volgens mij ben jij de beste kraamverpleegster die er is!
  Hier wordt veel nagedacht door mij...het boek van de no impact man spookt maar steeds door mijn hoofd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je er weer bent, Franca! En leuk, dat "jouw" gezin je zo extra waardeert. Het is niet nodig, maar wel leuk, natuurlijk.
  Nog iets anders: je schrijft wel eens over het "groot vegetarisch kookboek" wat je uit de bieb had gehaald. Het is momenteel verkrijgbaar onder een nieuwe titel (maar het is echt hetzelfde boek, althans met dezelfde recepten):
  De Vega bijbel van Valerie Ferguson. Slechts 8,95. Een aanrader.
  Fijne dag, Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Arianne: Klopt.
  Na wat zoeken was dat precies het boek wat ik gevonden had. Het is echt een heel fijn vegetarisch kookboek!
  En ze hoeven inderdaad niks te geven, een fijne tijd samen is genoeg. Als ze dat toch doen is het een leuk extraatje. In dit geval werdt de bos bloemen aan de deur afgegeven. Waarna ik tegen de kraamvrouw zei: niet normaal zo'n idioot groot boeket als je nou gehad hebt! Moet je kijken. Bleek die voor mij te zijn... Dan krijg je wel even een kleur als vuur...
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was dan wel weer een leuke, spontane reactie van je, naar die kraamvrouw toe.
  Hoeft ze zich niet af te vragen of je er blij mee bent :-)
  Ben trouwens voor mijn jongste (zelfde leeftijd als de jouwe) bezig voor haar kamer; als ze haar eindexamen haalt krijgt ze een "nieuwe" (behangen, verven, en marktplaats). Zag ik nu goed op het plaatje laatst, dat jouw dochter een ronde tafel heeft staan als studeertafel? Dat vond ik nog wel een idee.
  groetjes, en fijne zondag,
  Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat dikke boek "the tightwad gazette" heb ik ook, erg inspirerend

  BeantwoordenVerwijderen